Rabu, 17 Ogos 2011

Murtad: Apa yang PAS lakukan?

Kes 12 orang Islam yang dijemput menghadiri majlis jamuan berbuka puasa ala Kristian (THANKSGIVING DINNER) di DUMC Shah Alam telah memperlihatkan kehebatan PAS dalam memutarbelitkan isu dan fakta. 

Khalid Samad dengan megahnya mempertahankan tindakan program gereja tersebut dan menyalahkan Hassan Ali dan JAIS. Hassan Ali terus menerus dipijak sehingga diam dan tidak boleh berkata apa-apa. Mustafa Ali dengan lantang menuduh tindakan JAIS adalah atas skrip yang ditulis oleh UMNO. MB Khalid awal-awal lagi memohon maaf kepada gereja tersebut. Kenapa beliau tak mohon maaf bila tempat pengajian agama Islam dirobohkan?

Kedah Times rasa agak bersetuju dengan Mustafa Ali yang menuduh UMNO terlibat. Jika benar UMNO terlibat pun, ini adalah untuk mempertahankan AKIDAH penganut Islam dari dipesongkan. Berbanding dengan PAS yang hanya bijak mengambil peluang untuk menonjolkan diri. Bukankah UMNO memperjuangkan ALIF BAA TAA?

Tetapi kini PAS yang dikepalai Khalid Samad cuba menjadi hero mempertahankan puak-puak Kristian ini. Dan yang peliknya kenapa pemimpin-pemimpin PAS lain berdiam diri? Kenapa?

Kenapa PAS Kedah berdiam diri apabila 3 daripadanya adalah dari Kedah? Jika kita baca ulasan YB Cikgu Ya tentang pembangunan insan, beliau dengan bangganya mempromosikan program-program carbon copy nya. Tetapi apabila orang Kedah antara yang hadir dalam majlis di DUMC tersebut, siap tidak berkokok lagi.

Inilah PAS, yang tidak menguntungkan akan dihumban ke atas kepala UMNO. Sebaliknya jika menguntungkan politik mereka, merekalah hero.

Setiap hari kerja mereka menipu orang kampung dengan slogan-slogan Islam mereka. Tak malu kah pemimpin PAS?

Ade Andrian Putra bin Mahadzir (940227-02-5609) 
Pelangi Damansara, Persiaran Surian, Petaling Jaya 

Ina Reima Fitriza binti Mahadzir (850714-71-5018) 
Jalan Dato' Haji Shuib, Taman Sri Taman, Alor Setar

Nea Reima Mareana binti Mahadzir (900906-02-5778)
Jalan Dato' Haji Shuib, Taman Sri Taman, Alor Setar
Nota: Jangan nanti PAS kata mereka ni anak Det Khalid atau Tun Mahathir pulak? hahah

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates