Isnin, 6 Disember 2010

Kenapa mereka suka Di Masjid


Cuba lihat apa yang berlaku kepada mereka-mereka ini. Kenapa setiap kali berdemo, mereka memilih masjid sebagai pusat berkumpul. Bila beramai-ramai termasuk bukan Islam memasuki rumah Allah, maka tatasusila berada di Masjid perlulah dijaga, tetapi sebaliknya selalu berlaku.


Menjejaki rumah Allah mestilah berpakaian secara sopan, lebih disuruh menutup aurat. Dan lebih afdal jika berwuduk dan suci. Jika bukan Islam hendak masuk, ianya hanya tempat-tempat tertentu dan diiringi oleh orang Islam atau pegawai rumah ibadat. Ini dapat mengelak dari mereka pergi ke merata tempat yang kurang sesuai dengan keadaan mereka yang berhadas besar dan sudah tentu tidak berwuduk.

Inilah yang berlaku apabila rumah Allah dipergunakan untuk keuntungan dunia mereka.

Persoalan: Kenapa mereka tidak berkumpul disini?

Atau disini


Atau Disini

5 comments:

Tanpa Nama berkata...

bodoh punya cina
time sembahyang kot
kesian kat petugas masjid tu
patut gi solat sama
ni terpaksa kawal benda ni lak

yg cina jantan tu pun bodoh
dah naik atas

bukak kasut la bodoh...

wanbaki berkata...

perempuan muslim ada haid pun ada etika dan cara. inikan pula yang tak pernah mandi hadas...
apa cerita ni

Tanpa Nama berkata...

Tahniah dan rahmat atas brother yang suruh buka kasut dan tahan tak kasi masuk tu.

Tanpa Nama berkata...

I have Muslim friends. I always look up to their awareness to religion and faith. After seeing this video I don't think PAS and PKR Malays are Muslims at all. They really don't care for the cleanliness of Allah's house.

amnitpg berkata...

Kenapa jadi begitu? dimana puak-puak yang di amanahkan menjadi pengawas atau penjaga rumah ibadat, baik masjid atau kuil atau tokong atau gereja.

Semua yang diamanah 'menjaga' jika benar-benar' bertaqwa terhadap ugama masing-masing tetapi bukan orang melayu. kerana hanya orang melayu islam atau cina islam atau apa bangsa pun asalkan ianya islam tidak akan membiarkan perkara-pekara seperti yang berlaku di MASJID NEGARA .

Jadi bagitu lah kalau melayu mengaku Islam tetapi Islam keturunan yang diwarisi dari bapa atau emak kerana bapa dan emak beragama Islam.

terpulang lah kepada pihak berkuasa UGAMA yang selama ini tidor untuk bangkit menyucikan segala rumah ibabat orang Islam supaya tidak dicemari oleh golongan munafik yang bertopengkan Islam.

Cuba lah mereka-meraka ini minta kebenaran dari penjaga kuil hindu atau tokong budha atau penjaga gereja untuk melakukan sebarang aktiviti sepeti yang mereka lakukan di Masjid Negara.

MelayuIslam yang kecewa

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates