Rabu, 23 Mac 2011

Anwar Berjaya .... TAHNIAH

Kedah Times ingin mengucapkan Tahniah kepada Anwar dan Peguambelanya kerana berjaya dalam mempertahankan agar sampel DNA Anwar diberi secara sukarela seperti yang dikehendaki Pendakwa dan rakyat Malaysia ditolak.

23/03/2011 Anwar vs Rakyat Malaysia : Pemberian DNA secara sukarela seperti yang diminta rakyat Malaysia oleh Anwar kepada Polis ditolak oleh Hakim.

TETAPI

Mahkamah Tinggi di sini hari ini memutuskan tuala kecil `Good Morning’, berus gigi dan botol minuman jenama Cactus serta segala hasil ujian asid deoksiribonukleik (DNA) yang dilakukan ke atas barangan tersebut boleh diterima masuk sebagai bukti. 


Keputusan itu dibuat selepas mendengar keterangan Pegawai Penyiasat, Supritendan Judy Blacious Pereira menunjukkan penahanan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 17 Julai 2008 adalah sah dan mengikut undang-undang.Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah bagaimanapun menolak permohonan pihak pendakwaan untuk mengarahkan Anwar memberi sampel DNA kerana tiada peruntukan undang-undang untuk berbuat demikian.

- PETIKAN UTUSAN MALAYSIA

Ekoran keputusan itu, Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamad Yusof Zainal Abiden memaklumkan akan memanggil semula dua orang saksi iaitu Ahli Kimia, Nor Aidora Saedon dan Pakar Forensik, Amidon Anan untuk mengemukakan bukti dan hasil ujian DNA yang dibuat ke atas barangan tersebut.

1 comments:

1 Melayu berkata...

Ayo yo ! ini kali saya banyak susah mau lawan ,semua evidence banyak kuat,ANWAR IBRAHIM KAMU WAJIB BERTAUBAT ! ada faham ka ? Pakatan Rakyat sudah mampuih kalau ini macam ! hentam belakang belum habis ,ini video pula satu lagi kasi pening saya punya kepala.Ini kali dia hantam depan pula ! kita mahu ADI PAK sama ini Anwar,dia memang jahat punya orang.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates