Selasa, 12 April 2011

BN Buat Rumah Untuk RAKYAT ... Kerajaan PAS Kedah dok buat apa? ... MAIN TELOQ ???

Melihatkan keratan akhbar Utusan Malaysia hari ini Segmen Utara M/S.27, kelihatan jelas bahawa Kerajaan Pusat melalui KEDA tidak pernah mengabaikan tanggungjawab Kerajaan Pusat terhadap rakyat walaupun di negeri yang diperintah oleh Pakatan Rakyat seperti Kedah Darul Aman.Cuma, rakyat Kedah kenalah sedar betapa huduhnya perangai busuk dan buruk pemimpin PAS dan Pakatan Rakyat di Kedah mentadbir negeri ini. Janji langsung tidak boleh pakai. Auta sana sini. Bohong adalah rutin harian puak-puak PAS Kedah untuk ditaburkan ke dalam lubang telinga rakyat Kedah. Kononnya Kerajaan PAS Kedah pandai mentadbir negeri.

PAS JANJI RUMAH RAKYAT yang sudah 3 tahun terperosok dalam laci meja MB sehinggakan hampir lunyai fail tu dimamah liPAS ... Sudah nak habih musim dahhhh ... Janji hanya tinggai janji saja la ... Rakyat yang dulu percaya depa (PAS) buleh memerintah Kedah, dah tak tertahan-tahan lagi untuk kembali memangkah BN pada PRU13 nanti , biaq tungin habih sekalian GENG PENIPU YANG BERLEBAI PUTIH yang sedang memerintah Kedah di kala ini (sambil bermain Teloq !) ...

Balik-balik Kerajaan Pusat (BN) jugak la yang dok bertungkus lumus membantu sekalian rakyat Kedah. Baik di waktu kering, mahupun hujan , banjir mahupun lepas banjir ! ... PAS tau dok merapu saja !

Sungguhpun begitu, Kerajaan PAS Kedah tidak perlu mendabik dada dengan mengatakan bahawa ;

"Tengok laaa toan toan dan poan poan !!... Walaupun PAS & Pakatan memerintah Kedah, tapi Kerajaan Dato Najib maseh lagi terpaksa membantu rakyatnya kerana toan toan dan poan poan sekalian adalah juga merupakan rakyat Malaysia, jadi jangan takut untuk terus mengundi parti PAS kerana bantuan akan sentiasa tiba kepada rakyat Kedah !"
... Geli telinga rakyat Kedah nak dengaq cakap bengap macam ni ! ... Dah lama dah PAS Kelantan dok guna ayat MENEMPEK dengan MUKA TAK MALU tu ! ... UWEkkkkkkkkkkkkkk !!! ...

 Pas Usung Banner 1MALAYSIA ? Gilakkkkk dahhh !!!??? HAHAHA !

Nik Aziz : (sebut dalam hati) "Naseb baik lah Datuk Najib tolong pimpin ambo turun tanggo ni, kalau tak ambo doh jatuh tersungkur macey cempedak busuk ajo la, apapun AMBO BERDOA PADA TUHEY SEMOGA DATUK NAJIB PECAH PERUT, Aminnnnnn !!" ...

1 comments:

:Aad Teluk Kumbar berkata...

Yang susah tu aku tengok selalu tengok ahli UMNO.Yang isi borang pun orang UMNO.Yang sokong cop JKKKP pun ketua cawangan UMNO.Yang dok kerumun masa majlis itu pun orang UMNO.Yang dapat itu pun kaki bodek dan kroni metua cawangan.Ketua cawangan pula wajib kena jadi kroni ketua bahagian.Kalau tidak dia tak sokong.Kemudian lepas ketua bahagian sokong segala kroni nya dan kroni ketua cawangan baru dapat.Inilah senario nak dapat bantuan rumah.Tunggu akan aku ceritakan nanti bagaiman ramai orang miskin di Kedah yang patut dapat tapi tak dapat.Tunggu lebih drp bertahun-tahun sejak zaman BN jadi kerajaan.Jangan dabik dada dan bongkak kalau sekadar itu yang dibuat.Yang paling aku kesian orang miskin bukan pandai main bodek .Apakah kemiskina dan bantuan nak dijadikan modal besar dalam pilihanraya.Kemiskinan jadi mpertaruhan politik.UMNO juga kena teropong sama orang middle class dan lain kumpulan yg tak perlu apa bantuan.Tak UMNO nak singkir mereka begitu sahaja.Cerita UMNO dah undur belakang selalu.Bukan mara depan.Nampak macam pwmimpin UMNO tak ada idea.Asyik tumpang agensi kerajaan.Maluuuuuu lah.UMNO tak ada telok tulen atau teluk tiruan.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates