Sabtu, 4 Jun 2011

PAS Umpana Epal Yang Segar..Awas! Ulat Idam Epal Itu


Nasharudin Mat Isa telah kalah ditangan Mat Sabu. Husam, Mahfuz dan Salahuddin Ayub yang dua daripadanya masih belum dapat tersenyum puas dan selamat daripada skandal seks yang didedahkan oleh blogger. Husam sebagai Trojan Horse Anwar Ibrahim bakal memberi demensi serta nafas baru dalam PAS. Jika selama ini  PAS dilihat seimbang dari segi menangani amarah dan penyokong-penyokong yang fanatik kerana sebahagian ulama ada bersamanya kini kita akan saksikan PAS akan bertukar menjadi lebih ganas dan lebih agresif di tangan-tangan Mat Sabu, Husam dan Mahfus.


PAS pastinya dapat menarik minat belia yang sememangnya kini lebih cenderung membenci Kerajaan. Aksi-aksi yang lebih dasyat dari tidur di jalan-jalan raya dan membaling botol-botol boleh berlaku. 

Mat Sabu dengan ceramahnya penuh dengan makian dan hanya tin kosong. Mahfuz dengan imej 'boo'nya. Segar..memang segar PAS kali ini.

Namun yang pastinya akan mula lari jauh adalah golongan ulama. Sedikit demi sedikit PAS akan berwajah moden. 

Haji Hadi Awang akan mengembleng PAS secara berseorangan. Nik Aziz akan kekal dicucuk hidungnya dan dipujuk rayu menyebelahi Anwar Ibrahim. 

Kesegaran PAS jangan dipandang enteng oleh UMNO. Namun banyak kelebihan terhadap UMNO dengan kemenangan individu-individu di atas.

Kali ini UMNO perlu banyak menggunakan akal kerana PAS pasti akan menggandakan menggunakan sentimen. Dan selalunya dalam hal-hal begini, untuk meraih undi, menggunakan akal agak sukar menandingi sentimen perasaan. Perlu gandakan banyak usaha menggunakan akal. 

Jika UMNO memandang mudah akan kemenangan Mat Sabu, Husam dan Mahfuz maka UMNO pasti akan susah PRU13. Tetapi jika UMNO pandai menggunakan ruang yang sudah terpelahang besar yang ditinggalkan PAS, maka sebenarnya tugas dan usaha UMNO untuk sangat mudah untuk menandingi PAS.

2 comments:

whiteorange berkata...

KEPUTUSAN PEMILIHAN KEPIMPINAN PAS HANYA MENGESAHKAN BAHAWA MAJORITI AHLI AHLI PAS DAH ROSAK AKAL FIKIRAN MEREKA. ADA YANG DAH MERENG, ADA YANG DAH SASAU, ADA YANG DAH SEWEL

KALAU NAMA MACAM HARUN DIN, DAN LAIN LAIN ULAMA MENERAJUI PAS , AKU MASIH ADA RASA HORMAT,

SOALNYA ? ADAKAH ORANG ORANG MACAM HARUN DIN DAN LAIN LAIN ULAMA DALAM PAS SANGGUP BERKETUAKAN PENZINA, PENGKHALWAT. TUKANG KORUPSI????

AH!!!!!!! , MUNGKIN AKU TERLUPA , INI SEMUA FITNAH, APATAH LAGI SYURGA ADA DI TANGAN NICK AJIS !!

Mohd berkata...

Ini semua adalah pengaruh wang dari Anwar Ibrahim.
Kalau kita tengok balik sejarah di masa Anwar berebut jawatan dlm UMNO, di mana begitu banyak wang yg telah ditaburkan oleh Anwar utk menang, sehingga Ghafar Baba mengaku kalah!
Anwar tahu jika puak Erdogan yg menyokongnya kalah dlm PAS, maka tamatlah perjuangannya utk menjadi PM.
Lebai2 PAS ni kalau tengok duit akan gelap mata. Lihat saja bagaimana mereka telah merembat sehingga licin lincau duit Dana Memali tanpa segan silu melakukan dosa besar memakan duit anak2 yatim.
Apa pun yg menang adalah kaum Cina terutamanya dari DAP yg sedang gelak besar kerana cita2 mereka utk memerintah The Republic of Malaysia sudah semakin hampir.
Utk Kaum Melayu diucapkan tahniah sajalah bila akan menjadi pengemis di tanah air sendiri spt yg telah berlaku di Singapura.
Melayu mudah lupa ??????????

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates