Ahad, 14 Ogos 2011

PAS Parti Bodoh Wal Dungu


Bulan puasa ni bulan yang baik lagi mulia. Bulan puasa ni sepatutnya kita mempertingkatkan berpuluh-puluh kali ganda amalan kerana keberkatan yang terdapat di dalamnya.CheNed juga banyak melayari blog-blog dan sekadar membaca sahaja kerana berasa keharmonian Ramadhan harus diutamakan.

Tetapi agak tertarik dengan kisah pemurtadan Melayu yang mula mendapat tempat kembali di dalam perhatian rakyat.

Bangsa Melayu terutamanya di bandar sudah semakin hilang budayanya serta pegangan ugamanya. Tumpuan pemurtadan lebh kepada mereka-mereka yang miskin, muda tetapi menderita kerana kesukaran hidup. 

Bagi yang berada pula, pengaruh-pengaruh bersosial dan meraikan bersama-sama perayaan-perayaan yang kononnya mengikut cara barat telah menyebabkan ramai Melayu elit lebih dekat kepada ugama lain berbanding ugama sendiri.

Pelbagai sumber boleh kita lihat dan baca betapa Melayu Islam senang sekali terjebak dengan pengaruh-pengaruh luar yag menjauhkan ita dari ugama dan budaya Melayu itu sendiri.

Satu pernyataan yang mungkin boleh dikatakan agak jahil. Terserah! Sebenarnya yang telah murtad tanpa perlu pembastisan telah berlaku lebih banyak tanpa kita sedar. Semoga Islam terus dipertahankan di bumi bertuah ini.

P/S : Belia Melayu PAS lebih senang berbicara terbalik. Kini mereka menyalahkan Kerajaan Pusat atas pemurtadan Melayu di Selangor. Mentaliti bertaraf air longkang! Berfikirlah dengan lebih keras jangan hanya membangkang tak tentu hala. 

1 comments:

paktam@ berkata...

>selagi ada puak2 pas ni dimalaysia ...islam xkan dapat dipertahankan/dimakmurkan dengan suara majoriti umat melayu/islam...kenapa???? sebab depa ni mindset dah terbalik
>hak org lain buat semua xbetoi...hak depa buat saja yg betui....last2 agama akan diperdagangkan untuk mendapat satu dua undi kaum bukan islam.
>inilah cubaan/dugaan yang telah diturunkan kepada Malaysia/umat melayu oleh ALLAH...
>pas menjadi dajal kepada umat islam/melayu dalam peranan untuk memecahbelahkan

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates