Rabu, 13 Julai 2011

Mainan Kafir Harbi


Ketika ditemui pemberita di lobi bangunan dewan, Abdul Shukor berkata, keputusan Chang Kim nyata berat sebelah kerana tidak mengenakan tindakan sama ke atas Nik Nazmi yang turut menyebut nama Yang di-Pertuan Agong semasa membahaskan usul itu.

“Speaker tidak adil dalam perkara ini kerana ADUN Seri Setia (Nik Nazmi) turut menyebut nama (Yang Di-Pertuan) Agong dalam pembentangan usul berkenaan.“Tetapi mengapa beliau tidak membuat perkara sama (gantung) terhadap Nik Nazmi. Perkara seperti ini tidak sepatutnya berlaku. Di mana letaknya keadilan?" katanya

Sementara itu Datuk Satim Diman telah dihalau keluar Dewan kerana menegur Ng Sue Lin menghina terjemahan hadis.

Kedah Times paparkan petikan di atas dari blog Pengundi Setia Sungai Rapat tentang mainan sebenar pihak kafir harbi yang PAS katakan telah memahami sepenuhi suasana kehidupan negara ini serta ajaran islam. 

Nik Aziz tanpa segan dan silu memberitahu pengikutnya yang DAP terutamanya Karpal Singh memang sudah memahami ajaran Islam hasil tarbiyah PAS. 

Maka sebab itulah mereka sudah boleh membaca hadis dan terjemahan Quran untuk didengari oleh orang-orang Islam. 
Sebutan YDPA sebagai ketua agama Islam sekarang telah dibolot oleh kafir harbi ini. Orang lain sudah tidak boleh lagi bercakap sewenang-wenangnya tentang YDPA kerana YDPA sudah menjadi milik mereka mungkin ... atau mereka sudah tidak tahan lagi apabila mendengar sebutan YDPA kerana sering mendapat teguran dan amaran dari Ketua Rakyat ini.

Kita fikir-fikirlah. Seruan ini bukan hanya untuk penyokong PAS tetapi untuk semua orang Islam. Ingatan betapa agama Islam sudah menjadi mainan puak kafir harbi ini. Ini hasil dari tarbiyah pemimpin-pemimpin utama PAS spt Nik Aziz dan Hadi Awang.

1 comments:

abu idris berkata...

arrayah.info - Larangan Mengadakan Hubungan dengan Negara Kafir Harbi Hukman wa Fiklan

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates