Selasa, 21 Disember 2010

MARUAH KERAJAAN pas KEDAH: BUNGA MAS ATAU ISLAM???

TOK CHA menulis:

1.Tujuan sejarah untuk jadi teladan atau bahan ungkitan?

2.Tentulah teladan.. supaya silap masa nan lalu tidak berulang.

3. Benarkah bunga mas sebagai ufti yang dihantar kepada kerajaan Siam dulu melambangkan maruah kerajaan negeri Kedah? Tapi itulah kata orang PERAK, DR HAMDAN MOHD KHALIB, "bunga mas kena diambil balik sebab menjadi lambang maruah kerajaan dan rakyat KEDAH". Orang Kedah dah tak dak nak bercakap bagi pihak rakyat Kedah sebab dah jadi bengap semuanya, diberi pil tidur yang panjang oleh sensei UMNO dan tok BOMOH PAS.

4. Jika begitu kerajaan PAS Kedah yang ada sekarang memang tidak bermaruah. Buruk siku kata orang.

5. Maruah sebenar kerajaan kedah YANG sebenar terletak pada janji manifesto KEDAH SEJAHTERA NIKMAT UNTUK SEMUA yang gagal ditunaikan.

6. Maruah sebenar kerajaan pas kedah terletak pada upaya laksanakan hukum hakam Islam dalam semua sudut yang dulunya gah dicanangkan. Maruah sebenar bila pengajian pondok dapat dimodenkan, ulama terbilang dapat dilahirkan dan teknokrat serta saintis Islam mampu dibangunkan.

7. Maruah sebenar kerajaan PAS Belanda Kedah bilamana kemiskinan umat dikurangkan, peluang pendidikan dijayakan dan masalah sosial remaja dapat dibasmikan.

8. Mana maruah kerajaan PAS Kedah bila mana lagak pimpinannya mengalahkan penyamun tarbus.

9. Harta KHTP dirompak, wang STDC dibahagi-bahagi, kekayaan PKB diagih sesama sendiri, khazanah BDB dicuri, balak disapu, kuari batu dibalun, pasir disedut tak mengira hari, jawatan untuk kroni walau tak berkelulusan tinggi, sanak saudara menimbun harta sedang rakyat papa kedana(Tok Cha ambik style ayat ANWAR ANAK ANUGERAH SYAITAN... OOPS ANUGERAH TUHAN ).

10. Maruah sebenar kerajaan PAS BELANDA KEDAH adalah tunaikan hak anak yatim dan pejuang memali, bukannya songlap duit sana sini, atas nama TABUNG JIHAD yang diedar selepas ceramah sampai rakyat dah penat.

11. Maruah sebenar kerajaan PAS BELANDA KEDAH adalah dengan bertaubat dan tidak lagi melacurkan agama, menjadi anjing salakan DAP KAFIR HARBI, dan sanggup ikut telunjuk kepala homoseksual agen YAHUDI.

12. Inilah maruah sebenar kerajaan PAS BELANDA KEDAH. Jika mahu dikatakan kerajaan bermaruah maka segeralah berubah..

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Ya laaahh... jikalu PAS nak cari nama dihati rakyat Kedah tak payah lah gunakan peranan mereka:

1) Menuntut pajakan Pulau Pinang/Seberang Perai dari yang dapat sekarang RM10,000.00 satahun kapada RM10,000,000.00 satahun....

2) Lepas tu tuntut pula bunga mas yang jadi ufti Kerajaan Kedah kapada Kerajaan Siam, yang mana sekarang bunga mas itu ada dinegara Thailand.

Tuntutan demikian, kununnya akan menampakkan bahawa Kerajaan PR/PAS Kedah niii.. buat kerja menuntut hak rakyat. Sedangkan depa tahu tuntutan saperti itu adalah perkara mustahil akan dilayan orang.

Inilah kebodohan Kerajaan PR/PAS yang tiada tanding, kerana kedua-dua hak Kedah yang terlepas katangan orang lain itu berlaku dizaman Raja-Raja dulukala. Segala yang disuarakan membuat tuntutan itu, dibuat ikut pandai sendiri demi memcari pengaruh politik dikalangan rakyat Kedah. Mengapa tidak dibawa mengadap KDYMM Tuanku Sultan terlebih dahulu?. Adakah tindakan serupa ini disukai oleh KDYMM Tuanku Sultan?. Apa tidak adakah dalam kotak fikiran puak pemimpin PR/PAS ini, bahawa tuntutan saperti itu akan melibatkan keretakan hubungan diplomatik Malaysia/Thailand?.

Yang peliknya, mengapakah Kerajaan PR/PAS tidak ikut serta menyokong Persatuan Sejarah Kedah yang menyelongkar sejarah bahawa Kedah wajib menuntut Pulau Pinang/Seberang Perai dikembalikan kapada Kedah?. Tuntutan ini Kerajaan PR/PAS Kedah mengelak dan tidak mahu turut menyokongnya. Kenapa?. Hubungan deplomatik Kerajaan PR/PAS Kedah dengan Kerajaan PR/DAP Pulau Pinang wajib dijaga saperti menatang minyak yang penuh.

Kerajaan PR/PAS Kedah takut kapada Lim Guan Eng, sama saperti Hj Hadi Awang takut kapada Karpal Sing.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates