Jumaat, 23 September 2011

Hudud - Perlu Minta Kebenaran Perdana Menteri

Apabila hendak buat perhimpunan haram Bersih, yang tidak ada nas dalam Al-quran akan keperluannya, tidak ada PAS nak minta kebenaran Perdana Menteri.

Apabila nak buat ceramah maki hamun PAS yang nyata haram dan ditegah agama, tidak ada juga PAS nak minta kebenaran Perdana Menteri.


Malah, apabila melantik Arifahmi untuk menyonglap duit PMBK melalui perlantikan menantu sendiri dalam anak syarikat kerajaan Negeri pun, Nik Aziz tak minta kebenaran Najib.

Tapi bila nak laksana hudud, yang dikatakan wajib malah boleh dijihad dan mati shahid kerananya, pandai pulak Nik Aziz minta kebenaran dari Perdana Menteri.

Malah "halangan" bekas perdana Menteri, Tun Mahathir yang telah diganti sebanyak dua kali semenjak meletak jawatan pada 2003 masih dijadikan sandaran untuk tidak melaksanakan hudud.

Adakah jika Tun Mahathir kata Nik Aziz tak cukup pandai untuk solat tujuh tahun lepas, maka sehingga kini Nik Aziz tak perlu solat kerana tiada kelulusan Perdana Menteri?

Kedahtimes:
Hanya orang PAS sahaja yang tak tahu bahawa Nik Aziz tidak tahu pun bagaimana nak melaksanakan hudud, dan itulah puncanya sebenar hudud tidak dilaksanakan. Kerana Nik Aziz tidak tahu. Kalau dia tahu, pastinya dia akan ajak Dr. Asri berdebat kerana Dr. Asri berhujah selari dengan Tun Mahathir.

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

KITA NANTIKAN SATU LAGI SANDIWARA SEMASA MEREKA. GOLONGAN MUNAFIK YANG HIDUP DALAM BERBAGAI RUPA DAN WARNA MENGIKUT KEPERLUAN DEMI KELANSUNGAN POLITIK DAN PERUT MEREKA. HADI BARU KATA TAK MAHU NEGARA ISLAM. NIK AZIZ KATA NEGARA ISLAM WAJIB DITUBUH. HAJI HADI KATA SEBAB NAK UNDI CINA. NIK AZIZ KATA SEBAB NAK UNDI MELAYU. TENGOKLAH KEMUNAFIKAN MEREKA. ORANG MUNAFIK LEBIH BAHAYA DARI ORANG JAHIL. SEBAB ITULAH RASULULLAH MEMERANGI GOLONGAN MUNAFIK KERANA MEREKA BERILMU TETAPI PEROSAK AGAMA. SEGALANYA KERANA UNDI SEMATA-MATA BUKANNYA KERANA ALLAH. MEREKA SEKADAR MENGGUNAKAN AGAMA UNTUK POLITIK DAN PERUT SAJA.

jejakazman berkata...

bahasa arab dia pun tunggang langgang...cube terap agama betul2 dulu... sebab maksiat hanya bole di cegah jika iman tegap dan kuat di dada...bukannya harap jubah dan serban semata2...

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates