Jumaat, 6 Mei 2011

Ini Yang Ramai YB Pakat Dok Tak Senang Dengan Dato Muhkriz..

2 saranan terbaru Dato' Muhkriz Mahathir iaitu pertama mengesyorkan UMNO menubuhkan Universitinya sendiri dan kedua biasiswa pendidikan UMNO untuk bukan hanya ahli UMNO. Pada pendapat CheNed, apa-apa saranan yang sering kali dikeluarkan oleh Dato' Mukhriz Mahahtir ini memang wajar diterima dan diberi sokongan.

Satu Sekolah Untuk Semua adalah contoh saranan beliau yang kini hampir pasti untuk dilaksanakan memandangkan PRU13, wakil dari bangsa Cina mungkin dah tak ada dalam Kerajaan.

Universiti serta biasiswa yang diberikan dan disediakan oleh UMNO secara tak langsung memartabatkan bangsa Melayu dan pendidikan serta UMNO akan diingati sebagai parti yang berjasa kepada bangsa Melayu dengan tidak mengira fahaman politik bangsanya berbanding PAS dan PKR yang sebenarnya lebih hampas dari hampas kelapa.

Bagi CheNed walaupun terdapat puluhan universiti telah ditubuhkan oleh UMNO semenjak Merdeka sehingga sekarang, namun penubuhan Universiti UMNO ini sendiri akan menjadi satu mercu tanda keupayaan dan muhibbah UMNO dalam masyarakat.

Cuba kita kira berapa banyak Universiti yang telah ditubuhkan oleh Kerajaan PR? Istilah menubuhkan jauh dari dipacak benderakan mahupun kuda tunggangan.

Tentang biasiswa pendidikan UMNO juga adalah amat-amat relevn sekali. Bukan sedikit anak-anak Melayu yang datangnya dari ibu bapa yang bekerja swasta dan berpendapatan rendah tetapi setia dengan UMNO. Bayarlah kembali kesetiaan mereka dengan mengangkat dan memberi kemudahan yang diperlukan oleh generasi serta bangsa Melayu yang memerlukan. Dan tentu sekali CheNed setuju biasiswa ini dibuka tanpa mengira fahaman politik dan undi.

Kerana bagi CheNed lagi ramai yang membenci UMNO dan menyumpah-nyumpah tetapi dalam masa yang sama menerima dan menggunakan semua bantuan yang disalurkan UMNO, percayalah UMNO pasti akan tetap teguh malah semakin perkasa kerana Allah pasti akan membalas jasa dan kebaikan UMNO demi agama, bangsa dan negaranya.

Dalam 1000 mengumpat dan mengeji, 1000 lah juga pahala yang diterima kerana dicaci maki oleh manusia yang tidak bersyukur dan zalim terhadap dirinya. Lagi apakah UMNO perlu takut untuk terus diseranah dan ditertawakan untuk saranan sebuah Universiti dan tabung biasiswa UMNO? Tak perlu malah CheNed yakin sebahagian besar rakyat menyetujui saranan Dato' Mukhriz Mahathir cuma yang mungkin tak setuju adalah para YB dan calon-calon YB yang berasa tergugat dengan kewibawaan anak Tun Mahathir ini. Sebabnya yang selalu CheNed perhatikan saranan Dato Muhkriz 10, saranan dari yang lain baru 1. Habis tu camna?

CheNed setuju dan menyokong 2 saranan ini. Tapi satu saja. peluang pekerjaan dalam Universiti tersebut perlu dibuka kepada semua ahli UMNO dan diisi oleh ahli parti ini. Kalau ambil PR, alamatlah..lingkup!

9 comments:

Tanpa Nama berkata...

Sokong sepenuhnya sarananb
Dato, MM Junior

Tanpa Nama berkata...

betulke mukhir madey chakap begitu?
kah kah kah. universiti umno nak ajar apa? kursus rasuah 101? kurus minum stout mcm papu kari? kursus video lucah? kah kah

mukhriz dengan parpu dua kali lima sajalah

Melayu Malaysia Di Eropah berkata...

Saya doakan agar Universiti UMNO dan Biasiswa Pendidikan UMNO akan menjadi kenyataan. Saya misalnya ahli UMNO, belajar sendiri di luar negeri tanpa sebarang tajaan dari kerajaan dan swasta. Alangkah gembiranya jika dapat memohon Biasiswa Pendidikan UMNO apabila ia ditawarkan kelak.

Tanpa Nama berkata...

Setuju sangat dengan cadangan Dato Muhkriz kerana fakta yang nyata ialah masyarakat cina MCA menubuhkan Universiti Tun Abdul Razak dan MIC dengan rima kolej nya kalau tudak silap saya, maka ada perlu nya UMNO juga menubuhkan satu unversiti khas untuk orang UMNO yang berjuang untuk UMNO, contoh nya ahli ahli biasa dan anak anak mereka menikmati pendidikan tinggi.

Tanpa Nama berkata...

kita buat uni PKR. boleh belajar sex education dgn terperinci. juga camne nak sebar rasuah. Utk mendalamkan kajian islam kita buat UniPAS. nanti belajar rasuah cara nik aziz dan cara nak cakap bohong dan sapu harta anak anak yatim dan pukul anak sampai mati.

Mohamad Syardanie Anuar Nordin berkata...

Kepada Tanpa Nama 4:41 PM, ada sedikit pembetulan, MCA menubuhkan Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) bukannya Universiti Tun Abdul Razak (UniTAR)...

Tanpa Nama berkata...

Saya cadangkan andai menjadi kenyataan supaya dinamakan Universiti TUN DR. MAHATHIR. Antara subjeknya cara pemikiran Tun.

Tanpa Nama berkata...

Aku rasa mesti tanpa nama 418 tu suku sakat atau tak pun anak penakan palakun video seks tu la. bangsa tak sedaq diri.

Benghazi,Libya berkata...

Dah sampai masanya dah,ITS HIGH TIME UMNO STARTS THINKING ABOUT THE INTEREST AND WELFARE OF ITS HARD CORE SUPPORTERS.Di Semeling Merbok ada UNIVERSITI milik Paria MIC,nama universiti itu ialah AIMST,sebuah universiti perubatan untuk anak anak paria.Melayu tak mampu masuk universiti tersebut.

Tak malukah UMNO PUAK PARIA boleh buat universiti sendiri dan yang paling jijik Kerajaan UMNO bagi peruntukan sebanyak RM 300 JUTA,dan tanah dalam kawasan Melayu diberi dengan harga yang cukup murah.Bertambah sakit hati lagi ianya dibina berdekatan dengan UITM Kedah yang cukup daif jika dibanding dengan universiti puak paria ini.

Pemimpin UMNO KENA ADA TELOR dan berani membuat keputusan demi kepentingan bangsa Melayu,jika tika tidak Melayu akan singkir UMNO.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates