Isnin, 13 Jun 2011

Salak kuat tapi hasil cipuuut

Kedah Times amat bersetuju sangat dengan Mummy Rokiah tentang UMNO yang hanya melihat mereka yang suka menyalak kuat atau deras.   Pemimpin UMNO lebih suka bersama dengan mereka yang menyalak dengan pelbagai idea. Tapi semua hanya tin kosong saja. Bunyi kuat kerja kurang.

Kalau anjing, salak kuat bermaksud dia lapar atau marah. Jadi faham-faham la kenapa banyak duit UMNO keluar tapi hasil cipuuuut.


Di dalam UMNO hanya yang menyalak mendapat habuan

Umno perlu mewujudkan "unit tempur siber" yang lebih bersistematik dan mantap bagi menghadapi pembangkang.

Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, unit tempur siber UMNO gagal dan tidak sistematik menangani isu-isu yang dibangkitkan pembangkang dalam alam siber.

Kebiasaan amalan di dalam UMNO semua kerja mesti dibayar tidak ada lagi perjuangan yang ikhlas tanpa habuan. Ada duit semua jadi.

Begitu juga amalan di dalam UMNO mereka yang betul-betul ikhlas buat kerja tanpa habuan tidak pernah dikenang dan diganjarkan.

Mereka-mereka ini seringkali menjadi mangsa makanan jerung besar yang hanya mengambil kesempatan seperti memerah tebu sampai tinggal hampas akhirnya habuk pun taraaaaak.

Ganjaran diberi kepada amereka yang pandai menyalak dan ‘demand’ yang bukan-bukan tetapi hasil kerja hanya ciput.

UMNO harus melihat betul-betul mereka yang ‘deliver’ supaya mereka ini kelak tidak disambar pembangkang.

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Akum dan Salam 1 malaysia

Amalan menyogok wang ini adalah amalan zionis dan yahudi. Siapa kumpulan ini iaitu DAP dan PKR. Ini kerana amalan wang mula bertapak dalam UMNO semenjak kehadiran Anwar Ibrahim. Hakikatnya masih banyak lagi insan yang ingin menabur bakti kepada UMNO kerana UMNOlah yang memberi nafas baru dan rezeki rakyatnya terkini.

Kita lihat, sebenarnya penduduk iaitu rakyat Msia terlalu mewah dan dimanjakan dengan habuan yang melimpah ruah. Hakikatnya bagi rakyat yang cukup sifat dan tiada cacat atau OKU mendapat pendapatan dan rezeki amatlah muda. Cuma manusia yang malas dan tidak mahu berusaha sahaja yang menjadi miskin.

Bukti nyata kehadiran penoreh2 getah daripada Negara Jiran iaitu Thailand yang monopoli kebun2 getah diutara Kedah. Mereka mendapat penda[patan yang lumayan dan manpu hidup senang lenang. Sedangkan sesetengah remaja kita hidup melepak dan banyak ketagih air ketum. Itulah hakikatnya. Amat malang kerana untuk mendapat bekalan daun ketum amat mudah kini kerana bekalan sedia terhidang ditanam oleh penduduk2 tempatan tak kira parti UMNO,PAS,PKR,DAP mengambil kesempatan.

Hakikatnya semangat yang diterap oleh PAS iaitu selepas ceramah kutip hasil alasan derma jihad. Amalan ini telah dijadikan satu perniagaan untuk mendapat duit secara mudah. Perbuatan ini secara tak langsung membuatkan rakyat malas bekerja dan hanya mahu kaya cepat tanpa mengeluarkan kos dan tenaga yang minimun.

Sepatutnya rakyat Msia ambil iktibar dan pedoman atas kekejaman komunis dan jepun yang menjajah Tanah Melayu. Kerana hidup dalam kemewahan inilah puncanya rakyat Msia lemah fizikal dan mental serta suka mengharap tongkat untuk berjalan serta tidak mampu untuk berdaya saing. Sikap orang melayu yang tiada ada kemuncak kepuasan dan sesetangan tiada nikmat terima kasih punca nafsu mereka sentiasa memberontak untuk mencari kelainan.

Justeru itulah mereka ini mudah terpengaruh dengan hasutan dan budaya zionis dan komunis yang telah lama mengkaji kelemahan orang2 melayu yang masih tebal egonya sebagai pertuanan. Memang tepat perpatah melayu kerana amalan perpatah ini masih menebal kepada orang melayu iaitu BIAR PAPA ASALKAN BERGAYA. Orang melayu pantang dipuji semuanya mereka kasi. Tamabhan lagi sikap melayu yang suka irihati dan terlalu sakit hati apabila melihat bangsa sendiri berjaya dan mulalah mengadu domba.

Ini kita lihat bagaimana amalan ini telah dipraktikan oleh PAS. Cohtohnya pembaziran apabila pembinaan lebuhraya, Jambatan Pulau Pinang, Pembinaan kilang Proton Saga. Selagi sikap pemimpin PAS yang ditanam dengan benih busuk menghasut dan permusuhan antara UMNo selagi itulah melayu tak akan pergi sejauh mana. Ini kerana apabila hendak maju dan berjaya mulalah diracuni dan mengeluarkan fatwa murahan dan mengata mengeji.

Apa yang hendak ditonjolkan kini dilihat PAS lebih suka dan senang hati jika UMNO dikuburkan walaupun semua perkara yang UMNO lakukan untuk perjuangan bangsa, agama dan negara. Selagi hati pemimpin PAS yang terlalu hitam pekat dan keji tidak dapat dibersihkan dan pemimpin ini masih bernyawa selagi itulah karatnya tidak dapat dikikiskan.

Pemimpin PAS tahu bahawa kemewahan dan kesengan yang mereka ratapi serta boloti hasil perjuangan UMNO. tetapi akibat nafsu serta selera syaitan mereka yang terlalu menebal menyebabkan mereka membuang semuanya ehsan sepertimana yang terdapat dalam rukun agama.

Pemimpin PAS sanggup lakukan apa saja walaupun islam jadi taruhan asalkan impian mereka tercapai. bagi mereka selagi mampu dan terdaya selagi itu golongan veteran yang fanatik PAS akan lakukan hingga akhir hayatnya. mereka sanggup berkawan apa saja asaalkan bukan UMNO walaupun mereka tahu itu musuh dan perosak negara, bangsa dan agama.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates