Rabu, 29 Jun 2011

....Pasal heh he heh, pasal the scene tu huh huh, kah kah kah

Oleh: TokPauh
....Bukan pasal Anwar tu......, pasal heh he heh..pasal the scene tu huh huh, kah kah kah...

Terkantoi lah Johari Abdul, dia ingat dia sudah bijak sangat, maklumlah..ahli politik pembangkang ni kalau bercakap mulut mendahului otak mereka. Si Johari Abdul ni siap buat video ala dokumentari lagi nak nafikan bahawa beliau yakin pelakon popular abad ini itu bukan Anwar Ibrahim.

Beliau lupa bahawa ahli perniagaan seperti Dato' Eskay dan Dato Shuib sebenarnya jauh lebih bijak, cuma kurang dari segi keceluparan sahaja. Mereka biarkan si Johari Abdul ni bercakap sepuasnya sehingga beliau yakin bahawa beliau sudah menang bertarung, tiba-tiba keluar satu klip yang jelas menunjukkan beliau sedang mentertawakan aksi Anwar.

Cuba lihat betul-betul video tersebut, ketawa beliau lebih ditujukan kepada aksi Anwar melipat Chinadoll berbanding isu kewujudan Anwar sebagai pelakon didalam video tersebut. Ia memberi gambaran bahawa, bagi Johari Abdul aktiviti Anwar itu adalah satu hal biasa saja, bukan isu. Beliau lebih suka menikmati aksi Anwar.

Ini juga meletakkan Johari Abdul dalam keadaan tertekan kerana Anwar pastinya akan mentongsampahkan beliau setelah didapati tidak mempunyai apa-apa nilai politik lagi apabila dibuktikan sedang berseronok mentertawakan aksi lipatan Anwar dalam video tersebut.

Sebijak-bijak Johari Abdul, beliau hanya mampu memberi jawapan kelat...."ini negara demokrasi..." (dibaca sebagai kebebasan untuk berbohong) apabila ditanya mengenai percanggahan pendirian beliau didalam kenyataan media dan video tersebut.

Tapi yang paling merisaukan beliau ialah berapa banyak  aksi beliau sendiri pula yang dirakam oleh Dato' Eskay? Dato' Eskay pernah mendakwa bahawa Johari Abdul pernah meminta wang pelincir sehingga jutaan RM..adakah aksi ini juga dirakam? Jika ya, sudah pasti karier politik Johari Abdul berkubur.

Kita hanya perlu melihat adakah Johari Abdul akan bernada keras atau lebih lembut kepada Dato' Trio selepas ini untuk mengetahui kebenaran tentang permintaan wang pelincir tersebut. Jika tiba-tiba Johari Abdul jadi pemalu dan bersopan santun terhadap Dato' Trio, kita tahulah apa kebenarannya....
2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Depa kata Johari Abdul Sambedol ni dulu kerja BTN, betoi ka?

Tanpa Nama berkata...

issue forth lavora Vela those cottage cheese care signs of Cellulite.
optical maser treatments testament aim on the
fat untempting with the skin looking lumpy.

my website; vacuum therapy cellulite

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates