Selasa, 5 Julai 2011

Ambiga Sedang DiBersihkan. Tahniah PDRM!

Laporan akhbar bahawa Ambiga mempunyai akaun di lima buah bank dan satu daripadanya adalah bank tempatan dan dipercayai menerima dana untuk penganjuran Bersih melebih RM500,000. Dan hari ini polis sedang menyiasat secara terperinci.

Bagi Kedahtimes tindakan polis sangat-sangat tepat dan amat-amat diperlukan pada masa ini. Dedahkan kepada rakyat Malaysia siapakah Ambiga ini. Hairan Kedahtimes di mana Ambiga begitu diagung-agungkan kerana kelantangannya mempertahankan hak-hak asasi manusia termasuklah kebebasan keluar masuk agama dan juga hal-hal berkaitan wanita.

NONE
Inilah wajah ceria di dalam senak Ambiga semasa sessi sidang media penganjur Bersih kelmarin. Seeloknya Ambiga ini patut diwawancara secara terus menerus dalam semua media televisyen perdana mahupun Astro bersama dengan panel-panel bagi mempersoalkan akan kerasionalan Bersih. Bukankah Allahyarham Ashaari dulu pun pernah dibuat soal jawab terbuka tentang Al-Arqam?

Tanyakan saja jika benar kesahihan penerimaan wang itu mengapa beliau menerima ratusan ribu dari pihak asing untuk melaksanakan Bersih? Mengapa pihak luar ini begitu berminat untuk membiayai Bersih 2.0? Adakah Ambiga ini benar-benar bersih dalam erti kata sebenar jika benar beliau begitu bersih sudah tentu beliau menolak campurtangan pihak luar tambah-tambah dari segi pembiayaan kerana Bersih bukan hanya menuntut pilihanraya diadakan secara telus dan bersih tetapi turut merangkumi menolak untuk menjadi seorang yang tidak patriotik terhadap negara.

Bukankah menerima wang dari pihak luar yang sudah tentu bermaksud punca datangnya dari negara luar, orang luar ataupun kuasa luar dari negara ini untuk mewujudkan kacau bilau dalam negara dikira pengkhianat dan lapaq segala 'ayaq'?

Ambiga sendiri tidak Bersih maka sudah menjadi kewajipan pihak polis untuk menyaring segala rekod traksaksi kewangan Ambiga bagi tujuan membersihkan ketua yang akan menganjurkan Bersih.

Kasi cuci sama perempuan ini yang jelasnya belum kenal tentang tolak ansur Melayu dan keperibadian Melayu.  Ambiga hanya mengenali keperibadian Melayu bacul dan kitol seperti Anwar Ibrahim dan geng-geng berdengung dengan kuasa yang menyokong si pengerudi lubang kunyit tegar ini tetapi belum kenal ciri-ciri Melayu yang masih utuh dengan semangat cintakan bumi Melayu ini sendiri.

Hari ini Ambiga sendiri takut untuk keluar rumah setelah memulakan isu pengajuran perhimpunan Bersih dengan gahnya. Kenapa tak berani keluar rumah? Tunjukkan muka anda yang penuh dengan niat-niat busuk di jalan-jalanraya atau berkempen ke rumah-rumah bagi mengajak rakyat menyokong tindakan anda.

Belum tentu Ambiga akan dikalungkan bunga yang dalam budaya India sebagai tanda dihormati dan diagung-agungkan. Dalam masa yang sama, belum tentu kebijaksanaan kuasa luar menggunakan Ambiga bukannya Anwar dalam membawa idea perhimpunan ini boleh menyekat polis dan Kerajaan dari bertindak tegas. Hukuman paling ringkas dan sangat berbaloi untuk Ambiga adalah lucut hak kerakyatan. Tujuan Ambiga untuk Bersihkan Malaysia pasti tercapai dengan Malaysia bukan lagi negaranya. 

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Suruh Ambiga balik mengundi di India. Di sana tak payah guna IC, cuma tunjuk jari aje. Di sana dia boleh cat semua jari dia selepas mengundi.

Tanpa Nama berkata...

Dia ada kawan la. Itu Hilarry Clinton kawan baik dia .Banyaak orang tak tau . dari dulu lagi semua setiausaha US tak mau datang dan singgah di KL sebab apa .Mesti ada sebab no.Pakat-pakat fikir la . Al Gore datang dulu terus kutuk Malaysia sebab apa pasai Anw..... la . La ni ambiga pula .Ai yoo ammak ,elekk pocik amma . India poor-por calo .

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates