Rabu, 9 Februari 2011

Mahfus - Tokok Revolusi Dunia ..

1. Krisis Tunisia merebak ke Mesir dan Yaman.

2. Mubarak dalam kegelisahan kerana ditekan untuk berundur dan keluar dari Mesir. Kemana agaknya beliau akan pergi? Amerika? Jordan? atau Israel?

3. Mahfuz mendesak kerajaan sokong rakyat Mesir "Kerajaan yang dahulukan rakyat patut bela rakyat Mesir"...maknanya dia nak PM Malaysia ni sokong rakyat Mesir & desak Hosni Mubarak letak jawatan.

4. Begitu bengapnya YB Dato Pokok Sena ini.

5. Jika Kerajaan Malaysia umum kepada dunia menyokong rakyat yang berdemo di Mesir, apa akan jadi kepada proses pemindahan rakyat Malaysia ke Jeddah?

6. Apa tindakan Kedutaan Mesir di Kuala Lumpur terhadap Malaysia?

7. Imigresen, pihak berkuasa Airport dan agensi berkaitan di Mesir bakal menyenaraikan Malaysia sebagai musuh Mesir kerana menyokong pihak yang belum diumumkan menjadi pemerintah secara sah. Sanggupkah Mahfuz pergi ke sana dan selesaikan semua masalah yang bakal timbul? Orang tia teluq hanya berani berkokok di luar gelanggang, dalam gelanggang gigi luruh belumpun kena tumbuk lagi.

8. OOooh rupa-rupanya Mahfuz hanya ingin memerangkap Kerajaan Malaysia. Jika kerajaan Malaysia di bawah Najib menyatakan sokongan kepada pembangkang di Mesir, dan tetiba proses pemindahan rakyat Malaysia menjadi sukar, sudah tentu berapi-api akan keluar kecaman dari segenap jentera PAS dan PR. Kerajaan bodoh dan sebagainya ....

9. Lihat apa tindakan DAP? Diam membisu! Ini kerana semua yang terlibat adalah orang Islam yang terdiri dari cerdik pandai yang bakal menjadi professional di Malaysia.  Mereka diam dan akan melompat gembira jika semua rakyat ini menghadapi masalah. Lebih gembira jika pelajar-pelajar ini GAGAL dalam pengajian mereka.


10. Apa PAS dan PKR buat? Kecaman demi kecaman ke atas kerajaan pimpinan UMNO. PAS dan PKR hanya balaci DAP yang kerjanya hanya menggagalkan perlaksanaan agenda bangsa dan Agama.

11. Teruskan PAS dan PKR oooi. Teruskan menjadi balaci atau alat DAP.

4 comments:

Tanpa Nama berkata...

layarilah www.freemalaysiakini.com

sebarakan kepada pembaca blog anda

Tanpa Nama berkata...

Berkata-kata dengan tidak menggunakan akal fikiran,orang utara cakap merapu?.kadang-kadang orang tiadak siauman pun dikatakan merapu.jenis manusia macam ini mesti kita hantar untuk medical checkup.baru tahu tahapnya.

anak ttbaru berkata...

mahfus.....!! sama bengapnya dengan ketua UMNO Bahagian Pokok Sena...

pengundi pokokm sena berkata...

Apa kata kita minta pengundi di pokok sena pula suroh Mampuhs pula letak jawatan kerana tak buat kerja.Kerja ceramah pembohong sana sini.MMpuh kena berundpr macam mubarak

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates