Jumaat, 9 September 2011

DOSA PAS TERHADAP ISLAM


Kedah Times siarkan komen pengunjung tentang PAS. Renungkanlah ...

Menipu rakyat disebalik jubah dan serban.

Berikut diperturunkan dosa-dosa PAS terhadap Islam sehingga mencemarkan kesucian Islam di negara ini. Diatas kecemaran Islam inilah puak - puak kafir yang dahulunya penentang utama PAS telah mengambil kesempatan keatas PAS untuk terus mencemarkan Islam yang suci ini demi sebuah episod politik yang tiada kesudahannya. Apa pun dosa - dosa ini tidak tertanggung lagi oleh PAS, Sampai bilakah PAS akan menjunjung dosa - dasa ini? Mampukah doasa - dosa ini dibasuh dengan tujuh air lautan untuk menyucikan segala kekotoran yang melekat disetiap jiwa yang tidak memahami erti perjuangan sebenar. 

1. PAS PARTI SERPIHAN UMNO - Keluar dari UMNO pada 25 Ogos 1951 kerana tidak dapat menerima Islam yang digubal oleh UMNO untuk perjuangan rakyat. Maka Tuan Haji Ahmad Fuad ketika itu Pengerusi Biro Agama UMNO bertanding melawan Tunku Abdul Rahman kononya untuk menegakkan Islam dalam UMNO - Bukankah itu hipokrit namanya. 

2. PENYERTAAN PAS DALAM BN - Menyertai semula BN selepas peristiwa 13 Mei 1969 kerana PAS takut kepada politik orang Cina ketika itu. Kemasukkan kononnya untuk memperjuangkan Orang Melayu dari dihina oleh Orang Cina yang ingin berkuasa ketika itu. PAS sedar bahawa kemasukkannya pada masa itu adalah wayang sahaja demi menyelamatkan diri dan menarik orang - orang melayu dari dalam untuk menyertai PAS. Walaubagaimana pun 1977 PAS keluar semula BN kerana mereka telah yakin bahawa mereka tidak perlu lagi bantuan BN dan bagi mereka menggangap BN tidak relevan lagi untuk orang Melayu kerana tidak Islamik - Pemimpin talam dua muka, dayus dan penakut. 

3. SINGKIR ASRI KERANA KEPIMPINAN ULAMA. Pemimpin PAS sanggup menyingkir Yang DiPertua PAS ketika itu Datuk Asri kerana YDP nya itu tidak Islamik dan lebih kepada perjuangan bangsa. Maka timbullah puak - puak yang mengelarkan dirinya Kepimpinan Ulama yang terdiri daripada Nik Aziz, Haji Hadi, Hj.Yusof Rawa dan Hj. Fadhil Nor - Sanggup bunuh rakan demi jawatan 

4. PEMALSUAN KERANA AQIDAH. Apabila Agenda politik menjadi teras utama dalam perjuangan maka Aqidah telah digadaikan dan dicampur-adukkan demi pangkat dan darjat. Apa yang dilakukan sehingga tidak dapat membezakan antara Aqidah dan politik. Aqidah itu Aqidah dan Politik itu Politik. Mereka telah memalsukan Aqidah yang sebenarnya sehingga sanggup mengkafirkan sesama Islam sekiranya tidak sehaluan dan sanggup mengubah hukum ciptaan Allah untuk memenuhi nafsu politik mereka - Sesat lagi menyesatkan. 

5. MEMBINA PEMIKIRAN PELAMPAU DAN TAKSUB PAS - telah membina pemikiran yang terlampau dengan memulaukan Islam sesama Islam dan mengkafirkan yang tidak sehaluan dengan mereka. Mereka telah mencipta ideologi baru dengan melabelkan pemerintah sebagai Jahiliyah yang boleh diperangi pada bila - bila masa - Ramai yang telah rosak Aqidah kerana PAS, tapi masih belum sedar. 

6. BERTOPENGKAN ISLAM UNTUK ATASI UMNO. Dengan strategi bertopengkan Islam untuk menggagalkan UMNO, PAS telah mengemukakan dasar - dasar perjuangan Islam Palsu seperti Ekonomi Islam, Politik Islam, Pemerintahan Islam Hukum Hudud, Pendidikan Islam dan Sosial pun Cara Islam. Tetapi malangnya hanyalah slogan yang manis dibibir tetapi tidak mampu dilaksanakan. PAS hanya pandai bercakap untuk memerangkap orang - orang jahil supaya menyokong PAS. Maka hari ini kalau dilihat pemimpin PAS semuanya jahil tetapi berlagak Ulama untuk kepentingan politik. - Ulama terompah.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates