Isnin, 18 Julai 2011

DAP menang

Kes perlaksanaan enakmen hiburan 1997 Kedah oleh Kerajaan Kedah akhirnya menjadi kenyataan. Kenyataan seperti yang KEdah Times katakan dalam artikel sebelumnya.

Sanusi Setpol lebih awal keluar statement yang lebih menjuruskan kepada menyalahkan UMNO. Itulah mindset yang sudah tidak dapat dicuci lagi dari Sanusi Setpol. Apa saja kegagalan kerajaan Kedah, UMNO lah penyebabnya.

Walhal ketidak upayaan mereka mentadbir tidak pernah dilihat dan dikaji. Semua masalah disorok bawah karpet merah. Maka tidak heranlah jika Sanusi Setpol tidak diperlukan langsung dalam PAS bahagian Sik. Cikgu Ya, Sanusi dan sekutunya telah ditolak mentah-mentah dalam pemilihan PAS Sik yang lalu.

Inilah mentaliti pemimpin yang telah dipinggirkan. Apa saja kegagalan mereka, UMNOlah mangsanya.

Seperti kata Kedah Times, sekali sergah saja dari nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun jauh disana, maka PAS dengan segera menggelabah dan menyerah kalah.

Dan tidak hairanlah jika dengan 1 DUN saja di Kedah, DAP sudah memerintah Kedah. Kalau dulu MCA dikawal oleh UMNO, tetapi kini sebaliknya berlaku kepada PAS. 1 Kerusi mengawal belasan kerusi yang lain. PELIKKKKKK.

Keda Times menyeru kepada Sanusi Setpol agar tidak berkokok hebat tetapi ekor bergelumang tahi. Kajilah kenapa majoriti tidak berupaya mengawal Minoriti (1 DUN). Lagipun bukan ka PAS lah yang hebat di atas pentas mengatakan mereka akan melaksanakan semua perintah Islam jika diberi kuasa!

Malangya itu semua BOHONG .... enakmen yang telah sedia ada dan hanya perlu dilaksanakan pun tidak boleh diuruskan. MAcamana hangpa nak urus negeri dan negara! Mohong atas pentas boleh laaaa.... Rakyat Kedah sayang PAS la .... 2 Tahun PR memerintah Kedah ... dan pelbagai slogan menghiburkan .....

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Inilah penyakit LEMBU HIJAU, GHEBANG DERAS, HABUK PUN TARAK..Kalau bab ubat kuat, cakap kuat, sembang kuat, bohong kuat, serah saja kat puak LEMBU HIJAU ni.Kalau dah dasarnya LEMBU, selama-lamanya jadi LEMBU

Tanpa Nama berkata...

Apakah kita sebagai khalifah dibumi Kedah harus dijaidkan sebagai lembu2 dicucuk hidung oleh DAP. Apakah kita semua lupa perjanjian kita untuk menenggakkan kalimahMU Ya Allah. Apakah kita semua megah MB kita bergelar orang melayu beragama islam?. Apakah kita harus berpeluk tubuh atau berketawa terbahak2 melihat lawak dan telatah bodoh MB Kita?.

Sedangkan perjalanan hidup kita dan anak2 cucu kita haruskan bentangkan kini. Apakah kita hanya berpeluk tubuh atau sudah berterima kasih atas mainan DAP keatas MB Kita. Apakah kita puashati telatah dan belagak sombong MB Kedah dan iden PAS Pusat?. Apakah kita lupa bahawa sebalik pemerintahan melayu sebagai MB sebenarnya tangan2 yang menggepalai diketuai DAP laknatullah. KARPAL memainkan halatuju Kedah sebenarnya.

Melayu cuma tinggal melayu tiada taring. Gah berilmu tetapi kelam dalam arus pertadbiran dan hanyu dalam gelora DAP. Kini melayu jadi mangsa sedangkan Cina dan India menebuk gendang keriangan akibat kebodohan dan gila kuasa dan dunia MB bernama melayu.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates