Selasa, 15 Mac 2011

JALAN-JALAN CARI PASAI..!!!!


SOBRI SUDIN

1. Rakan-rakan pemuda bertanya, apa pendekatan utama yang perlu dibuat memandangkan tahun ini merupakan tahun persediaan ke arah pilihanraya.

2. Disebabkan mahu melihat kehadapan dan tidak mahu lagi melihat kebelakang dengan menghurai kelemahan dan kesilapan lalu, meskipun masih ramai kelompok didalam UMNO yang tetap kekal segar bugar tanpa merasa bersalah satu apapun, maka aku katakan pada rakan-rakan pemuda tadi, 'MULAI HARI NI GERAKKAN PROGRAM JALAN-JALAN CARI PASAI'

3. Lalu mereka bertanya lanjut, 'APA DIA'? Aku katakan jalan -jalan cari pasai kalau nak jayakan program ini syaratnya hanya dua, pertama 'berani', kedua 'kreatif'.

4. Pengisian dia mudah.. teliti mana-mana kedai kopi yang jadi pot atau tempat tumpuan anak muda kalau boleh yang kuat sokong PAS, PKR. Kemudian pergi melepak di kedai kopi berkenaan, sambil belanja satu kedai minum kopi, dengaq apa depa dok sembang, hujah balas balik dan pertikai apa jua kelemahan kerajaan Pakatan di Kedah. Kalau berhujah dah tak mampu bertumbuk sahaja.. senang cerita.

5. Modus operandi kedua, bawak pensil, pen, buku kecik, kertas, nampak apa saja perlakuan atau tingkahlaku tak betoi puak MKK, pimpinan PAS setempat, tulis, kemudian buat design sikit guna program MICROSOFT Publishers, kemudian pakat pi buat potocopy seterusnya edar rumah kerumah dalam kampung atau dimasjid.

6. Mekanisme ketiga, nampak sahaja kain rentang, mengumumkan apa jua hebahan aktiviti PAS, PKR DAN DAP yang dipasang di kampung atau tempat tinggal kita, maka dengan penuh berani, pakat pi gunting talinya... PENAIK pula banner perli depa... Dan pastikan, apabila puak ini menganjurkan program ceramah maki hamun, ceramah yang menganggu ketenteraman hidup masyarakat setempat terutama pada malam jumaat, maka cepat-cepatlah kumpul 5 atau 6 orang anak muda yang ada motor tapi eksosnya dah dipotong, dan remkan bunyi motor kuat-kuat di tempat ceramah.. Selepas itu sewalah PA system dari mana-mana kawan dan talakan PA SYSTEM itu ke kawasan ceramah, dan pasanglah kaset atau CD bacaan ayat suci Al-quran yang dialunkan oleh Dr Sheikh Abdul Rahman Al-sudais, Sheikh Dr Mohd Ayub, Sheik SAID al-GHAMIDI atau Sheikh Mashari Rashid Al-Asari biar ceramah penglipurlara puak berkenaan diatasi dengan alunan bacaan ayat-ayat Allah..

SELAMAT MENCUBA DAN SELAMAT BERJAYA..

Ibarat kata pahlawan Scotland pada zaman pertengahan selepas selsesainya peperangan terhebat dengan tentera England, dalam 'BATTLE OF STIRLING'  'man dont follow title, they follow courage' - SIR WILLIAM WALLACE..

PEMUDA GELOMBANG MERAH BERANI MENUMPAH DARAH...!!!!



Ada berani ka!!!!!!

4 comments:

HHalem berkata...

Hai Tuan Sobri,:-)

Bunyi lain macam jaa kali ni.

Tukaq tektik kaa?

Ini mesti Tektik mengelirukan pihak lawan.


Tektik keliru pihak lawan lah Sir William kena tipu diLondon buta-buta.

Ahli umno jalanan. berkata...

Eh eh eh sobri cadangan hang bagus juga.Cepatlah pemuda melayu bertumbuk dikedai kopi kerana kes politik.Benda yang retak maka hancurlah orang melayu.Tak cukup kah dengan sesama umno gaduh sakan.Aku tak sokong teori hang ni.Teori orang bebal dan panas barang yang tak untungkan sapa-sapa pun.Bagi aku pemuda umno ini boleh buat kerja kalau kena cara dan kalau ada pemimpin yang dinamik.Puncanya kerana pemuda UMNO tak ada pemimpin yang kelibar kreatif berani serta tegas.Bataskan antara perniagaan dengan perjuangan.Yang nampak jelas perniagaan didahulukan perjuangan di pinggirkan.Berani pun kena bertempat.Aku rasa juga Sobri pun dahkecewa amat sangat.Apa boleh buat kita hanyalah rakyat dan oengundi biasa.sipalah nak ambil peduli rintihan kita.Aku nak tanya sdr sobri sepanjang yang sdr beri pendapat dan kritik pedas ini apakah hasilnya yang sdr dapat dan umno buat.Mungkin sdr sobri ikhlas dan jujur.Selalu nya orang jujor jadi bubur.Lihat lah ada buktinya.Semoga Allah memberi banyak idea bernas walau idea itu hanyalah layak dibaca.

Tanpa Nama berkata...

cikgu sobri ooi, puak pemuda ni ramai yang jalan-jalan cari projek dan jalan-jalan cari puteri ada la..Cuba cikgu sobri habaq mai kat kami siapa dia antara pemimpin pemuda umno di kedah yang ada karisma, aura dan berani nak lawan PAS..Semuanya macam cikgu sobri kata boleh masuk kelab SRP dan SPM saja..Habis tu nak pujuk dan kempen budak 'U' dan golongan profesional muda macam mana? BANGKET WOI BANGKET WOI PEMUDA!!!!!

Tanpa Nama berkata...

sobri, kali aku sokong hang wpun tulisan hang agak sinikal..tapi kalau boleh kita campur teori hang ni dgn teori Tsun Tze dlm buku dia "the art of war"...nak harap Umno negeri pakai melepaih lagi la kedah kat pakatan pilihanraya ni..

aku pun hairan mcmana kepala otak pemimpin umno kedah..depa ni otak dok kat pala lutut kot..sunyi sepi...depa ni dok perasan lagi kata depa kuat, ramai org sokong depa sb tu depa tak buat pa2..lagak mcm depa yang dok perintah kedah la ni..geli aku tengok setiap pemimpin umno kedah..jawatan depa mau tapi kerja parti...HAMPEH!!! inilah standard pemikiran depa..bila dapat jawatan tak tau nak buat pa..jadi dungu..nak harap mukhriz dia "budak baru" dlm politik kedah. apa yang dia tau..dia pun dok tengah belajaq lagi selok belok kedah..kekuatan akaq umbi tak dak langsung..harap det sik saja yang dok promote dia..

aku tgok depa ni tak sambut pun kempen gelombang merah yang di uar-uarkan oleh blog ni..depa buat pekak badak saja..

umno kedah sepatutnya dalam kondisi ofensif bukannya defensif..kalau mcm ni la perangai depa tobat lahum kedah tak dpt balik kat BN..

di bawah ni situasi depa la ni:

Mad Bashah.......syok sendiri
mukhriz......baru sgt
man aziz.....terlalu ideal
jamil khir...idea tak dak
tok jo....muka chom memanjang
mad sudin...kira nak gaduh sj
det khalid...anti klimaks
abu hasan...jatuh belum bertarung
ali yahya....aristokrat
raman mahmud.....???????(betui ka!!)
tajul urus...sibuk bisnes
tok lat.......jelemuih
aziz fadzir...hehehe buih sabun
aziz putera....oversea
nawawi.....kena balik jaga langkawi
rozai......sistem + matik = antik
suhaimi jerai....!!!!!(aku pun tak penah dengar)
tajudin....idealisme kurang

tu kita tak tengok lagi petugas di pejabat umno negeri...bakri ali muhamad, nasir..dll...depa ni patut dipencenkan.. depa ni dah jd liability kat ofis umno...makan gaji buta...keja tak buat...tapi bila umno/BN kalah depa marah kat umno cawangan...tuduh cawangan tak buat keja...pttthhuuui!!!!hampa tak bagi keja kat cawangan mcmana cawangan nak buat keja...yang hampa dok goyang teloq saja...

come on la wooooiiii!!! KITA PAKAT BANGKIT UNTUK GANYANG PAKATAN...ni la masa kita start buat keja untuk menangkan parti....KAMI DOK TUNGGU ARAHAN DARI HAMPA, UMNO NEGERI WOI!!!

ketua cawangan

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates