Khamis, 9 Jun 2011

"Bayar Cash"

1. 16 September 2008, Anwar pusing satu negara nak jatuhkan kerajaan BN melalui cara lompat parti. "The number is increasing by the hour" kata Anwar, menggambarkan bahawa begitu ramai ahli parlimen BN sedang beratur panjang untuk lompat Parti dan sokong Anwar jadi Perdana Menteri.

2. Samada langkah tersebut demokratik atau tidak, laungan suara rakyat suara keramat diketepikan walaupun suara rakyat telah menetapkan bahawa DAP, PKR dan PAS ada sebagai pembangkang.

3. Beberapa bulan kemudian, 3 ADUN PKR dan DAP Perak lompat parti, menyebabkan Nizar meroyan hilang jawatan MB, Ngeh dan Nga hilang kuasa, kerajaan PAS (Baca DAP) Perak tumbang.

4. Cadangan Anwar merampas kuasa melalui jalan belakang diterbalikkan menjadi senjata makan tuan.

5. Bulan Lepas, Ketua AMK mengajak ahlinya mengadakan demonstrasi memprotes Utusan dihadapan pejabat Utusan. Tapi diterbalikkan, yang berlaku dihadapan pejabat Utusan hanyalah demonstrasi menyokong Utusan, sementara AMK dan Ketuanya hilang entah kemana.

6. Kini Mat Sabu, Timbalan Presiden PAS yang baru pula hendak mengajak rakyat membuat demonstrasi kepada Kerajaan Pusat. Tindakan ini dipelopori bagaikan satu tindakan suci yang membawa suara rakyat. Bagaimana jika tiba-tiba, pada hari yang sama, demonstrasi terhadap kerajaan Pulau Pinang pula diadakan? Adakah Mat Sabu akan menyokong?

7. Sudah banyak kali, dari tindakan menjatuhkan kerajaan secara lompat sehingga kepada solat hajat isu seks, telah di tunjukkan didunia lagi akan kebatilan, atau "dibayar Cash", apakah Mat Sabu mahukan lagi satu petunjukkan kebencian rakyat dan Allah SWT kepada orang-orang yang zalim?

8. Teruskanlah perhimpunan kotor yang dilabelkan bersih itu, kerana rakyat mengenali siapa yang bersih dan siapa yang tidak.

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

1.16 September 2008....Terang-terang dia menipu tapi masih tak malu. Tak tau la dia ni manusia jenis apa. Pengikut pula pejam mata, sampai bila? Tunggu sampai Melayu hilang kuasa?

om berkata...

> Allah akan bayaq cash...didunia!!
>tapi puak2 ni xsedaq....kerna solat hajat dan doa depa la...terbongkaq niat depa!!
>rupa2nya...pas ni bkn bermatlamat nk dirikan negara islam dan nk laksanakan hukum hudud pun...
>so...sia2 la aruah Pak brahim libya n yg mati dulu kat memali???
>matlamat depa sama saja mcm dap n pkr....nk kuasai malaysia saja.
>

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates