Khamis, 5 Mei 2011

BIARKAN MEREKA MELINGKUP.​..!!!!!

SOBRI SUDIN

1. Bulan Mei dalam pengkisahan Malaysia punyai banyak sejarah. Mei juga adalah tarikh untuk sambutan Hari Guru serta Hari Ibu. Bulan Mei 2011 juga punyai makna kerana kejayaan kuffar Amerika sahabat baik Anwar yang dikatakan berjaya membunuh OSAMA menerusi gerakan pasukan SEALnya..

2. 13 Mei bagi negara adalah singkapan kisah tragik masa nan lalu, titik hitam yang terpalit kepada sebuah bangsa bernama Melayu, beragama Islam.

3. Meski 13 mei ditanggapi oleh sarjana barat dan intelektual bukan Melayu dengan wajah berbeza dan dituduhi bahawa ianya konspirasi dalaman UMNO, namun tulisan sebegitu tidak lebih dari satu propaganda untuk menafikan realiti sebenar dan kepahitan sengsara sebuah bangsa...

4. Kini tatkala laungan SUPAYA Melayu kembali bersatu, Islam kembali berteguh, masih ramai yang skeptikal. Malah ajakan harmoni sebegitu dipandang dan dibalas pula dengan kata sinis berbau cercaan dan makian oleh golongan KHAWARIJ PAS yang sentiasa memusuhi usaha kesatuan Islam. Pokok pangkalnya disebabkan mereka telah beranggapan bahawa Islam 'ala' KHAWARIJ AMALAN mereka lebih mulia dan tinggi dari ISLAM sebenar yang dibawa oleh Rasullulah s.a.w.

5. Mereka lebih pentingkan isu dan persoalan furuq yang remeh temeh berbanding perkara wajib. Sebab itu mereka sangat rela bersekongkol dengan kemungkaran, melindungi peliwat, memuja penzina, berdakap dan bersekutu dengan kafir DAP-musuh Islam, penaja Republik dari bertaaruf dan bermesra dengan saudara seagama mereka....

6. Biarlah, golongan yang takabur dan sombong dan seakan tertutup mata hati mereka dari melihat kebenaran ini tidak usahlah dimanjakan sangat. Jika mereka memilih untuk membutakan mata hati mereka, apa upaya kita, sekadar berusaha dan berdoa pada Allah s.w.t

7. Kendatipun, puak ini telah menyamakan Islam setara dengan parti mereka. Walhal kedudukan Islam sepatutnya lebih tinggi dari segala-galanya, kerana deen Islam serba sempurna, serba kudus dan mulia. Meskipun dalam banyak hal, pimpinan mereka, sikap pengikut yang dikatakan pejuang Islam dan dari parti Islam itu sendiri tidak pernah mengungkap satu tindakan, idea, bukti besar bagi kejayaan pelaksanaan DASAR ISLAMISASI dan DAULAH ISLAMIYAH mereka.

8.Tanya mereka, mana bukti hasil usaha dan tindakan mereka dalam melaksanakan hukum hakam Islam. Ekonomi Islam, pendidikan Islam, pentadbiran Islam, sosial Islam, perbankan Islam.

9.Tanya golongan KHAWARIJ PAS ini, sudah berapa ramai intelektual Islam yang mereka telah berjaya tarbiyah dan lahirkan sehingga mencapai setaraf keilmuan DR SHEIKH YUSUF AL-QARDAWI atau TAN SRI PROFESOR DR AHMAD IBRAHIM sebaliknya yang berjaya mereka lahirkan hanyalah ULAMA TEROMPAH, DAN SHEIKH ENTE ANA TUMPUK-TUMPUK TAIK UNTA, berperangai tak ketahuan hala. Bercakap gunakan mulut SANG PUAKA..!!!

10. Nilai bahasa, sikap, tindak tanduk, perasaan mereka serta gelagat mereka jika dibuat overview yang menyeluruh tidaklah sedikitpun menampakkan ciri-ciri taqwa sepertimana dalil naqli di dalam AL-Quran mahupun SUNNAH Rasullulah s.a.w. Mereka ini suka marah-marah, panas baran, anjurkan demonstrasi dan keganasan, maki hamun, bahasa kesat, fitnah dan pembohongan sudah jadi bahan mainan..

11.Sepatutnya sebagai pemimpin sebuah gerakan islam mereka menunjuk contoh, teladan dan ikutan serta kaedah DAKWAH yang mulia. Namun inilah ISLAM amalan KHAWARIJ PAS, bukan setakat gagal memartabatkan ajaran Islam malah dalam kebanyakkan kes memalukan dan mencemarkan kesucian Islam.Tanya mereka, sanggupkah mereka mengaku dan memohon maaf kepada umat Islam dan bertaubat kepada Allah s.w.t, di atas segala dakyah, fatwa agama, manipulasi ayat-ayat suci Al-Quran yang mereka gunakan semata-mata demi kepentingan politik sehingga sanggup mengkucar kacirkan kehidupan bernegara???

12. Hakikatnya bukan mudah mengajak puak KHAWARIJ ini ke arah melakukan sesuatu yang baik, namun puak yang sama ini juga begitu mudah tertarik jika diajak melakukan sesuatu perkara yang tidak baik. Ini sifat dan lumrah serta tabie perangai manusia. Cuba ajak puak KHAWARIJ PAS ini maki hamun pemimpin, fitnah saudara seagama, demo dijalanraya, selak dan singkap kisah peribadi pemimpin seagama atau ceramah maki-maki dan pembohong rakyat semuanya, tentulah tanpa segan silu, tanpa berlengah, golongan KHAWARIJ ini rela dan sanggup mati untuk laksanakannya...

13. Sebab itu, dalam meladeni sikap dan tindak-tanduk puak ini, hanya ada satu pilihan, PERANGI MEREKA HABIS-HABISAN sehingga pupus puak ini dari mukabumi ataupun kita yang akan ditelan oleh kejahilan natijah tarbiyah pembohongan mereka..

14. Anda buat.. anda dapat.. FIKIR-FIKIRKANLAH.. berfikir guna akal minda, hati dan iman, bukan berfikir ikut kepala lutut dan perasaan...

15. Dan hanya satu ungkapan bahasa jelas wajib kita tujukan pada golongan KHAWARIJ PAS BERPOKKA HIJAU ini.. 'BIARKAN MEREKA MELINGKUP'!!!!!

1 comments:

Bapa tunggal keladi berkata...

Sdr Sobri Sudin:aku pun ada juga sejarah dalam bulan Mei 2011 sejarah hitam bagi UMNO cawangan Kg keladi dim UMNO padang Serai.ada ke patut UMNO bahagian boleh pi batal mesyuarat cawangan kami tanpa sebab.Korum cukup,notis cukup.Boleh jadi ketua dijuuburi pekak,setiausaha bengong.Itulah puncanya.Mungkin cawangan UMNO Kg keladi anti rahman.Itu sebabnya cawangan keladi dihukum begitu.Dah gila kuasa agaknya.Yang pelik AJK yang lain tu buat apa.Berlagak je kot.UMNO Padang Serai sudah lingkup dan punah.Hari ini dalam sejarah juga.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates