Khamis, 23 Disember 2010

I did at that time, as an opposition MP..

Cuba baca kenyataan Karpal Singh ini “I did at that time, as an opposition MP, ask the allegations to be investigated,”

Ayat ini adalah jawapan Karpal kepada Zaid yang mendakwaan isu moral Anwar Ibrahim dibangkitkan sendiri oleh Karpal Singh pada tahun 1997. 

Apa yang kita boleh faham dari sini?

Pertama, oleh kerana Karpal adalah pembangkang dan Anwar adalah dari parti pemerintah pada masa itu, maka adalah menjadi tugas beliau agar Anwar disiasat, dan tentulah jika terbukti perlu didakwa dan dihukum atas kesalahannya.

Oleh kerana sekarang, Karpal dan Anwar kedua-duanya adalah pembangkang dan berada dipihak yang sama, maka isu moral Anwar sudah tidak menjadi apa-apa hal kepada Karpal Singh. Malah disebabkan mereka berada dipihak yang sama kini, maka kesalahan Anwar perlu dilupakan, malah institusi kehakiman dipersendakan dengan puluhan penangguhan yang bersifat kebudak-budakan demi menyelamatkan Anwar dari hukuman.

Tetapi, persoalannya, dimanakah nilai moral Karpal Singh? Bukankah lebih perlu lagi Anwar disiasat dan dibersihkan melalui undang-undang pada ketika Anwar berada dipihak beliau kerana jika kotor Anwar, maka kekotoran itu lebih hampir kepada Karpal Singh dan pembangkang berbanding jika Anwar masih bersama Umno? Tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya.

Jelas benar, bahawa Karpal Singh hanya tahu undang-undang, tetapi nilai moral dalam diri beliau adalah sifar.

6 comments:

C L J berkata...

Kalau ramai orang mengatakan politik itu kotor maka inilah rupanya yang kotor itu. Sikap orang politik seperti Karpal itulah yang kotor. Kekotoran yang sudah terbelit dalam lilit kepala (turban) Karpal yang sudah dia sendiri buang itu. Tetapi kekotorannya masih juga berlilit dalam janggutnya kerana kekotoran yang nyata sudah memalut hatinya mencorak seluruh tindak tanduknya. Maka tidak layaklah dia menjadi pemimpin atau peguam (kalau peguam itu kerjanya mencari kebenaran) Mashaallah....

1 Melayu berkata...

Karpal dan ANWAR datang dari Mahzab yang sama,depan boleh belakang pun boleh.Cuma bezanya ialah profession main belakang ini pada asalnya adalah HAK BENGGALI tapi telah di ROMPAK oleh ANWAR hingga dia sanggup masuk penjara.

Terkini mereka berdua telah menanda tangani satu perjanjian dimana mereka boleh ceroboh masuk kawasan masing masing tanpa sebarang sekatan.

WATCH OUT ALL THE SOFTIE IN PAKATAN RAKYAT,ITS A MATTER OF TIME ALL OF YOU WILL BE SODOMISE.

Anak Seberang berkata...

artikel menarik dr tuan
pohon dpt link dan follow blog saya kembali asa what i do..
tq

Wake UP! berkata...

Biasalah kafir ni mana dia peduli balun depan atau belakang. Semua sama saja.

HHalem berkata...

Tuan dapat mana link cerita ni.?
Kalu ada pautan, saya boleh lah cerita sikit pasai otak Kaparl taik lembu ni.

Frm HHalem.

HHalem berkata...

Tuan,
Dah cerita. Karpal Otak taik lembu.
Sila copy pase URL

http://hhalem.blogspot.com/2010/12/karpal-singh-otak-tahi-lembu-kata-nazri.html

Frm HHalem

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates