Jumaat, 10 Jun 2011

Gembira dan tidak Gembira

UMNO rasa tercabar dengan lineup terbaru PAS? Sudah tentu tidak kerana line up terbaru dianggotai kumpulan Erdogan yang sudah tentu tidak mahu Ulama menjadi pemain utama dalam halatuju perjuangan PAS.

Isyarat awal ialah slogan Negara Berkebajikan. Maka sesuai sangatlah dengan slogan PAS 4 All yang mana telah memberi ruang seluas-luasnya kepada bukan Islam mempengaruhi keputusan berkaitan hal-hal agama Islam dan bangsa Melayu.

Adakah ini advantage kepada UMNO? Sudah tentu ada kerana Datuk Mukhriz sendiri berasa yakin yang sokongan kepada UMNO akan bertambah tetapi berpadu dengan PAS bakal menjadi satu igauan ummah.

Kedah Times setuju dengan Datuk Mukhriz khas nya di Kedah. TETAPI, pemimpin-pemimoin besar UMNO di Kedah perlulah transform secara total. Semangat perjuangan ALIFF BAA TAA perlu diletakkan di atas serta di praktikkan, bukan berjuangan untuk kepentingan diri sendiri.


PAS New Leadership: Umno Not Threatened In Any Way, Says Mukhriz


KUALA LUMPUR, June 7 (Bernama) -- Umno does not feel threatened in any way with the new leadership of PAS, said Kedah Umno deputy liaison chairman Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir.

Mukhriz, who is also Deputy International Trade and Industry Minister, however, felt the party had mixed reactions about the outcome of PAS' polls.

"No...not at all (threatened)...why were are happy is because we think we have a better chance with that kind of lineup...and why we are not happy is (because) if we are talking about unity, that line up is not going to help us," he told reporters when asked if he thought Umno felt threatened with the new PAS leadership.

Mukriz had earlier attended the official opening of the Smidex 2011: SME Innovation Showcase by the Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin at the Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC), here Tuesday.

Mukhriz said PAS seemed adamant about splitting the Malays for their own purposes, adding that it was very sad to see that happen.

At PAS party congress last week, the non-ulama group, which does not favour PAS uniting with Umno, won key posts and most of the central working committee (CWC) seats with CWC member Mohamad Sabu leading the way, beating incumbent deputy president Nasharuddin Mat Isa and another candidate, Tuan Ibrahim Tuan Man.

-- BERNAMA

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Akum dan Salam 1 Malaysia

Sudah sampainya masa orang2 melayu kembali merenung zaman sebelum dan baru merdeka. Hakikatnya kemajuan dan pembangunan Negeri dan Negara Malaysia adalah perjuangan UMNO, MCA dan MIC. Pembangunan dan kebajikan UMNO untuk rakyat dan pembangunan daripada sebuah negara yang serba kekurangan dan kerdil kini gah dimata dunia. Hakikatnya sangat dicemburi oleh musuh bahkan negara jirannya termasuklah yang kuat anyi islam. Malaysia yang pada mulanya gah sebagai negara berkecuali dan sentiasa mahukan keamanan sentiasa diintai dan dicemburui.

Kita lihat dahulu jalan2 kampung yang dalam era 70an dan awal 80an masih bertanah merah dan berselut ketika hujan kini telah merubah gaya kehidupan rakyatnya terutamanya Daerah Padang Terap yang jauh pendalaman kini semuanya dihiasi dengan hamparan jalan tar. Akibat kenaikan harga komoditi yang mendadak dan kemudahan serta kebajikan yang melimpah ruah daripada Kerajaan menyebabkan rakyatnya menjadi muak serta lupa daratan.

Justeru itulah rakyat kufur nikmat dan lupa pada kebaikan pemimpin dan penciptanya. Kita harus ingat bagaimana sendiwara kehancuran dan kemusnahan Negara palestin, Iraq, Arganistan, Libya, Syiria, yamen dan lain2 negara islam adalah perancangan rapi daripada musuhnya yang berjaya menodairakyat dengan habuan wang dan adudonba muslihat licik golongan yahudi. Kita harus renungi kejatuhan Kerajaan Melaka yang kaya dan merupah ruah serta ketamakan rakyat dan pembesarnya akhirnya mudah dijajah selama 500 tahun.

Kita harus ambil iktibar akibat niat jahat zionis yang cuba menjatuhkan dan menjajah Malaysia dengan urusniaga Ringgit Malaysia yang hampir Malaysia didalam cengkaman Yahudi iaitu soros. Pada masa yang sama TPM pada masa itu Anwar Ibrahim mahukan Malaysia berhutang dgn rejim Yahudi (IMF) tetapi atas kemahiran serta kebijaksanaan Tun Mahathir telah menyelamatkan Malaysia dari terjerat dan terjebak. Kita lihat apa terjadi dgn negara Jiran Indonesia yang jerat dengan jebak yahudi digayang habis-habisan dan rakyat jadi sengsara.

Malaysia dicengkam habisan oleh jiran iaitu Singapora dengan isu air. Kita akui Singapora sebuah Negara yang mempunyai kemahiran dan kepakaran tinggi terutamanya daripada Amerika dan Israel yang dapat menukarkan air najis jadi air minuman bersih. Bagi tiada kisah mengenai air bersih kerana mereka mempunyai kepakaran tinggi menukarkan air laut sebagai air tawar untuk minuman. Kebijaksanaan Tun mahathir sekali terserlah kerana berjaya menyelesaikan masalah tersebut. Kita tahui kehebatan dan kecanggihan ketumbukan ketenteraan Singapura yang mendapat kerjasama dan bantuan ketumbukan daripada yahudi Israel dan Amerika yang jauh lebih canggih daripada Malaysia ibarat langit dan bumi pada masa itu.

Justeru itu kita harus ambil iktibar keatas melayu singapura seperti melukut ditepi gantang. Hakikatnya rancangan zionis amat licik dan mereka tahu peperangan terbuka amat menyukarkan dan tiada cara lain kecuali pengaruh agama dan wang sebagainya contohnya kejatuhan Kerajaan Melaka. Justeru itu melihat senario semasa mahu tidak mahu orang2 melayu tiada pilihan hanyalah UMNO. Melihatkan PAS kini banyak menyimpang dan sudah terkeluar jauh daripada landasan sebenar. Perjuangan PAS kini adalah berdasarkan nafsu dan sumber nafsu wang semata-mata. Mereka kini dicengkam dan digenggam rapat2 oleh DAP. Mereka hanya pak turut dan penambah selera bagi DAP. PAS seumpama pakaian hiasan luaran DAP. Hakikatnya DAP sebenarnya untuk menjatuhkan peribumi sebagaimana sejarah kejatuhan elaka di tangan Portugis 1500 lalu. Justeru itu apakah kita harus kembali keara 1500??????

om berkata...

>undi pas=undi kapiaq=undi yahudi

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates