Selasa, 24 Mei 2011

Manifesto umpan sahaja.

Katanya sudah 80% dilaksanakan. Mari kita semua nilai semula, benarkah 80%, atau 0.8% atau 8%? Apa yang kina nampak hanya 80% ceramah saja yang dilaksanakan. Yang lain mungkin program kosmetik yang menampakkan seolah-olah 80% sudah dilaksana.

Rakyat KEdah ... tepuk dada tanya diri sendiri.


1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Akum dan Salam 1 Malaysia

Terpanggil jua untuk coretkan hal Kerajaan Pakatan PAS Kedah yang banyak pembohongan dan penuh penipuan.

Hakikatnya sewaktu hujan baru2 ini saya pergi kerumah rakan diTaman Suria Mentaloon. Hujan lebat yang turun tak sampai 15 minit air mula bertakung dan berlakunya banjir kilat bahkan jalan dipenuhi air dan halaman rumah penduduk taman berkenaan dipenuhi air bahkan jalanraya tiada kelihatan dipenuhi air sedalam 1 kaki diihalaman rumah dan setengahnya memasuki rumah.

Persolaanya apakah penduduk dikediaman tersebut sepatutnya membayar cukai pintu 100% sedangkan tiada perkhidmatan cuci parit dan memotong rumput seperti lepas tangan. Bahkan adakalanya sisa dapur dipenuhi ulat2 berkeliaran.

Kerajaan PAS Kedah mengaut keuntungan daripada pembinaan Taman Suria yang kian bertambah sedangkan mereka abaikan sistem perparitan yang sudah berusia 30 tahun serta tidak mampu menampung air hujan dan air sisa kediaman yang kian bertambah. Sepatutnya perancangan oleh bahagian Jabatan Perancangan Bandar dan MBAS perlu peka nasib penduduk disini. Anehnya ianya turut terjadi didepan mata kakitangan MBAS.

Jangan Kerajaan PAS Kedah asyik berbohong kerana fitnah itu dan pembohongan itu amat berat dosanya. Apakah MB Kedah pandai bercakap soal islam tetapi tiada perlaksaan diambil. Rakyat ditipu sedangkan pemimpin hidup selesa. Apakah ini contoh seperti pemerintahan Khalifah Umar Abdul Aziz dan Khalifah Umar Al Khattab.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates