Jumaat, 24 Disember 2010

BDB vs Kedah Sato ..Lagi..


Akhirnya, inilah peluang kita untuk melihat kejantanan YB Mahfuz bila melibatkan kecurangan yang berlaku dalam kerajaan negeri dibawah PAS, iaitu parti beliau sendiri.

Kalau YB Mahfuz dikenali kerana keceluparan mulutnya, malah jika ada rakyat tersepak batu sekalipun, beliau mampu belit menyalahkan kerajaan Umno dan BN, maka kita lihat adakah YB Mahfuz akan bertukar menjadi darai dalam isu ini?

Seterusnya..seperti dipaparkan dalam Helang Kedah seperti dibawah...
**************************************************************

BDB vs Kedah Sato – ‘Final Countdown’. Dari Helang Kedah

‘Perhitungan Terakhir’, pertembungan yang berlaku dan berlangsung selama lebih enam (6) purnama telah sampai kemuncaknya.Setelah berbagai hujah dan kaedah yang dikemukakan masih tidak menemui jalan keluar dan kata pemutus serta berpencak digelanggang dan medan yang tersedia masih tidak dapat menobatkan siapakah sebenarnya ‘pendekar’.

Maka hanya satu kaedah atau cara sahaja lagi yang boleh dilakukan iaitu dengan menyerahkan kepada ’Pendekar Mustar’ untuk memilih dan memutuskan siapakah diantara dua (2) Dato’ Panglima nya yang menjadi pilihan kalbu lalu dinobatkan sebagai ‘Pendekar’.

Untuk tujuan itu, YB Dato’ Mahfuz Omar telah menyerahkan surat perletakkan jawatan beliau sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah Kedah Sato Sdn. Bhd. yang bertarikh 21hb. Disember 2010 kepada YAB Dato’ Sri Ustaz Azizan bin Abdul Razak berserta salinan kepada Setiausaha Syarikat.

Kini ‘bola’ berada dikaki YAB Dato Sri Menteri Besar, beliau paling layak untuk memutuskan sebagai ketua kerajaan yang empunya projek dan dengan pekenan beliau juga Dato’-Dato’ berada pada kedudukan mereka sekarang ini.

”Hijau kata Dato’ Sri, Hijau lah jadinya; Biru kata Dato’ Sri, Biru lah jadinya.”


Mungkin ramai pihak beranggapan tindakan YB Dato’ Mahfuz sebagai merajuk atau tidak ‘gentleman’. Tapi apakah yang terdaya dilakukan sekiranya semua saranan dan pandangan beliau didalam mesyuarat Lembaga Pengarah Kedah Sato berhubung isu KUIN-IJM tidak langsung diminitkan/ direkodkan oleh Setiausaha Syarikat (Puan Muna).

Jauh lebih mengecewakan, khabarnya persiapan untuk majlis menanda-tangani pelantikan IJM sedang disusun-atur tanpa melalui proses-proses tertentu sebagaimana yang disarankan.


Biarpun isu dan duduk perkara telah disuarakan secara terus kepada YAB Dato’ Sri Menteri Besar, namun jawapan yang pasti tidak juga diperolehi. Bagi memudahkan, kini terpulang sepenuhnya kepada YAB Dato Sri Menteri Besar untuk menentukannya.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates