Sabtu, 16 April 2011

BN Menang 2/3

Tahniah kepada semua pengundi, pekerja BN, calon-calon BN serta pemimpin-pemimpin BN yang bertungkus lumus menawan hati rakyat Sarawak.

Cuma kita masih tertanya-tanya kenapa orang Cina berpaling kepada DAP? Apakah mereka lupa sejarah? Apakah mereka anggap mereka sudah boleh bergerak sendirian tanpa pribumi?

Kita tidak menafikan masih ramai keturunan Cina yang ingin bergerak bersama-sama bangsa lain. Tetapi majoriti nampaknya masih memegang sikap chauvisist racist mereka.

InsyaAllah orang Melayu, pribumi dan Islam akan bersatu ...

BN =55
Pakatan Reput =16

3 comments:

Tanpa Nama berkata...

senang jer kita cut off pertolongan kat Cina
dah bagi macam macam
masih gak pilih DAPig
concentrate jer kat bumiputera
tgk bumiputera jer yang sokong BN
tanpa Bumiputera tiadalah BN
renung renungkan dan selamat beramal

Tanpa Nama berkata...

Akum dan Salam I malaysia

Tahniah kepada BN kerana dengan izin Allah kembali mengugukuhkan takhta di Sarawak. Memang wajar BN menang kerana ketekunan dan kewibaan pemimpin BN mentadbir negara yang tak perlu diragui lagi.

Saya juga tertarik dengan sisipan Sinar harian pada Jumaat lalu. Saya amat menyokong penuh kiranya SPRM membuat penyiasatan atas penyelewanga yang berlaku dalam Seri Temin bahkan anak syarikat GLC Kedah. Kerana ini semua hak dan amanah rakyat Kedah. Apa yang penting bagaimana Kerajaan PAS Kedah telah menggunakan wang jutaan ringgit Syarikat STDC bagi menjayakan sambutan Kedah Sejahtera yang lalu. Ini bukan untuk kepentingan rakyat tetapi kepentingan Parti Politik PAS. Kita lihat mengapa PAS Kedah menyalahgunakan duit STDC ini dengan memberi laluan kepada Nik Aziz, LKS, Anuar Ibrahim bersendiwara. sepatutnya duit itu dijadikan untuk kepentingan rakyat.

Begitu juga SPRM harus melakukan penyiasatan terperinci bagaimana seorang CEO yang baharu dilantik ke STDC tak samapi 3 bulan sudah boleh memiliki BMW mewah. SPRM juga harus menyiasat terperinci bagaimana angin tiupan bertiup kencang bahawa wang STDC disalurkan kemarkaz PAS. kepeningan dalam STDC yang dilihat banyak menanktirikan sebahagian kakitangan contoh pembahagian keuntungan iaitu bonus dibahagikan kepada ketidakadilan kerana sesetengah kakitangan mendapat 3 bulan dan ada yang tidak dapat 3 bulan dan kurang daripadanya. Apakah ini tidak double standard. Bukan sahaja STDC bahkan semua nanak syarikat GLC Kedah harus dibuat penyiasatan terperinci sebagaimana bukti apabila cerdik pandai PAS Mahfuz terpaksa menarik diri menjadi Pengerusi GLC Kedah.

Begitu juga Exco Kedah Ir. Amiruddin harus dibuat siasatan keatasnya bagaimana beliau hidup mewah sedangkan pendapatan yang diperolehi tidak sepadan dengan elaun sebagai wakil rakyat. Ini kerana rakyat semua hendak tahu ahala tuju dan cakap pandai MB taktau yang banyak sendiwara dan berlakon semata-mata.

Tanpa Nama berkata...

MELAYU MUDAH LUPA.........Assalam. Cuba kita lihat statistic undian calon PAS, ternyata PAS tak boleh menapak dibumi Serawak. Cuba kita perhatikan DAP, ada disesetengah tempat, BN terduduk (tapi tak hilang wang pertaruhan).Rata rata pengundi ditempat DAP menang terdiri dari kaum cina. BN laungkan pembangunan ditempat mereka yang mana puak ini pandang sebelah mata kerana mereka ada duit untuk bangunkan ekonomi diri dan tempat sendiri atau mereka ada AGENDA TERSEMBUNYI. Selepas tamatnya era Chin Peng, anggotanya ditempatkan diselatan Thailand. Tapi diSerawak ada kerajaan maklumkan penempatan bekas komunis? Atau mereka ini sudah melarikan diri kebandar bandar untuk meneruskan perjuangan dari pusat bandar besar? (PERJUANGAN BELUM TAMAT kata org PAS) Walaupun tidak menyebarkan ideologi datuk mereka tapi menakluki untuk dijadikan THE SECOND SINGAPORE kerana Serawak bumi yang kaya raya dengan hasil buminya.Aku rayu pada kepimpinan muda PAS supaya ambil alih tampok pimpinan atasan PAS kerana mereka adalah puak MELAYU MUDAH LUPA. Kalau ada generasi muda PAS yang bercita cita menjadi YAB, lets joint the club. Bukan LOMPAT PARTI tapi BERGABUNG dengan BN. Kalau 2 parti dah bersatu, mulakan dakwah dengan tiang agama itu dahulu. Penohkan masjid solat 5 waktu seperti solat tarawih. Kumpulkan orang islam dalam masjid kemudian baru perlahan lahan kita suntikkan dengan hukum hudud, baru lah boleh dilaksana hukum hudud dan seterusnya. Kepada orang PAS, jangan lupa kata kata Karpal Singh ' langkah mayat aku dulu sebelum tubuh negara Islam'. Kepada orang PKR, tinggalkan Anuar yang bercita cita peribadi hendak menjadi PM hingga sanggup membelah orang melayu menjadi dua. RASIONALKAN akal kita. Jangan kita beratkan kepala dengan isu kapal selam tenggelam ke, timbul ke, altantuya kena bom ke atau orang lain dah makan ke belum ke. Yang penting macamana nak mencari rezeki untuk anak isteri(subsidi harga barang) , menyekolahkan anak(subsidi buku pinjaman), anak isteri sakit nak hantar mana(subsidi ubatan). Saya cadang kepada fanatik yang tak boleh sangat sangat nak terima, bawalah anak isteri melancong ke Thailand, Singapore, Indonesia, Filipina dan negara asean yang lain. Ringankan mulut bertanya harga barangan keperluan harian dan minyak petrol. Aku tak berani tulis kalau aku sendiri tak pernah pergi kesemua negara asean. Last aku pergi Arab Saudi 2003, harga minyak sana lagi mahal dari M'sia. Akhir kata apa yang aku tulis bukan untuk diri aku, tetapi untuk generasi anak dan cucuku.
Bab memboikot cina.Cuba kita pergi ditengah tengah bandar, buka mata, pusing 360 darjah, tutup mata dan bercakap lah sorang sorang(dlam hati nanti org kata gila plak). Macamana kalau orang cina tutup kedai sebulan, dua bulan, setahun, dua tahun. Sedangkan cuti tahun baru cina 2 minggu pun kita dah glabah.Ikan kurang kerana bot besar cina punya. Gula, beras dan barang keperluan harian kena simpan stok.Hakikat kebenaran disini tak boleh kita sangkalkan EKONOMI cina pegang. Selagi kita tak bergabung, macamana ekonomi melayu nak kukuh.Satu aje aku ikut cara cina,'Meniaga talak kasi utang dan wa pun tatak utang sama lu', dan cuti desk n field workers pun aku paksa ambil masa tahun baru cina sebab pernah bahan mentah habis 5 hari sebelum kedai buka semula, so aku tak nak rugi and aku round the world dgn famili aku. Mukadimah disini EKONOMI CINA PEGANG.................. Wassalam

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates