Sabtu, 22 Januari 2011

Bisikan Sang Pejuang

Jeff Ooi adalah Ahli Parlimen DAP Parlimen Jelutong, Dulu beliaulah Pelopor Ketelusan, Anti Korupsi, Anti Nepotisma, Anti Kronisma, Pelopor Kebebasan bersuara dan Pelopor Keadilan. Itu 3 tahun dulu, tapi berbezalah pula sekarang

Berikut adalah bisikan beliau kepada seorang rakan:

"Susah sikalang cali makan di Penang, semua plojek itu Guan Eng sapu semua kasi lia punya kawan kawan saja, kita pun DAP punya olang, tapi apa pun tarak dapat woo"

Inilah blogger yang kononnya pedulikan nasib rakyat dan setiap hari menulis soal keburukan kerajaan yang diterjui oleh orang Melayu sebagai rasuah, kronisma, tidak telus, tidak adil. Bila Guang Eng sapu semua projek bagi kepada kawan-kawan sendiri, dia hanya berani bersungut kepada kawan-kawan saja, tidak berani menulis blog akan sikap Guan Eng. Sekarang beliau hanya merayau cari projek di Selangor kerana projek di Penang sudah kontang.

Perpecahan DAP sekarang sebenarnya bukan disebabkan perjuangan untuk rakyat, tetapi suara tersirat yang boleh dibaca dari bisikan "sang penjuang" Jeff Ooi inilah puncanya DAP semakin hancur. Iaitu Wang dan Projek.

Orang Melayu perlu membuka mata melihat apa sebenarnya DAP ini, walaupun segelintir orang Melayu PAS tetap melihat DAP sebagai parti suci kerana  Melayu dalam PAS ini terlalu membenci sesama Islam.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates