Khamis, 22 September 2011

Anu-gerah Tuhan Gila

Ini sikap sebenar suami Anu-gerah Tuhan kepada PKR dan penyokong PAS. Apabila diminta masuk kandang, dia jawab boleh tapi hanya dia saja dibenar bercakap. Sesiapa pun tidak boleh bertanya dan ganggu dia bercakap. Dia nak cakap apa, dia punya pasai.

Perangai dia berceramah juga dibawa masuk dalam Mahkamah. Diceramah tiada siapa boleh sergah atau tanya dia. Sebab itu dia cakap sedap mulut saja kerana apa saja yang dikata tiada siapa akan tegur malah mendapat sokongan. Ini perangai di atas pentas.

Kini dia bawa perangai di atas pentas ke mahkamah pulak. Perangai beruk atas dapat bunga dan berdiri atas pentas pulak tu. 

Maka dengan itu dia pilih untuk masuk kandang OKT. Jadi siapapun tidak boleh berkata apa-apa. Hanya dia seorang saja yang boleh berkata-kata. Inilah pemimpin Anu-gerah Tuhan.

Tak boleh kita bayangkan apabila dia jadi pemimpin nombor satu negara, minta dijauhkan Allah SWT, sudah pasti hanya dia saja yang yang  boleh bercakap, rakyat kena dengar saja. Rakyat tidak boleh berkata apa-apa. Ibarat lembu kena cucuk hidung.

Lagi lawak dan lucu apabila dia hantar subpoena untuk minta DS Najib dan DS Rosmah untuk datang ke mahkamah untuk disoalsiasat dan menjadi saksi bersumpah untuk dia. Huh, dia sendiri masuk kandang pesalah dan tak bagi sesapa soalsiasat, dia nak minta orang lain pulak datang dan disoal siasat.

Manusia ANU-gerah Tuhan yang pelik. " Kes ini hangpa tak boleh soal apa-apa terhadap aku, tapi hangpa kena soal Perdana Menteri dan isterinya".

Anwar bukan lagi sudah GILA Kuasa atau GILA nak jadi Perdana Menteri, tetapi dia sebenarnya sudah GILA. Nak kata gila esem atau gila apa kita tatau. Tetapi dia sudah GILA.

Nak tanya penyokong PKR dan penyokong PAS," Hangpa masih nak ka pemimpin Gila?".

ANwar Gila ...

Kedah Times amat setuju dengan kata-kata YB Zul Nordin disini.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates