Khamis, 21 April 2011

PAS BLOODYFOOL​..YOU CANNOT FOOL ALL THE KEDAHAN ALL THE TIME..

SOBRI SUDIN

1. Overt dan covert operation yang dilakukan PAS Kedah sejak dua menjak ini sudah boleh diduga terlebih awal.

2. Kadangkala aku tergelak sendirian memikirkan betapa bodohnya para strategis PAS melakukan taktik dan teknik propaganda, LAKONAN DAN DRAMA yang bertujuan memperbodohkan rakyat Kedah…Walhal yang bodoh dan tolol adalah puak pimpinan PAS KEDAH sendiri.. Siapa Mahfuz?? SPM pun tak PAS, badut sarkas di Parlimen dan kaki kelentong dikategorikan sebagai profesional dalam PAS??? Apa.. SANUSI SETPOL.. Budak tu hingus pun belum kering.. BARU SEHARI DUA NI KENAI LANSKAP, SOSIO BUDAYA POLITIK KEDAH.. yang belum faham makna gerakan Islam, erti strategy and planning for development, YANG bebal dan terencat akal dalam memahami erti dan pelaksanaan good governance, the difference between manager and leader, good government, chains of command, civil society, civil government, policy implementation, buerocratic politic, dan banyak lagi hal-hal jurusan aplikasi pentadbiran dan pengurusan.. SETPOL yang tak faham TERM OF REFERENCE tugas sebagai SETPOL.. SETPOL yang nak tunjuk lagak depan KCS, yang boleh arah ikut suka kepala dia pegawai di UPEN untuk ikut semua kehendak dia.. nak mengarah itu ini, yang suka selesaikan masalah kakitangan SLC dengan ugutan dan tumbukan…Spesis jenis ni baru sama taraf dengan golongan singkat akal yang menjadi bouncer di kelab dangdut JALAN IPOH. Eloklah disebabkan ramai pemimpin PAS spesis berfikiran jahiliyah, maka jahilah majority pengikutnya….
3. Benarlah, PAS BLOODYFOOL; YOU CANNOT FOOL ALL KEDAHAN ALL THE TIME.

4. Ketika sambutan Karnival KEDAH SEJAHTERA 8 Mac lalu, PAS mendakwa Karnival di sabotaj dengan memancitkan tayar 40 buah kereta pengunjung selain adanya edaran dan karikatur berbaur perkauman di perkarangan Stadium darul Aman, tempat karnival HARAMJADAH diadakan. Walhal yang memancitkan tayar dan edar risalah perkauman adalah puak PAS sendiri yang diupah oleh tauke mereka. Tak pa pula bila ada karnival anjuran PAS yang bercampur lelaki perempuan bukan muhrim, tak pulak PAS kata haram. Kemudian duit BDB, PKNK, MBI digunakan untuk biaya karnival tersebut tak pulak salah. HALALAN TOYIBAN... Tak timbul pula isu salahguna dana awam untuk kegunaan parti. Tidak ada pulak report pada SPRM, untuk tujuan penilaian rakyat bagi tunjuk ketelusan (kalau ikut ayat SANUSI SETPOL). Ketelusan teloq hampa..!!!!

5. Kemudian timbul pulak isu penghuni perumahan nelayan di Kuala Kedah yang mencabar PAHROLROZI berdebat dan mengemukakan tuntutan bahawa parti mana yang boleh selesaikan masalah hakmilik rumah mereka akan diberi undi. Walhal kepala yang buat demo adalah orang kuat PAS sendiri, diantara golongan yang kalau ikut rekod Bahagian perumahan Kerajaan Negeri di Wisma antara yang tak pernah bayaq sewa rumah tersebut, sebulan RM100 sahaja sejak dia duduk. Rupanya macam tu kelaku penyamun PAS, harta negeri, duit rakyat depa samakan seperti duit dan harta mak bapak depa.

6. Sebelumnya heboh isu KUIN dibaling dengan bom petrol. Baling pulak pukul 3 pagi, yang terbakar dua buah kerusi bernilai RM180 dan sekeping cermin pejabat yang tak sampaipun harga RM300. Tapi puak PAS dalam KUIN kata kerugian taksiran RM6 ribu. Kemudian keluarlah kenyataan dari pimpinan PAS, bahawa kejadian itu didalangi... dalam erti kata lain alasan nak tuduh UMNO la.. Ikut kata orang dalam dari KUIN sendiri, dalangnya yang sebenar duduk tak jauh, tingkat 3, Blok A, Wisma Darul Aman.. Pi cari budak pendek, gempal, muka macam ikan lohan jumpa la KEPALA DALANGNYA..

7. Kemudian timbul isu rebat cukai tanah yang dikenakan pada UUM.. Azizan kata, memang UUM kena bayar RM1.8 juta setahun, tetapi diberi rebat dan bayar hanya RM180 ribu setahun untuk cukai tanah dan perjanjian pengurangan rebat berakhir 2008. Malang sungguh, PAS dan kerajaan yang dinaunginya gagal gunakan budi bicara, tidak memahami makna kuasa, dan timbang rasa. Apa kata lepas ni KOMPLEKS PAS DI BATU 9, KOTA SARANG SEMUT dikenakan cukai tanah RM2 juta setahun, sanggup tak sanggup puak HARAMJADAH NI BAYAR???? Dan KUIN yang menjadi sarang menzahirkan sepsis HARAMJADAH KLON generasi Y dikenakan cukai tanah RM1.8 juta juga??? Barulah adil dan saksama namanya…

8. Hakikatnya bagi aku dan untuk kejelasan pada semua KEDAHAN, PAS adalah parti bacul dan dipengaruhi unsur komunis.
  • Mereka hanya berani bila dalam kelompok ramai, namun bila berdepan satu demi satu mereka akan lari lintang pukang.
  • Mereka ibarat gerila, pandai tembak orang, tapi bila ditembak balas, melenting tak tentu hala.
  • Mereka cekap bagi alasan tapi hancur dan lingkup dalam kerja pentadbiran dan kebajikan
  • Mereka lagukan rakyat dengan dongeng agama dan dakyah syaitan
  • Mereka susahkan rakyat dan tidak pedulipun soal masa depan.
  • Mereka bersorak gembira bila rakyat dan Islam haru biru, tapi diam membisu bila disergah YAHUDI bermata biru dan DAP kacang hantu.
  • Mereka tidak bersungguh laksana amal maaruf nahi mungkar kerana mereka lebih perlukan undi kaum Cina dan golongan kuffar berbanding keredhaan Allah s.w.t.
  • Mereka suka laksanakan kerja-kerja meruntuhkan institusi keluarga,vmasyarakat, dasar yang terbukti membela rakyat, mencemar maruah individu, dan merosakkan institusi berbaur Melayu dan Islam, sebab kata mereka institusi sedia ada kurang ISLAMIK…
9. Untuk itu, pada seluruh anak muda, menentang PAS adalah jihad, melawan puak-puak HARAMJADAH ini adalah satu keutamaan, sebelum deen Islam terus tercemar, sebelum kepentingan ummah terus dicabar, sebelum hak Melayu Islam terus didagangkan, maka dengan niat, iktikad bersungguh kita katakan, kita usahakan agar PAS HANCUR.. AGAR PAS lebur.. agar PAS berkubur.. Marilah kita kuburkan PAS dipusara DAP, atau di perkuburan PKR.. Mereka ini, PAS lebih bahaya dari komunis, lebih bahaya dari ZIONIS, lebih teruk dari CASTRO, lebih gila dari SADAM, dan lebih mental dari HOSNI MUBARAK, kerana mereka membunuh rakyat, membunuh agama, membunuh bangsa secara diam, secara halus, secara tipu helah, dengan seribu satu MADAH BERHELAH.. Pembohongan atas nama AGAMA….!!!! Pembohongan dengan peralatkan agama..!!!!!


10. Aku akan huraikan secara kajian empiris dan analisis ilmiah dalam tulisan akan datang kenapa aku katakan PAS itu komunis… Tunggu.. Kebenaran akan disingkap, pembohongan pasti tertiarap… PAS BLOODYFOOL, YOU cannot FOOL ALL KEDAHAN, ALL THE TIME..

12. PAS MEMANG HARAMJADAH!!!!!!! (Ini bahasa yang amat sesuai untuk bercakap dengan parti yang hati nurani mereka diselaputi pengaruh dan ajaran komunis).

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

kewl, aku suka penulisan hang Sobri. Terang dan tak berlapik2 dan sesuai bangat dgn PAS ni. Kepala ikan lohan? kuikuikui..aku pernah jumpa SETPOL ni, mmg gaya dia belagak skit..maklum lah org ada pangkat..namun, akai kurang gak noo...

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates