Jumaat, 11 Mac 2011

PAS semakin tidak tentu Hala


Dengan mengisytiharkan dirinya sebagai Jamaah Islam dan wadah perjuangan Islam tulin, PAS bertanggungjawab menjelaskan Islam sebagai dasar dan sistem kehidupan yang menyeluruh. Dengan kenyataannya bahawa matlamat politik nya ialah menegakkan negara Islam, PAS bertanggungjawab menjelaskan sistem politik  bagi negara Islam yang hendak dibentuknya di zaman moden ini. Apakah dasar-dasar Islam yang hendak dilaksanakan oleh PAS didalam bidang politik, ekonomi, sosial, kebudayaan, perhubungan luara dan sebagainya. Tugas dan tanggungjawab inilah yang sepatutnya dikemukakan oleh PAS di dalam kegiatan politiknya, sekiranya ia benar-benar sebuah pertubuhan yang dikatakan sebagai Jamaah Islam.


Tetapi apa yang sepatutnya dilakukan oleh PAS itu tidak ada keupayaan untuk dilaksanakan. Ini ialah kerana pemimpin PAS tidak mempunyai cukup kelayakan ilmiah untuk berbuat demikian. Bahkan di dalam melaksanakan agenda Islam, PAS tidak menyaingi UMNO yang bukan sahaja beriltizam kepada perjuangan menegakkan agama dengan kata-kata tetapi melaksanakan agenda pembangunan agama secara yang terbukti dengan kemajuan yang dicapai oleh negara dan rakyat di dalam bidang keagamaan. Kejayaan yang dicapai oleh UMNO di dalam perjuangan Islam diakui oleh PAS. PAS akan menjadi tidak relevan lagi dalam perjuangan Islam, jika ia tidak melakukan sesuatu yang boleh memperkecilkan perjuangan UMNO.

PAS tidak mempunyai cara lain untuk mengecilkan perjuangan UMNO, melainkan menanamkan bibit kebencian dikalangan ahli-ahli dan penyokongnya kepada UMNO. Apabila benci menguasai tidak ada lagi kebaikan yang dikenang. Benci akan menutup mata hati, sehingga melihat segala-galanya dengan cemuhan dan jelek. Seperti kata Imam Shafie:

Mata yang rela melihat kecil sagala keaiban sama seperti mata kebencian melihat segalanya penuh keburukan.

Politik kebencian menjadi agenda utama dakyah PAS di dalam usahanya untuk mengekal perjuangannya supaya terus relevan. Tidak ada yang lebih menimbulkan kebencian selain daripada melabelkan UMNO sebagai kafir, mengundi UMNI sebagai jahiliyah. Seorang pemimpin PAS dari Besut pernah berkata "Jika UMNO tidak kafir, lebih baik kita menyertai UMNO daripada menyertai PAS". Seterusnya UMNO dilabelkan sebagai sekular, anti Islam, agen Yahudi dan berbagai label yang kesemuanya untuk menanamkan kebencian kepada UMNO dan pemimpin-pemimpin UMNO.

Semua label ini sebenarnya mencerminkan sikap PAS sebenar. Mereka bersama DAP dan PKR yang mempunyai sikap  melebihi segala sikap sekular, anti Islam dan agen Yahudi.

Kesatuan yang diseru dalam Islam terhadap sesama umatnya dijadikan mainan politik untuk kepentingan puak-puak mereka. Assobiyah dijadikan gaya hidup mereka. Yang salah atau buruk tetapi jika dikalangan mereka akan dipertahankan seolah-olah mereka adalah penghapus dosa dan bakal penghuni syurga.

Seruan kita kepada alim ulama supaya bangun mendedahkan penyelewengan PAS ke atas Islam dan umatnya. Janganlah berdiam diri. Ayuh ...

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

PARTI ANJING ISLAM YANG TERSOHOR MENGEPALAI APA PUN MELIBATKAN KEPENTINGAN CINA DAN MEMBUAT MELAYU UMPAMA BANGSAT YANG MEMINTA SEDEKAH>>>>MEMELUK CINA BOGEL SAMPIL MENAGIS ADALAH KEJE PAS PALING MULIA DAN MENJADI KAN MASJID UMPAMA TOKONG CINA ADALAH KEBAIKAN PAS YANG TAK BOLE DI NAFIKAN...BODOH PUNYA MELAYU PAS

Tanpa Nama berkata...

Akum dan Salam 1 Malaysia

PAS kini sudah nampak terlalu jelas hitam dan busuk niat mereka. Bagi mereka jin kafir sekalipun jika jadi Ahli PAS mereka akan katakan itulah wali sebenar-benar wali dan malah terhebat dan tersohor.

Kerana sifat dendam Nik Aziz yang bercita-cita menjadi menteri dak kesampaian semasa bergabung dengan UMNO. Jadi dendam tersumbat dan angan-angan untuk mengaut kekayaan tidak kesampaian. Jadi bila peluangnya terhidang maka beliau memaufkan nafsu amarahnya sepuas-puas perasaan dan hawa nafsu syaitannya.

Biarkan Nik Aziz melayan nafsu amarahnya dan kini kita lihat Khalid Al gagap punyai perangai tentang judidan arak supaya dinaikkan taraf lagi. Paling hairan apabila Hasaan kena buli buli menggangap semua itu pandangan peribadai Khalid gagap. Hassan kena buli lupa bahawa Khalid Al gagap merupakan bosnya dan semua keluar dari Khalid Al gagap adalah keputusan PR. Rupanya hassan kena Buli lupa bahawa beliau hidungnya telah dicucuk dan talinya dipengang oleh Khalid Al Gagap. Sebenarnya puak PR ini cuma keluar mulut sahaja untuk menutup perangai jahat mereka selama ini tetapi perangai dan arahan mengikut Khalid Al gagap.

Kita lihat Ustazah Elizabeth Wong mendemostrasikan pentomen PR dengan gaya yang mengiurkan dan mendapat tempat serta pujaan peminat nombor satu PAS Nik Aziz supaya diberi anugerah pelakon Wanita PR terbaik. Apa Hassan Al Buli buat semuanya diakui oleh beliau dan PR.

PAS kini sebuah parti politik tidak bermaruah dan harga diri. Kita lihat saja adengan drama Mat Sapu yang ditangkat Khalwat di Kota Bharu juga mendapat pengistirafan tertinggi daripada Nik Aziz sebagai Pelakon Lelaki terbaik dan diberi anugerah. Justeru itu tak hairan jika Nie Ching juga turut serta menempa nama sebagai penarima terhebat di sebuah masjid juga mendapat pengistirafan daripada PAS sebagai mejuarai tarian dan diberi anugerah terhebat.

Maka bertolak dari situ maka keluarlah ADUN Selinsing dan Exco kelantan sebagai pelakon porno terhebat daripada PAS.

Itulah PAS sebagai badan induk memberi penigtirafan dan penghargaan tertinggi daripada Nik. Aziz.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates