Selasa, 20 September 2011

Fakta ISA

DS Najib mengangkat sumpah menjadi Perdana Menteri pada 3 April 2009 dari Pak Lah. Dan secara rasminya Jawatan Perdana Menteri diambil alih pada 4 Petang pada tarikh dan hari yang sama.

Dalam ucapan sulongnya sebagai Perdana Menteri Najib Tun Razak mengumumkan bahawa kerajaan menarik balik serta-merta larangan ke atas dua akhbar, membebaskan 13 tahanan I.S.A dan dia berkata akan mengkaji semula Akta I.S.A - "proses kajian semula terhadap akta ISA akan juga dimulakan...", kata beliau. 

Ucapan DS Najib:

Pada 19 Disember 2010,  buku Jingga di perkenalkan oleh PR pada konvensyen PR ke-2 yang berlangsung di Pulau Pinang dalam buku 'sampah' tersebut dinyatakan sekali program 100 hari PR jika mereka memerintah dan memansuhkan I.S.A.

Kalau dilihat kepada tarikh yang berbeza jauh ini, kita boleh buat ulasan siapa sebenarnya yang mencilok idea tersebut. Siapa sepenarnya yang lebih awal ingin melihat ISA dikaji semula.

Kedah Times nak syorkan kepada puak-puak PR. Jangan jadi munafik yang suka sangat ambik kredit atas usaha pihak lain. Tak baik tau ..

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

link disini tkleh klik pun.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates