Ahad, 23 Januari 2011

Melayu Mudah Lupa

Masih ingatkah lagi ungkapan Tun Dr Mahathir yanga Melayu Mudah Lupa? Apakah ianya secara specifik ditujukan kepada orang-orang tertentu?

Mari kita baca petikan dari Srikandi7. Janganlah kita jadi seperti apa yang dicuba dipaparkan oleh Srikandi7 ini.

Kepada mereka yang masih membuta tuli menyokong puak-puak hipokrit, kembalilah kepangkal jalan.

Kepada penyokong-penyokong PAS yang taksub dengan PAS dan pemimpin mereka, fikirlah siapa yang menjadi sahabat PAS dan pemimpin PAS. Jauhilah dari mereka ini.

Begitulah kesiannya Dr. M yg akhirnya difitnah dengan begitu dahsyat, diseluruh dunia, gara-gara dendam kesumat kau, sebab Tun tak mewahkan kau dari segi kewangan dan projek, memang kau tak tau mengenang budi, Tun lah yg bawak kau masuk ke dunia politik, ni, tak ingat ke masa kau sakit BUANG SATU BUAH PINGGANG KAU DI HOSPITAL TAWAKAL, SANGGUP TUN SERING DATANG MELAWAT, WALAU PUN DIA SIBUK SEBAGAI PM KETIKA ITU, DAN AKU DGN MAK CUKUP TERHARU, SATU INSIDEN, DIMANA DIDEPAN MATA KAMI, TUN SELAKU PERDANA MENTERI MALAYSIA SANGGUP LAPKAN BADAN KAU DENGAN TUALA PANAS SUAM DI SELURUH BADAN KAU SELEPAS PEMBEDAHAN, BERGENANG AIRMATA KAMI, SIFAT MULIA SEORANG DOKTOR BEGITU TERSELAH SEHINGGA TERLUPA DIA ADALAH SEORANG PERDANA MENTERI YANG DIKAGUMI DI SELURUH DUNIA.

AMPUN TUN, BERJUTA KEAMPUNAN DIPOHON OLEH PIHAK KELUARGA KAMI TERUTAMA IBU DAN KAKAK-KAKAK DI ATAS KEBIADAPAN, KETERLANJURAN DAN KEKASARAN AZMIN YANG AMAT-AMAT MELAMPAU SEHINGGAKAN TUN SAKIT BARU NI PUN DI SUMPAHKAN OLEH SI DAYUS NI DENGAN PERKATAAN ORANG YANG TERSUNGKUR. MALU KAMI SEKELUARGA, KERANA KETIKA DIA SAKIT, TUN LAPKAN BADAN DIA, DAN TUN ARAHKAN PIHAK HOSPITAL MEMASTIKAN HANYA DOKTOR YANG TERBAIK, MAKANAN YG TERBAIK, UBAT YG TERBAIK, TREATMENT YG TERBAIK UNTUK AZMIN, TAPI HARI NI BILA TUN SAKIT, DITERTAWAKANYA, DI DEPAN UMUM, DI SUMPAHNYA SUPAYA CEPAT MATI, ASTARAFILULLAHHILAZIM. MALU KAMI TUN, MOGA ALLAH BALAS SETIMPAL DENGAN LIDAHNYA YANG JAHAT, DAN PERBUATANNYA YG SEPERTI YAHUDI ITU.

Semoga kita ambil pengajaran dari kisah ini. Manusia berdua inilah yang menjadi ayat 'Melayu Mudah Lupa' diperkenalkan oleh TUN. Dan sepatutnya ditujukan juga kepada penyokong PKR dan PAS. Apa diusahakan oleh TUN, penyokong PKR dan PAS perlekehkan walhal dunia menyanjung apa yang TUN lakukan.
 
Kembalilah ke pangkal jalan!

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Tun Mahathir, seorang diktator yang meletak jawatan ketika berada di puncak.
Seorang Firaun yang menaikkan Azmin dan Anwar dalam arena politik.
Mahazalim yang mengelap badan azmin ketika sakit.

Bila lah lagi Melayu PKR dan PAS akan ada sedikit otak? Sedikit pun cukup la untuk memikirkan apa yang Allah tunjukkan kepada mereka, namun mereka tetap buta.

Tanpa Nama berkata...

Akum dan Salam 1 Malaysia

Masyaalah banyak sangat kemungkaran dan fitnah oleh saudara Tanpa Nama 3:13 PM. Sepetutnya dia gunakan lidahnya untuk mensyukri nikmat dan limpah ruah yang telah diujudkan oleh Tun Mahathir. Amat hina manusia ini dan sungguh durjana. Sedangkan seluruh dunia mengakui kehebatan Tun Mahathir tetapi durjana ini seorang yang tidak mempunhyai akal dan seorang yang bernafsu syaitan nampaknya.

Nampaknya saudara ini amat zalim terhadap dirinya dan malaysia Amnya.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates