Rabu, 6 Julai 2011

Ambiga Akui Najib Betul

Kenyataan Ambiga untuk menghentikan perhimpunan jalanan haram merupakan satu pengakuan bahawa tindakan beliau sebelum ini adalah salah.

Apa tidaknya, sebelum ini Dato' Seri Najib telah menawarkan agar perhimpunan dibuat didalam stadium yang merupakan tempat yang lebih sesuai bagi mengelakkan huru-hara, namun ditolak mentah-mentah oleh Ambiga. Namun setelah mengadap YDP Agong, tanpa sebarang campurtangan Najib, Ambiga membuat U-turn, dan bersetuju mengadakan perhimpunan dalam stadium.

Apa maknanya ini? Makna, tanpa apa-apa tekanan dari pihak kerajaan, Ambiga melakukan apa yang disuruh Najib semenjak awal lagi.

Yang paling kesian adalah penyokong-penyokong Ambiga dari golongan taksuban PAS, yang serba salah, meracau-racau, malah kini terpaksa membuat konar baring, kononnya YDP Agong telah membenarkan mereka membuat perhimpunan di Stadium, walhal kita tahu awal, Najib pun tiada halangan untuk mereka buat di Stadium. Yang tak mahu adalah mereka sendiri.

Dari segi moralnya, Ambiga dan penyokong perhimpunan haram bersih sudah tewas 1-0. Cuma hasrat mereka untuk membuat huru-hara masih boleh dilakukan walaupun kali ini, huru-hara akan memakan korban dari taksuban PAS sendiri kerana didalam stadium, hanya kelompok mereka saja yang ada dan tidak melibatkan rakyat. 

Namun kita tidak hairan kerana taksuban PAS telah berkali-kali membuktikan bahawa mereka sanggup ber"syahid" untuk Lim Guan Eng dan Ngeh Nga. Kenapa tidak untuk Ambiga.


3 comments:

Tanpa Nama berkata...

KENAPA TAK CAYA AMBIGO ?

Dia India dan Lawyer , Lwyr ni memang kaki belit
utk hidup ,paling tinggi byran kes 39B
Kes bunuh , dan yg profial tinggi yg utk
Bebas tipis , Ini yg bayaran paling tinggi
jika sipesalah bebas , Karpol sampai naik ON WHEEL sanggup ke court sbb duit , Sipesalah mesti bagi cerita yg benar , jika bunuh dia akn ceritalah yg dia bunuh , Tugas Lwyr mcmana nak "spin" Bagi Lwyr nothing to rugi kalau kalah
sipelaku 'go to hell' dia dapat duit DAN Lwyr akn 'spin' pesalah jwpan ,nilah ,,itulah,,mcm2lah,,lah berhelah TAPI TETAP DIA tak ngaku SAYA LWYR BUROK!!BODOH
Dia tak ngaku
tapi jika 'menang'pasti byran berganda3 ,,,nama naik,,,Sipesal nak mampos tadi akn sanggup byr
sprti ''mereka'' dah siap deal
ITULAH KERJAYA LWYO-ORG ISLAM FIKIRKAN
APAPUN KITA ELAK MEMANG TAK BOLIH ELAK - ITU TIPU LWYR KERJA

KES LIWAT
ini kes pencabulan/pondan
Nuar -ini kes murah /kes bapok ,rogol maniac
Tapi kes liwat nuwr ni byran paling mahal DIDUNIA
PUTRA JAYA DIGADAI JIKA MENANG
TANAH MELAYU NUAR NAK GADAI UTK JAMINAN MENANG 'LIWAT'DIA
APA DIA INGAT INI NEGARA IBRHIM PUNYA ? ZIZAH/NURUL PUNYA ???????
DIPERUMPAMAKAN
PASAL BONTOT MSIA TERGADAI
BERSIH DIMANA JUGA DIADAKAN KERAJAAN MESTI
JGN BENARKAN SBB INI PERTUBUHAN HARAM ,,MANA BOLIH BUAT ,,NAMA PUN HARAM - SENANG JGN LAYAN
SILAP DAN SEPATUTNYA DYMDP JGN JUMPA UNTUK APA MEREKA NI NAK PROTES APA SPR,,,5NEGERI DAH MEREKA DPT APA LAGI KAN UTK 'BERSIH'KAN BONTOT NUAR
AMBIL IKTIBAR ,,PERAK ,,'PR' PERINTAH 'SULTAN' PUN HILANG KUASA BELUM PERINTAH MSIA
UNDG2 MSIA 'UMPAMA' CHEWING GUM'
SUDAH TARIKKK CHEWING GUM ,,PANJANG2,,,KELUAR MULUT KEMUDIAN ....MASUK MULUT BALIK,,,ok tak salah !!!!!alright,,,,,no problm,,Well Come to Msia you can chewing the gum,,,sbb tu "drug' pusher suka msia coulb be one of the reasons
Flexibility of common law

Tanpa Nama berkata...

Ambiga memang bijak ... mana tak nya -

Kerajaan kata Bersih 2.0 haram ... tapi YDA terima jumpa Ambiga ... secara tak langsung ... YDA akui Bersih 2.0 ... skg siapa kena ?

Kini Ambiga nak berhimpun kat Stadium Merdeka ... dgn kawasan sempit disana ... hanya ade monorel dan teksi utk kesana ... jika jadi ... maka kawasan itu akan jem habis ... dan seluruh KL pasti terbabit ... same tak jika dibuat kat Dataran Merdeka ? ... skg siapa kena ?

Jika PDRM tahan peserta berbaju kuning Bersih 2.0 ... alasan YDA 'terima' jumpa Ambiga maka YDA 'terima' Bersih 2.0 akan digunakan ... skg siapa kena ?

Dgn alasan yg sama PDRM akan dipersalahkan bila adekan 'road-block' disekitar KL ... skg siapa kena ?

Jangan pulak nanti ... ade je isu ... nak jumpa YDA ... perjumpaan dgn YDA mestilah ada PM dan/atau wakilnya ... last-last nanti jumpa je PM utk selesai sebarang isu.

Harap pihak Istana keluarkan kenyataan mengenai YDA 'terima/sokong' Bersih 2.0.

DAULAT TUANKU
DAULAT TUANKU
DAULAT TUANKU

Tanpa Nama berkata...

>minta pihak FAM tolong atuq perlawanan team harimau malaya dgn puak BEERsih ni.
>sekurang2nya sebagai persediaan sebelum bjumpa team temasik.
> buaat kat stadium ahah alam. minta pihak rtm,tv3 atau astro buat live.yg dok luaq KL dan slgor dok kat umah...tonton tv. yg duduk sana saja...pi.
> aturcara: mula2 buat perhimpunan dulu...untk warm-up. kemudian baru lawan dgn team harimau malaya. VVIP....DS Najib dan DYMM Raja2 Melayu. Pengadil: DSA n AMbeegay. Lines man: mat sabu dan karpai singh. penagadil simpanan: keluarhga Lim.
>ada sokong?????

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates