Selasa, 2 Ogos 2011

Ramadhan Al Mubarak

Ramadhan adalah bulan yang mulia dan diberkati. Ini tidak bermaksud bulan-bulan yang lain juga tidak berkat atau mulia. Tetapi di bulan ramadhan ada satu amalan yang termasuk dalam Islam iaitu Berpuasa.

Maka berbuatlah amalan dengan sebaik-baiknya. Berpuasa bukan beerti menahan lapar dan dahaga sahaja, tetapi semuanya perlu berpuasa. Perbuatan, percakapan, pendengaran dan penglihatan perlu diasuh supaya menjadi yang terbaik. InsyaAllah, jika diamalkan ianya bakal membentuk jiwa yang taqwa. Dan seterusnya diamal dibulan-bulan yang lain-lain.

Kedah Times akan terus menulis seperti biasa. Cuma mungkin dengan kesibukan yang teramat sangat, akan kurang sedikit posting.

InsyaAllah, dengan sokongan dari pembaca, kita akan teruskan perjuangan untuk ALiff Baa Taa. 

Kedah Times akan cuba paparkan pencapaian Manifesto PAS seperti yang dibentang oleh seorang ADUN PAS. Kita pakat-pakat nilai sejauh mana kebenarannya. Jika katanya hampir 80% sudah dilaksana, bayangkan sewaktu mereka nak kuatkuasakan enakmen hiburan 1997 pada bulan Ramadan. Nilakan sendiri...

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates