Rabu, 16 Mac 2011

LANCAU LU..PAHROL​ROZI!!!!

SOBRI SUDIN

1. Aku antara pengkagum Saidina Umar al-Khattab, tarbiyah Islam yang diterimanya menjadikan dia antara khalifah yang terhebat. Berjalan keluar waktu malam melihat kesusahan rakyat, menangung sendiri guni gandum untuk diberikan pada keluarga ibu tunggal miskin meskipun mahu dipikul oleh pembantunya, namun dijawab Umar r.a. 'apakah diakhirat nanti kamu mampu memikul beban yang ditanggungjawabkan di bahu aku'. Sebab itu tatkala melakukan ibadah umrah, ketika di Masjidil Nabawi di Madinah aku sentiasa memasuki ruang masjid berkenaan melalui pintu yang dikenali  'UMAR AL-KHATAB GATE'.

2. Namun malang, kerajaan Islam Kedah Sejahtera jauh panggang dari api untuk menjadikan UMAR al-KHATTAB sebagai ikon dalam kepimpinan. 15 Mac 2011, Pahrolrozi, EXCO perumahan setelah dua hari puting beliung melanda rumah kawan dan rakan-rakan aku di taman Wira, dengan lebih 46 unit terlibat, maka EXCO PAHROLROZI pemilik syarikat PAZA yang mengaut lebih puluhan juta ringgit kesan projek KUIN telah datang melawat.

3. Budak-budak Taman Wira dah siap paku bumbung, dia baru mai nak melawat, lepas tu boleh kata, tuan-tuan kena sabaq, bantuan bumbung ka, apa ka kita kena meeting dulu nak tengok sapa yang bayar sapa yang tak bayar sewa rumah murah.

4. Dalam akhbar Sinar Harian hari (15 Mac 2011) ni statement lu macam lancau, kununnya dapat maklumat 36 unit rumah sahaja terlibat dan Bahagian Perumahan Kerajaan Negeri akan bagi bantuan.. Lancau lu, harap MKK hang saja bagi maklumat, hangpa semua dok kalut karnival HARAMJADAH lagi..

5. One final word from me, lain kali bila datang lawat rakyat kena MUSIBBAH jangan bagi statement bodoh, nak suruh tunggu, sabaq menatang apa.. hang nak suruh orang Taman Wira tidur beratapkan langit ka.. BODOH BAHLUL... LANCAU LU LA PAHROLROZI, sekali lagi gua nampak lu punya muka di TAMAN WIRA.. SIAP atau di mana saja siap lu.. MAU REPORT POLIS, MAU SAMAN LU BOLEH SAMAN, GUA RAKYAT BIASA, JANGAN KATA PENJARA.. KE TALI GANTUNG PUN SANGGUP.. INI BUKAN SPESIS PEMUDA UMNO PONDAN, INI ANAK JANTAN SEBENAR. Ini SOBRI SUDIN.. Wa tak takut mati punya.. mau kenai ini anak jati LORONG TITI SIAM, JALAN TELUK WANJAH.. MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH.. BODOH PUNYA EXCO... PI raaaaah!!!!!!

Untuk rakan-rakan lain, bagi melihat rakaman video apa yang berlaku di Taman Wira layari padijantan.blogspot.com dan facebook KEDAH LA NI..

APAPUN JUA..AYAT AKU PADA PEMIMPIN MUNAFIK, HIPOKRIT PAS SEBEGINI MUDAH SAHAJA..LANCAU LU LA...!!!!!

Nota: Terima kasih PAdijantan atas video yang menonjolkan keadaan sebenar

2 comments:

gelembong merah berkata...

Laaaa Sobri Sudin.Pemuda UMNO Pondan ke.Sebab tu tu ada yang kena balun juburi diselatan kedah.

ZULKHAIRI BIN OSMAN berkata...

Aku tak heran, sbb ini bkn kali pertama yang aku dengar tentang style kerajaan PAS bila rakyat dilanda musibah. Kat Guar Cempedak tahun 2009 aritu pun sama juga. Kakak aku sampai bertaubat tak akan sokong Parti PAS lagi dah sebab rakyat diakhirkan suku sakat didahulukan.
Depa ada juga mai lepas orang dah jenuh menangis tapi mai bagi mee hoon 1 paket dengan kicap satu botol saja. !!!!!Itu yang kakak aku hangin satu badan tu.
Sedangkan rumah dah terlopong bumbung semua.....

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates