Khamis, 9 Jun 2011

Parti Aslam Se Malaysia

1. Sahlah sudah bahawa PAS bukan Parti Islam Se Malaysia tetapi seperti yang sering dikatakan Tun Dr Mahathir yang PAS adalah Parti Aslam Se Malaysia.

2. 'Negera Islam matlamat kami' dan 'Hudud Matlamat Kami' sudah secara  sahih disahkan oleh slogan baru PAS.

3. 'Negara Berkebajikan' adalah matlamat kami. Inilah Slogan terkini PAS. Sebab utama ditukar kerana kata mereka dalam Quran tidak ada disebutpun perihal negara Islam.

4. Atau atas kemenangan bukan kumpulan ulama terhadap jawatan-jawatan utama PAS? Maka slogan yang tidak berkaitan denga ulama perlu dihapuskan!

5. Inilah PAS yang tidak pernah konsisten dalam perjuangannya. Sekali air bah, sekali pantai berubah. Jika angin ke utara, maka lalang akan condong ke utara. Begitulah seterusnya. 

6. Tetapi PAS TIDAK akan sama sekali bersama pejuang-pejuang Islam Tulen bukan dari kalangan PAS. Kenapa?

7. Pertanyaan khas kepada penyokong PAS: Masihkan anda sokong PAS kerana semua dah tahu yang sokongan anda semua kepada PAS dahulu adalah kerana PAS mahu negara Islam dan Hudud. Kini semua sudah tiada, masihkah lagi menyokong PAS?

8. UMNO Sudah lama isytiharkan yang Malaysia adalah negara Islam. Hanya pengisian saja yang sedang giat dijalankan. Kenapa tak bersama melaksanakan pengisian tersebut?

9. Kenapa perlu bersama DAP? Kenapa perlu bersama PKR? Kenapa?

10. ATAU PAS hanya parti gila kuasa dan harta dunia!

2 comments:

om berkata...

> pas dulu dah xsama mcm pas la ni!!
>dulu dok pejuang negara islam n hukum hudud
>la ni...depa mcm org len jugak...mcm political animal....matlamat menghalalkan cara!
>depa la ni...sejak bkwan dgn puak2 kapiaq tu...dah brubah 360 darjah..!!!

AnaQarbana berkata...

Perlembagaan PAS juga mungkin dah berubah...
Dulu Perlembagaan dia ...Al-Quran dan Al-Hadith....tapi bila belek punya belek...syarat nak jadi ahli PAS tak pula tercatat dalam Quran...juga tak tercatat dalam Quran berkaitan dengan yuran..mesyuarat agung tahunan...pemilihan jawatan dalam PAS...dalam juzukmana...dalam surah mana ada cerita bab tu...
Kotlah la ni ada perlembagan baru....pasaitulah PAS boleh berkawan...bekerjasama dengan orang bukan Islam...dah tu buang pula dasar tubuh Negara Islam dan buang Hudud....
Akhir sekali PAS juga akan tolak qazaf.....
Mula hari ini...pecacai PAS akan gunakan masjid untuk sampaikan ulasan ucapan dasar presiden melalui tazkirh dan khutbah jumaat khas mengenai dasar perjuangan baru PAS yang membuang Negar Islam/Hudud....

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates