Khamis, 29 September 2011

Dr. Mahathir Berfikiran Singkat

Dr. Mahathir berfikiran singkat, Dr. Mahathir Nyanyuk, Dr. Mahathir belum cukup matang. Begitu mudah untuk anda menjadi popular, tapi takkanlah seorang yang digelar intelektual hanya mempuyai idea mencari populariti setara dengan artis murahan.

Tak kiralah anda seorang pensyarah, ahli politik atau penulis buku, cara paling mudah dan murah untuk menjadi popular ialah dengan memburukkan Tun Dr. Mahathir. Jika hendak ditundukkan Tun Mahathir dengan hujah memang tiada kemampuan, jadi cara paling mudah ialah Tun Mahathir secara peribadi.

Hanya orang yang terdesak sahaja yang akan mengeluarkan kenyataan begitu dan ini menunjukkan beliau (Mahathir) masih belum matang dalam berfikir." - Prof Madya Dr Azmi Sharom, pensyarah undang-undang Universiti Malaya.

Memang kebelakangan ini banyak muncul SiTanggang Moden yang tidak lebih merupakan tong kosong, padahal tempat mencari rezeki pun hanya menumpang atas dasar yang dicernakan oleh orang yang mereka tuduh tidak matang itu.

Tetapi apa yang hendak diperkatakan disini ialah bagaimana Azmi Shahrom ini tidak pun dikenali sebagai cendikiawan yang pernah menyumbang apa-apa kepada negara. Malah kami cabar orang seperti Azmi Shahrom ini, jika beliau benar-benar matang dan bijak, keluarlah diri dari kepompong perlindungan dan kuota di Universiti Malaya dan cuba dapatkan kerja dari universiti swasta atau universiti antarabangsa.

Kalau populariti pun dicari dengan mengkritik peribadi Negarawan, memang jelas Azmi Shahrom ini bukan seorang yang kompetetif dan mampu bersaing diluar.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates