Selasa, 21 Jun 2011

Nak Tengok Melayu Dibogelkan? Klik Sini!


Keratan di bawah ini adalah berkenaan jaminan MCA bahawa tiada ahli partinya tidak akan terlibat atau menyertai perhimpuan BERSIH. Untuk pemahaman bagi umat Melayu di negara ini, sememangnya tiada rakyat berbangsa Cina dan mungkin hanya sedikit yang berbangsa India. Itupun Datuk Ambiga yang menjadi Pengerusi Perhimpunan Bersih mungkin hanya akan memulakan kiraan satu dua tiga untuk memulakan perarakan suci melalui panggilan telefon dan dia berada di rumah. Datuk Ambiga diyakini akan mendoakan sebahagian besar rakyat yang menyertai Perhimpunan BERSIH berjalan dengan baik. 

Dan yang akan menyertai perhimpunan BERSIH adalah Melayu. Melayu ini ada tiga. Pertama yang percaya melulu dan taksub dengan pemimpin sehinggakan pemimpin mereka berseronok-seronok dengan jantan dan wanita, merekalah yang akan berpanasan di jalan-jalan raya.

Kedua, Melayu yang tak ada kerja. Ini akan dipelopori oleh menantu paling popular di Malaysia.

Dan ketiga..Melayu yang berikrar menunjukkan kekuatan sebenar Melayu dan memberi amaran Melayu pantang dicabar. 

Melayuku. Sebahagian yang lain berusaha menjadikan bangsa Melayu berdaulat di negara sendiri manakala sebahagiannya pula menjadi mainan kepada yang ingin melihat bangsa ini musnah. Tahniah ler...

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Akum dan Salam 1 Malaysia

Sebagai rakyat Malaysia yang waras ianya harus berpandukan mengikut akal dan bukannya berpandukan kepada nafsu dan juga permainan emosi akibat perbuatan sendiri. Hakikatnya jika tahu itulah perbuatan salah dan melanggari hukum baik dunia dan agama, mengapa kita harus lakukanya. Kita dah tahu siapa Ambiga dan pendirian dan fahaman beliau selama ini terangan cuba menjatuhkan maruah dan keutuhan negara.

Kita lihat beliau umpama ular tedung dan pengaruh umahan Yahudi dan zionis yang selama ini mencari helah untuk menjatuhkan negara dan islam. Kita lihat bagaimana beliau cuba menjatuh maruah Malaysia melalui banduan dipenjara dan PATI. Hakikatnya beliau cuba mengugat keamanan dan keharmonian negara. Tiada negara sebaik Malaysia kerana layanan mesra tak kira bangsat, puaka, penjarah dan pengkianat bangsa jika dipenjara dibuat pengadilan yang seadilnya dan diberi layanan istimewa dengan makanan yang lazat dan melebihi daripada secukupnya.

Kerana barua dan pengkianat seperti inilah yang telah menyemarakkan PATI dan memperbanyakkan golongan menjadi buruk perangai kerana mereka akan dibela seperti orang kenamaan walaupun bertaraf banduan.

Mungkin rakyat Malaysia selesa dan bangga diri dari kalangan Parti PAS,PKR dan DAP kerana mereka telah dijanjji syurga oleh Nik Aziz. Sehubungan itulah mereka hilang pertimbangan diri dan arah kerana perbuatan mereka mendapat persetujuan dan pembelaan nyata dan jitu dari golongan dan puak yang mengaku ulamak dan kepercayaan dalam islam. Kerana segelitir manusia inilah yang menjadikan Malaysia hura-hara kerana bagi mereka tak puas selagi melihat Malaysia aman dan harmoni.

Mungkin golongan ini terlalu sakit hati kerana mereka srasa terpinggir sedangkan mereka mahukan kekayaan duniawi sejaguhnya. Meraka merasa diri mereka tersisih dan semua bidang kerana profesion mereka terbatas segala perbuatannya disebabkan taraf sebagai ulamak. Justeru itu satu pendekatan dan propanganda digunakan untuk meraih simpati murahan. Akibat merasapnya kehebatan dunia maka mereka ini hilang arah pertimbangan maka timbulnya perasaan riyak dan terkabul atas kehebatan mereka perolehi.

Justeru itulah puak yang sakit samada fizikal dan mental akibat perbuatan mereka sendiri yang menyalahi undang2 negara mahupun berlawanan dengan kehendak adat dan agama sanggup melakukan untuk mencari populariti dan mengeluarkan diri dari cengkaman undang2 dunia dan hukum agamasetelah mendapat pengiktirafan ulamak palsu ini untuk habuan syurga kelak. Ini kerana manusia bernama melayu pantang dicabar dan diberitakan syurga dan jihad akan meyebabkan mereka hilang pedoman dan arah pegagan samada betul atau palsu. Mereka hanya kejar khayalan dan hasutan puak ini yang dianggap alamak dan tok guru walaupun berlawanan dasar hukum hakam dan kehendak Tuhan.

Matlamat utama golongan ini biarpun negara hura-hara dan agama jadi taruhan tetapi mereka berasa puashati dan merasa megah diri serta disanjung sebagai pejuang pada hakikatnya merekalah perosak bangsa, negara dan agama.

Wake UP! berkata...

Salam. Tak percaya sebab The Star yang buat bancian berapa orang yang akan ke perhimpunan haram BerSHIT.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates