Anwar Ibrahim Pelopor Illuminati Malaysia?

Ahad, 27 Disember 2009

Illuminati merupakan sebahagian daripada Freemasonary yang berdiri atas landasan falsafah Zionisme.

Illuminati adalah sebuah kerajaan bayangan yang terdiri daripada tokoh-tokoh penting samaada dari segi politik, ekonomi, ahli saintis dan sebagainya dalam mencaturi segala pergolakan dunia serta mendalangi segala konspirasi untuk menguasai dunia. Matlamat mereka adalah untuk mencipta New World Order iaitu One world Goverment. Illuminati lebih kepada sebuah organisasi dunia yang terdiri daripada ahli super power elite yang kaya untuk menjadikan masyarakat dunia menjadi hamba (slave). Tokoh-tokoh penting ini pula berusaha sedaya upaya untuk mencari agen. Diharapkan agen ini akan menjalankan operasi proksi di beberapa negara agar New World Order menjadi kenyataan di dunia ini. Sehubungan dengan itu, apakah wujud proksi tersebut di Malaysia? Mari kita sama-sama merenung perhubungan dan interrelation di bawah.


7 PRINSIP UTAMA ILLUMINATI:

1. Aboliton of all national government.
(Menghapuskan seluruh pemerintahan yang berorientasi kepada nasionalisme)

2. Abolition of all religions except satanism.
(Menghapuskan seluruh agama kecuali ajaran syaitan)

3. Aboliation of family value.
(Menghapuskan nilai-nilai kehidupan keluarga dan individu harus tunduk kepada nafsu)

4. Abolition of private property.
(Menghapuskan hak pemilikan pribadi)

5. Abolition of inheritance by high inheritance taxes.
(Menghapuskan nilai pajak yang tinggi)

6. Abolition of patriotism.
( Menghapuskan jiwa patriot - semangat cintakan negara)

7. Creation of the world government under the United Nations by Illuminati
(Menciptakan pemerintahan dunia dengan memperalat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UN) yang telah dikuasai kaum Iluminati)

.

1. Menghapuskan seluruh pemerintahan yang berorientasi kepada nasionalisme.
Dalam Hal ini, Anwar Ibrahim De Facto Parti Keadilan Rakyat telah membuka keahliannya kepada semua kaum. Anwar menentang segala bentuk konsep Parti yang bertunjangkan semangat kebangsaan melayu (nasionalisme). Definasi Nationalisme yang ditakrifkan sebagai semangat bangsa yang cintakan negara telah dihancurkan oleh Anwar apabila beliau mengatakan bahawa negara ini haruslah diperintah oleh pelbagai kaum bukan hanya bertunjangkan bangsa melayu. Semangat bangsa melayu tidak ada di dalam diri Anwar, Ini dapat dilihat apabila beliau menyetujui Nizar dalam pemberian tanah kepada orang cina. Tindakan ini agar hak milik tanah akan bertukar milik kepada orang bukan melayu. Tindakan ini sama seperti tindakan gerakan pemberian tanah kepada kaum Yahudi di palestin sehingga hampir kesemua tanah Palestin menjadi milik bangsa pendatang (Yahudi) tersebut. Sama seperti apa yang dilakukan oleh Nizar di perak. Nationalisme yang membangunkan bangsa melayu untuk terus menerajui kepimpinan negara hendaklah dihapuskan menurut prinsip Illuminati ini agar kehilangan semangat kebangsaan ini akan memudahkan bangsa luar menjajah negara sesebuah "nation-building" itu. Maka dengan inilah semacam ada perkaitan yang jelas antara Illuminati ini dengan Anwar Ibrahim.

2. Menghapuskan seluruh agama kecuali ajaran syaitan.
Dalam hal ini, IRC yang merupakan agenda Barat untuk menghapuskan pelbagai agama telah mula disuarakan di negara ini atas konsep demokrasi dan kebebasan bersuara. Anwar Ibrahim menyeru agar kerajaan mengambil IFC (InterFaith Commision) yang berasaskan Pluralisme. Pluralisme adalah satu manefestasi kefahaman yang mengatakan semua agama di dunia adalah sama dan satu. Apabila ia sama maka asas dan ajarannya haruslah tertakluk dibawah satu undang-undang yang akan mengawal semua agama sehingga mampu mengawal agama Islam di bawah undang-undang ciptaan manusia. Falsafah Pluralisme inilah satu-satunya suruhanjaya yang membantu untuk membentuk satu ajaran agama yang baru. IFC berhak dan berkuasa memindahkan ajaran-ajaran agama jikalau tidak sesuai dengan masa sekarang. Konsep-konsep seperti Jihad, Hudud mahupun syariat akan senang diubah oleh IFC ini dengan alasan ianya sudah tidak sesuai dengan keadaan zaman moden kini. Maka dengan inilah agama Syaitan akan lahir di bumi Malaysia ini. Agama syaitan yang dimaksudkan ini akan mengawal segala bentuk ritual keagamaan sesebuah pegangan manusia malah boleh mengancam originaliti agama. Anwar Ibrahim menyeru agar IFC ini didaftarakan sebagai badan NGO yang berkuasa ke atas undang-undang Malaysia atas alasan kebebasan memeluk agama (agama syaitan).

3. Menghapuskan nilai-nilai kehidupan keluarga dan individu harus tunduk kepada nafsu.
Dalam hal ini, Anwar yang kini didakwa meliwat Saiful mencerminkan jiwa Anwar yang sebenarnya. Bukan setakat Saiful tetapi ramai lagi lelaki-lelaki lain yang menjadi mangsa kerakusan nafsu Anwar ibrahim seperti Mior Abd. Razak, Sukma Darmawan dan Azizan Abu Bakar . Liwat adalah satu benda yang dimurkai oleh Allah. Allah menterbalikkan bumi disebabkan perlakuan ini seperti sejarah kaum Sodom. Liwat adalah satu tabiat yang menghancurkan dan menghapuskan nilai-nilai kehidupan berkeluarga kerana tidak mengembangkan zuriat yang merupakan matlamat perkahwinan.

4. Menghapuskan hak pemilikan pribadi.
Dalam hal ini, Anwar yang selalu melaung-laungkan "ketuanan rakyat" lebih mengambarkan yang Anwar Ibrahim memperjuangkan Sosialisme. Falsafah sosialisme menafsirkan bahawa hak pemilikan peribadi tidak ada. Apa yang ada adalah konsep kesamarataan dan keadilan. Mana-mana orang yang bekerja kuat akan sama haknya dengan mereka yang tidak bekerja. Maksudnya kesamarataan harta bagi mereka yang bercucuk tanam ,berdagang mahupun bekerja sama sahaja hartanya dengan mereka yang tidak bekerja. Inilah konsep sosialisme yang menghapuskan hak pemilikan peribadi. Anwar Ibrahim memaparkan personaliti tersebut apabila melaungkan konsep "ketuanan rakyat" yang ia perjuangkan. Inilah konsep kesamarataan (keadilan) yang diwar-warkan oleh Anwar Ibrahim.

5.Menghapuskan nilai pajak yang tinggi
Dalam hal ini, Anwar sekali lagi mempunyai kaitan yang rapat dengan prinsip ini. Anwar Ibrahim yang mendesak kerajaan supaya Petronas menurunkan harga minyak dilihat lebih kepada menghapuskan nilai pajak yang tinggi. Anwar Ibrahim mahu agar syarikat Islam bankrup dan lemah. Ini akan menyebabkan syarikat Multi-Level Coorporation yang banyak dimiliki oleh saudagar Yahudi senang memasuki sebuah negara dan menjalankan operasi dalam memiskinkan negara Islam.

6. Menghapuskan jiwa patriot - semangat cintakan negara.
Dalam hal ini, sekali lagi Anwar telah menghapuskan jiwa patriot. Pahlawan patriot seperti Tunku Abdul Rahman putra Al-Haj sehinggalah Tun Dr. Mahathir Mohammad Dan Tun Abdullah Ahmad Badawi telah diperlekehkan oleh Anwar Ibrahim dengan mengatakan mereka ini telah menipu rakyat selama setengah abad yang lalu. Penghancuran nilai patriotisme juga dapat dilihat apabila Anwar secara terbuka mengkritik negara dan pentadbirannya dalam temuramah di BBC, CNN mahupun di Al-Jazirah. Penghinaan terhadap negara ini merupakan contoh yang tidak baik diikuti oleh rakyat kerana ia lebih dilihat sebagai penghapusan jiwa patriotik di kalangan masyarakat. Jika nilai cintakan negara sudah pudar, maka Collonialisme akan senang memasuki sesebuah negara dan penjajahan baru mungkin sekali lagi akan bermula.

7. Menciptakan pemerintahan dunia dengan memperalat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UN) yang telah dikuasai kaum Iluminati.
Dalam hal ini, Amerika yang merupakan kuasa besar yang memegang kuasa Veto di UN mempunyai kaitan dengan Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim yang merupakan "Budak Washington" banyak menjalankan perkara yang menyerupai dan menyetujui agenda-agenda dan polisi- polisi Amerika. Badan-badan seperti NED, ICG, Foreign policy, The New America Foundation, United States Middle East Project, Foudation For The Future yang kesemuanya itu ada kaitan dengan Anwar Ibrahim. Secara automatiknya peranan yang dimainkan Anwar dalam badan-badan penting Amerika ini juga merupakan hubungan proksi yang ada kaitan secara langsung dengan UN yang menguasai dunia hari ini.

.


.


Menurut Prinsip Illuminati ini, Manusialah yang menentukan segalanya di bawah bimbingan kekuasaan Lucifer (Syaitan bermata satu-Dajjal Kingdom), sebagaimana lima prinsip anggota Illuminati sebagai berikut:

1. Manusia mempunyai hak untuk hidup dengan hukumnya sendiri, iaitu hukum yang memberikan kebebasan hidup sesuai dengan cara manusia itu sendiri. Bekerja sesuai dengan keinginannya. Bermain sesuai dengan keinginannya. Hidup dan mati sesuai dengan kehendaknya. Walaupun hukum itu bercanggah dengan nilai-nilai agama samawi.

2. Manusia mempunyai hak untuk memakan apa pun yang diingininya. Minum apa pun yang diinginkannya. Tinggal di mana sahaja sesuai dengan kehendaknya, serta berpindah tempat tinggal di mana pun ia suka. Walaupun makan, minum dan tempat tinggal adalah haram disisi agama.

3. Manusia mempunyai hak untuk berfikir, untuk berbicara, membaca, menggambar, mengukir bentuk suatu bangunan, sesuai dengan kehendaknya. Walaupun hak bersuara dan mengkritik itu menyalahi hukum akademik. Ini membenarkan kritikan terhadap ajaran asasi Islam.

4. Manusia mempunyai hak untuk mencintai sesuatu yang dikehendakinya. Walaupun percintaan itu sama jenis. Cinta antara dua lelaki (gay) dan dua perempuan (lesbian) dibenarkan kerana inilah hak manusia. Hak untuk saling cinta menyintai.

5. Manusia mempunyai hak untuk membunuh siapapun yang dianggap merintangi kehendaknya. Walaupun pembunuhan itu mengurangkan manusia. Ini dapat dilihat apabila kuasa besar menjalani operasi perang terhadap sesuatu negara yang lemah. Kerana hak untuk berkuasa dan menjadi hero itu juga adalah hak asasi manusia.

lluminati merupakan sebahagian daripada Freemasonary yang berdiri atas landasan falsafah Zionisme.

Sesengguhnya PKR merupakan satu parti yang diragui kewujudannya. Seperti yang kita ketahui, falsafah dan prinsip Freemasonary yang banyak dipegang oleh ahli politik yang memerintah sesebuah negara ada kaitan dengan NGO luar. Apabila Anwar Ibrahim dibuang dari Kabinet dan pemerintahan Malaysia, beliau terus membentuk Parti baru. Apakah ada unsur-unsur Freemasonary pada diri Anwar semasa di dalam kerajaan dulu? Freemasonary ada membuka keahlian kepada seluruh penduduk dunia agar prinsip Freemasonary seperti "kesamarataan" dan "kebebasan" haruslah disebarkan ke serata dunia. Harus diingat bahawa syarat untuk menganggotai ahli Freemasonary ini adalah mesti seorang "Gay'. So, Anda tahu apa yang saya ingin sampaikan.


Read Full 0 comments

DATO' SERI NAJIB WAJAR DENGAR LUAHAN INI.....

Khamis, 10 Disember 2009

Assalamualaikum Warramatullahi Wabaraqatuh.

Yang Amat Berhormat Dato' Seri Najib,

Dalam beberapa minggu lepas kami penyokong setia UMNO di ruang siber dikejutkan dengan khabar angin bahawa Khairy akan dilantik sebagai menteri atau timbalan menteri. Khabar angin tersebut juga ditulis oleh blogger senior Tunku Aisha.

Apabila mendengar khabar tersebut saya mengambil inisiatif untuk mengadakan forum terbuka dalam Facebook, bertempat di wall kepunyaan Kelab Penyokong UMNO dan saya pasti tidak memihak kepada mana-mana pemimpin tertentu.

Ramai para blogger pendokong UMNO mengambil bahagian dalam forum tersebut. Suka saya ingatkan YAB Dato' Seri bahawa mereka ini merupakan blogger yang menyokong UMNO atas inisiatif sendiri demi memperjuangkan dan mempertahankan parti.

Nama-nama mereka juga tidak asing lagi seperti Parpu Kari, Khairulnizam Mohd Kasim Anti-Hipokrit, Khairul Ryzal Cucu Tok Selampit, AloqStaq dan Kelab Chedet.

Selain itu beberapa rakan FB turut mengambil, dan mereka ini juga secara aktif terlibat dalam FB mempertahan parti. Antara mereka ialah Matahati Bangsa, Pak Kamaluddin Idrus dan saudara Fadzil Mohamad.

YAB Dato' Seri,

Berikut merupakan catatan dan pandangan blogger pendokong UMNO dari sesi forum tersebut.


YAB Dato' Seri,

Kesimpulan dari forum yang diadakan, tiada seorangpun peserta forum yang boleh memberi pendapat bernas mengapa Khairy perlu dilantik sebagai menteri atau timbalan parti. Malah majoriti berpendapatan bahawa memberi jawatan kepada Khairy sama seperti mengambil langkah melemahkan parti sekali lagi.

Tidak perlu dirisaukan mengenai reaksi penyokong Khairy jika beliau terus-menerus diketepi. Dalam ruang siber penyokong Khairy bukan sahaja tidak mempunyai kekuatan untuk menyokong UMNO, malah mereka langsung tidak mampu mempertahankan Khairy apabila dianjurkan soalan mengenai kerosakan yang telah dilakukan beliau.

Begitu juga di luar sana, Khairy tidak mampu menyatukan Pemuda. Lihat sahaja seminar yang bertempat di Janda Baik, hanya dihadiri oleh 1/3 sahaja perwakilan. Ini merupakan signal yang kuat bahawa Khairy masih lagi tidak diterima.

YAB Dato' Seri,

Saya mendokong penuh transformasi besar-besaran anjuran Dato' Seri, RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN. Dengan adanya platform media ketiga, kami rakyat bawahan kini mampu juga bersuara.

Kami meminta agar Dato' Seri melihat sejenak ke belakang semasa PRU 2008. Antara sebab berlakunya penolakan besar-besaran terhadap BN ialah suara mereka tidak langsung kedengaran di pihak atasan.

Atas dasar RAKYAT DIDAHULUKAN, kami amat berharap Dato' Seri mengambil berat luahan dan pendapat rakyat mengenai Khairy, yang masih dilihat sebagai beban besar dan liabiliti kepada parti.

Berani saya katakan bahawa akan berlaku sekali lagi rombongan besar-besaran keluar dari parti jika Dato' Seri memberi sebarang jawatan kepada parti. Luahan ini boleh di baca di blog Tunku Aisha dan Parpu Kari.

Para blogger pendokong UMNO yang cukup cekal mempertahankan parti juga akan menjadi patah semangat apabila Khairy dilantik sebagai menteri atau timbalan menteri. Mereka akan rasa tertipu kerana kecekalan mereka pertahankan selama ini tidak dihargai jika beban besar seperti Khairy diangkat ke status lebih tinggi.

Tambahan pula lebih sukar untuk para blogger pendokong UMNO pertahankan parti jika Khairy diangkat menjadi menteri atau timbalan menteri. Ini adalah kerana nama Khairy cukup sinonim dengan rasuah dan salah guna kuasa semasa pemerintahan Tun Abdullah Badawi. Seperti kata Pak Kamaluddin Idrus:
Memberi jawatan kepada KJ samalah seperti memberi peluru kepada pihak lawan. Jangan rosakkan kestabilan UMNO kerana kepentingan dia.
YAB Dato' Seri,

Beribu ampun dan maaf jika luahan saya ini tidak mengena pada tempat. Demi memegang teguh kepada konsep satu Malaysia, RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN, dan dengan adanya platform media ketiga, maka saya mengambil kesempatan untuk memberi pandangan yang mewakili pandangan blogger dan rakyat bawahan.

Sekian Wassalam.
Read Full 0 comments

Kenapa Nazri Masih berada dalam UMNO?

Selasa, 8 Disember 2009
Tuesday December 8, 2009

Nazri calls Dr M a racist for defending NCB

By MAZWIN NIK ANIS and JOSHUA FOONG

KUALA LUMPUR: Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Seri Nazri Aziz has called Tun Dr Mahathir Mohamad a racist for defending the National Civics Bureau (NCB) training modules.


Nazri said that while he agreed with the former prime minister’s sentiments about patriotism, he felt it was not the sole rights of the Malays.


“There are many of those who came out from the course very angry as many have felt that terms like Ketuanan Melayu (Malay supremacy) is ridiculous.


“When he was prime minister he asked everyone to think as Malay-sians. Now that he is not, he’s asking everyone to think otherwise.


“If you want to talk about patriotism, it is for all,” he said when asked about the issue at Parliament lobby yesterday.


Stressing that he disagreed with any syllabus that concentrated only on one community, Nazri wanted the Opposition to point out which part of the proposed revamp of the training modules they were unhappy with.


Nazri also reminded the Oppo-sition that some of them had been directly involved with the bureau.


“Selangor PAS commissioner Datuk Dr Hassan Ali was a former bureau director. Sungai Petani MP Datuk Johari Abdul was also once a bureau officer.


“Datuk Seri Anwar Ibrahim’s father-in-law was formerly involved with the bureau as well,” added Nazri.


Meanwhile in Cyberjaya, Dr Maha-thir described the criticism levelled against the bureau’s modules, which had been around for more than 20 years, as mere exaggeration as nobody who had attended the programme had complained about it.


“The participants had always found the courses useful because they taught about new cultures and new values like discipline, honesty and to reject corruption. I don’t see what is wrong with that,” he said after witnessing the signing of an agreement between RHB Islamic Bank Berhad and Joyful Gateway Sdn Bhd on the construction of a green building.


Dr Mahathir said that when Malaysia’s history was discussed, it would be mentioned that this country was once called Tanah Melayu.“Now it is Malaysia because we have people who have come to settle down here. That is a fact of history. You can’t deny facts and history. But if we can’t even mention that, then we are denying history,” he said.Apakah begini pandangan seorang Menteri Melayu UMNO?  Apakah yang beliau mahu sebenarnya selama berada di dalam UMNO. Apakah beliau mahu UMNO menjadi seperti PKR atau DAP?


Jika beliau mahu melihat UMNO seperti DAP atau PKR, maka disarankan supaya keluar saja UMNO dan sertai PKR atau DAP. Tetapi ingatlah DAP adalah parti racist tulen yang hanya memperjuangkan kepentingan puak mereka. PKR lagi racist sebab hanya mempertahankan Anwar Ibrahim saja. Yang lain tiada dipeduli.

UMNO ditubuhkan hasil penyatuan orang Melayu dalam memperjuangkan sebuah negara merdeka dan menjaga kepentingan orang Melayu seperti agama Islam, Raja-Raja dan juga kuasa politik Melayu.

Kenyataan TUN tentang BTN pun beliau kata racist. Kenapa sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk menanam semangat cintakan negara dituduh sebagai menanamkan semangat racist.

Saya cadangakan Nazri letak jawatan dan sertai mana-mana pertubuhan yang dia rasa sesuai untuk pemikiran dia. Jika tidak berhenti bercakap bagi pihak orang Melayu.Dr M dare to Nazri: Resign from ‘racist’ Umno

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad has challenged Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Seri Nazri Aziz to resign from the ‘racist party’ Umno. 
 The former prime minister said Nazri “belongs to a party that is only meant for the Malays and no one else can join in.”

“He is a member of a racist party and he is anti-racist so he should just resign from Umno,” Dr Mahathir said after giving a keynote address at a seminar on Malaysia-Indonesia economic cooperation.

Dr Mahathir was responding to Nazri’s comment that he (Dr Mahathir) ‘is a racist for defending the National Civics Bureau (NCB training modules.’

“(He) must be right if he said so,” said Dr Mahathir.

“I must be a racist if Nazri says I am racist. Don’t ever say that I am not. He knows everything,” he added.

Dr Mahathir had previously said criticisms against the NCB modules were exaggerated.

 
The course, he said, should be retained as it taught valuable history lessons and instilled good values such as discipline and integrity. Nazri however reiterated his stance yesterday that the NCB should be revamped as patriotism was for all Malaysians regardless of race. He said the syllabus should not focus on patriotism for one community alone
Read Full 0 comments

KERAjaan "ISLAM" PAS KEDAH : 6hb-12-2009 Satu Lagi PUB baru di Alor Setar!


Pada hari ini, tanggal 06-12-2009 hari Ahad, bersamaan dengan 19 Zulhijjah, bersempena dengan PEMBUKAAN RASMI SEBUAH LAGI PUB & KARAOKE BARU DI BANDARAYA "ISLAM" ALOR SETAR, 

AloQStaQBlog menerbitkan posting ini yang betajuk : KERAjaan "ISLAM" PAS KEDAH : Tarikh 6hb-12-2009 : Satu Lagri PUB baru di Alor Setar ...
PASTINYA, AloQStaQBlog akan menerima lagi pelbagai caci-maki dan ugutan oleh pihak-pihak berkenaan yang TIDAK SUKA Blog ini memburukkan Kepimpinan PAS Kedah pada hari ini. TETAPI, Demi untuk kebaikan Agama, Bangsa dan Tanahair, aku terpaksa menghadapinya.

Hari ini, detik bersejarah dalam dunia hiburan , "kelalaian dan melalaikan"  & MUNGKIN JUGA terpalit "MAKSIAT" di Bandaraya pimpinan PARTI ISLAM KEDAH. Hampeh lagi sekali!

GAMBAR : Salah satu dari puluhan banner promosi Pub baru yang akan dibuka di Alor Star yang digantung di tiang-tiang lampu jalan seluruh Bandaraya. Gambar ini di rakam di kawasan Simpang Kuala. Juga terdapat di tiang lampu dipersekitaran (bahagian luar) Masjid Zaher - berdekatan traffik light Jalan Putra, dan dilain-lain tempat lagi.

Perasmian BLACK Pub & Karaoke yang dipercayai ada LIVE BAND & Karaoke (maklumat ini dibaca dari kain rentang, banner & bunting yang terpasang di tiang-tiang lampu jalan - berhampiran Masjid Zahir pun terpasang juga!) ...
HEBAT ! HEBAT ! ... Sungguh TERBUKA dan SPORTING Kerajaan ISLAM PAS KEDAH! ... Tahniah! ....


AloQStaQ agak pelik sungguh dengan Kepimpinan "ISLAM" PAS KEDAH yang selama ini sentiasa berkobar-kobar untuk memperjuangkan NEGARA ISLAM dan berhasrat untuk menghapuskan "kegiatan maksiat" yang mereka rasakan UMNO/BN menjadi pihak yang meluluskan permit/lesen. (banyak disebut berulang kali dalam Ceramah-Ceramah PAS, sejak lama dahulu lagi, sebelum Pilihanraya Umum ke 12)


Tetapi, selepas PAS Kedah berjaya memegang tampuk pemerintahan pasca PRU12 pada Mac 2008, nampaknya tiada banyak beza dengan kepimpinan yang dahulunya mereka sendiri persendakan, iaitu kepimpinan UMNO/BN.


Kalau dilihat di Pulau Langkawi pula, nampaknya masih lagi macam dulu, tiada larangan drastik nampaknya untuk menambahbaikan dari apa yang pernah mereka sebut PULAU MAKSIAT (Dulu atas pentas Ceramah, depa selalu kata, "sejurus lepas PAS TAWAN KEDAH, Semua Pusat Hiburan & Arak di Langkawi akan dihapuskan" kononnya!)... CAKAP TIPU ORANG KAMPUNG BOLEH LAH!! ....


Tetapi, pada pandangan mata kasar aku, tiada apa yang boleh dibanggakan oleh para pengundi PAS pada PRU12 tempohari untuk melihat perubahan yang dilaung-laungkan diceramah-ceramah PAS termasuklah kadang-kadang sehingga berkhutbah di mimbar-mimbar Jumaat!


Tapi, akhirnya, perlaksanaan macam HAMPEH!...
Salah tak, kalau aku sebut ini sebagai JANJI-JANJI ORANG MUNAFIQ?


Sekali lagi,
HEBATTT ! HEBATT ! ... Sungguh TERBUKA dan SPORTING Kerajaan ISLAM PAS KEDAH ni yer! ... Tahniah! .... Tahniah! ...

GAMBAR : Dipercayai Pusat Hiburan VOX (di Jalan Putra Alor Star) juga merupakan satu Pub yang masih beroperasi sejak zaman UMNO/BN memerintah dahulu lagi ... Kini nampaknya masih wujud. Ada kawan-kawan PAS kata, habih luput tarikh permit nanti, VOX ni Kerajaan PAS tak akan sambung lagi .... Ye ker? ...


NOTA :

MUNGKIN juga dalam Pub & Karaoke tersebut hanya dijual air Sirap, Teh O Ais, NESLO atau Kacang Goreng?! ...


Dan MUNGKIN juga LIVE BAND tersebut hanya dinyanyikan oleh Akill Hayy & Kumpulan lamanya The Riyadh? Sapa tau?! .... Hmmmm .........


Dan MUNGKIN juga lagu Karaoke tu hanya lagu tema 1MALAYSIA & Lagu Tiga Kupang . Saku penuh padi ..... la la la la ....

Pak-Pak Lebai & Mak-Mak Hajjah bolehlah turut serta ... PANGKAHLAH PAS LAGI UNTUK MENAMBAHKAN PUB DI BANDARAYA KITA!


Kepimpinan "ISLAM" PAS Versi KEDAH , tak sama dan tak serupa dengan Kepimpinan "ISLAM" PAS Versi KELANTAN & TRENGGANU & PERAK ... MUNGKIN BAGI DEPA, ISLAM BOLEH DIUBAH MENGIKUT KESESUAIAN TEMPAT & KEADAAN KOT!?

AloQStaQ

06 December 2009
JAM : 11:15 Pagi
Read Full 1 comments

Mukhriz: I'm ready if Umno picks me for Kota Siputeh

Jumaat, 4 Disember 2009

Datuk Mukhriz Mahathir said he was "willing" to contest the Kota Siputeh by-election if asked to do so by the Umno leadership.

The Deputy International Trade and Industry Minister is being widely speculated to be Barisan Nasional's candidate for the by-election.

"I'm willing if the leadership decides so. Even if I am not picked, I will put in 100% to help Barisan win.

"The machinery is actually moving already, making preparations if the decision is not in a favour and we have to face the by-election.," he said.

Umno to appeal against Kota Siputeh seat vacancy on Tuesday

KUALA LUMPUR: Umno will appeal against the High Court declaration that the Kota Siputeh state seat was vacant at the Court of Appeals on Tuesday.

Umno information chief Ahmad Mazlan, while acknowledging that the party was running out of time to keep the state seat, said they would file the appeal through legal adviser Datuk Mohd Hafarizam Harun.

"We are short of time. Can a decision be arrived at (by the Court of Appeals) Tuesday itself?" he told reporters at the Parliament lobby.

Should the decision not go Umno's way, Ahmad said they could still file an appeal at the Federal Court.

"But the Election Commission (EC) has to make an announcement (of the vacancy) by Wednesday, otherwise it will be in contempt of court.

"Maybe the EC can proceed while we continue with our appeal. This is unprecedented, so we have to study the technicalities," he said.

Meanwhile, he said Umno had proceeded with preparations for the by-election.

"Kota Siputeh is Umno's territory. We want to continue the winning spirit of Bagan Pinang, but we don't want to be overconfident either," he said.

tunku : mukhriz said it right when he said he is ready if selected and if not he is still ready 100% to help BN's win in Kota Siputeh.that is the spirit.the best for mukhriz is to stay put where he is today and keep doing the good job both at his constituency and ministry.


meanwhile, i think Umno should not appeal and let's have a fight in Kota Siputeh and wins it.a win in Kota Siputeh will be a turning point for Umno in Kedah.this will set the direction for the coming GE.i don't agree when it is said that Kota Siputeh is Umno's stronghold as the margin is too little.Abu Hassan won only by 495 votes which is too little.it will be a tough fight for Umno in Kota Siputeh as Jerlun has lots of pas supporters.Abu Hassan should let it go gracefully and help the BN's machinery without any hesitation.afterall he is the one who made the mistake here.we know that he is welcome there but he should know that he has to sacrifice the seat, at least for now.

Read Full 0 comments

Warlord-Warlord UMNO di Kedah

Selasa, 1 Disember 2009

Benarkah kata Kadir Jasin melalui blognya dan juga Zulkiflee Bakar dalam utusan yang UMNO Kedah masih lena bermimpikan kejayaan-kejayaan pemerintahan lalu?

Kalau kita turun ke akar umbi dan bertanyakan pendapat mereka tentang perkara ini, nampaknya benarlah kata-kata kedua-dua penulis di atas. Pemimpin-pemimpin UMNO masih nyenyak tidur. Segelintir YB-YB BN sudah tidak seperti dulu. Berkerja keras tapi bukan bekerja untuk rakyat tetapi untuk diri sendiri. Mungkin inilah peluang terakhir untuk mencari kekayaan kerana peluang tersebut mungkin tiada pada PRU akan datang!

Berbalik kepada isu di atas, difahamkan taktik puak-puak masih menebal dikalangan pemimpin UMNO Kedah. Ada yang perasan yang dia masih orang besar UMNO. Maka apa saja program atau aktiviti pentadbiran sekarang tidak perlu dia bersama atau membantu.

Wujudnya warlord-warlord ini yang bakal mengundang punah kepada UMNO kedah sendiri.

Bagaimana nak tawan kembali dari pembangkang jika sikap ego dan bongkak masih berleluasa.

Banyak program-program yang dilaksanakan oleh negeri tidak dihadiri oleh warlord2 ini sebaliknya hanya menghantar wakil atau tidak menunjukkan muka langsung.

Itu belum lagi servis yang diberikan kepada rakyat yang hanya ala kadar saja.

Pihak atasan perlulah ambil perhatian dengan kadar segera. Jika tidak Kedah amat susah untuk dikembalikan kepada UMNO.

Buang ke tepi saja warlord2 yang tak dengar cakap. Lantik yang baru, yang mahu buat kerja kerapa Alif Baa Taa.
Read Full 0 comments
 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates