Sabtu, 16 Julai 2011

PAS Kedah Minta bantuan UMNO/BN Kedah?


Pengumuman MB Kedah untuk melaksanakan Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1997 yang melarang pusat-pusat hiburan beroperasi sepanjang bulan Ramadan, telah mendapat reaksi hebat dari DAP sekutu se bantal PAS dalam PR.

DAP yang mana PAS sanggup mati untuk mempertahankannya, menyergah PAS apabila hasrat itu diucapkan oleh MB. Inilah sahabat sehidup semati PAS.

Maka secara tiba-tiba PAS Kedah mencari UMNO untuk bantuan. Kenapa tidak minta bantuan PKR? PAS Kedah mencari UMNO untuk melawan DAP dengan menyuruh UMNO mendesak MCA supaya berdiam. Apa kaitannya pulak ni?

Haha itulah PAS, bila dah tersepit, mereka boleh bertukar menjadi pelbagai warna. Dah lah enakmen tu dibuat oleh UMNO yang satu masa dulu mereka hina sehina-hinanya, kini enakmen itu juga digunakan untuk memohona bantuan UMNO.

Hidupppppp UMNO. 

4 comments:

Tanpa Nama berkata...

nak politikkan jugak ka benda2 baik nii..
benda baik macam patut disokong sepenuhnya ole umat islam tanpa mengira parti...

Hahn berkata...

Kawan tidur sebantal sekali sekali makan babi sebelum tidur air liur basi terkena PAS ok la....

PAS bodoh Kedah dah lupa yang Pulau Pinang itu di sewakan saja dengan harga murah. Jadi Kedah tu abang busat....pada Pulau Pinang.

Segala sesuatu mengenai ugama dan penguatkuasaannya adalah di tangan sultan. Cari sultan la woi semua kaki makan gaji buta! Kerja tak tau

Melayu Lunas berkata...

Karpal Singh dah mula naik angin.Sergah Ostat Azizan.Mana Mahput dgn Mat sabu.Jelas PAS akan takut dengan Kapal Sing.Takut hilang undi cina pula.Makluml;ah kerajaan kebajikan.Pulun Kapal Sing pulun.

meluatNbenci berkata...

DAP tu bukan protes, cuma nak tarbiah Pas yg dosa tu bukan ada musim. Sepanjang hari tak boleh buat dosa. Betoi dah tu apa yg DAP buat. Cuma aku heran, isu belipat ganda, tapi Umno Kedah bodo macam kaldai. Tok Basah tu tak guna seduit. Tak gheti guna bola canggung.Kalau macam ni, aku dah meluat kat Pas, benci pulak kat Umno,jadi nak pilih sapa? Dap la kot

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates