Khamis, 21 Julai 2011

Jangan suka label orang Lain

PAS terkenal dengan sifat mereka yang suka melabel orang lain yang tidak sebulu dengan mereka dalam anutan politik. Sebagai contohnya, mereka mengatakan UMNO kafir kerana bersama MIC dan MCA tetapi halal bagi mereka bersekongkol dengan DAP dan PKR.

Pelbagai ayat dan hadis dikutip demi untuk menghalalkan apa saja tindakan mereka. Hadis dan ayat diubahsuai maksud demi menghalalkan perbuatan mereka. Inilah yang dikatakan 'MENGHALALKAN CARA'.

Terkini Dr Maza mengatakan ahli UMNO adalah literalis. Ini adalah jangkitan daripada ajaran PAS sendiri. Kita tidak tahu apa dah jadi dengan Dr Maza ini sehingga beliau sendiri telah meletakkan dirinya ditaraf yang sama dengan ulamak PAS yang amat suka melabel dan mengkafirkan musuh politik mereka sebaliknya menghalalkan dan bersahabat dengan musuh Islam. Apakah Dr Maza sudah mengiktiraf musuh Islam sebagai sahabat beliau?

Mari kita dengar dan fikri kata-kata golongan ilmuan Islam yang bercakap tentang Islam untuk semua umat, bukannya untuk puak-puak tertentu sahaja.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates