Khamis, 8 September 2011

Kasihan Pengikut PAS

Sewaktu menerima kemenangan yang amat tidak dijangka pada PRU12 lalu, pengikut-pengiku PAS bersorak dan berbangga dengan parti mereka yang kini kata mereka disertai ramai professional.

Doktor, Peguam, Jurutera, Saintis dan pelbagai lagi professional disebut sudah memilih untuk bersama PAS. Pakar-pakar agam sudah dibuang ketepi. Malah tidak disebut ilmuan-ilmuan agamapun dalam senarai kebanggaan mereka.

Itulah titik tolak perubahan PAS. Dari negara Islam merek menukar kepada Negara Berkebajikan. Dari PAS sebagai Parti Islam, mereka tukar kepada PAS for All. Daripada berjauhan dengan DAP, mereka memilih untuk mati demi DAP.

Dan kini mereka memilih Mat Sabu menjadi pemimpin besar mereka. Siapa Mat Sabu?

Semua orang tahu, kaki ceramah serta kutip derma. Kaki fitnah dan pemutarbelit fakta. Seorang yang ditangkap berduaan dengan bukan muhrim di dalam bilik sebuah hotel. Seorang yang dianggap sebagai kayu buruk yang hanyut ke Kuala Kedah dan dipilih menjadi MP Kuala Kedah. Kini seorang yang menjadi Pengarah PBA yang membuat tuntutan tidak sah serta TIMBALAN PRESIDEN PAS.


Maka benarlah kata-kata Allah SWT, inilah pengikut-pengikut yang memilih atau menaikkan seseorang yang bukan arif atau layak memimpin. Maka akn musnahlah kumpulan tersebut.

Jangan lupa, professional-professional yang sanggup berketuakan Mat Sabu adalah mereka yang juga bersekongkol dalam melantik beliau. Fikirlah ....

Kita tunggu dan bakal melihat akan kemusnahan PAS ....

1 comments:

Tanpa Nama berkata...

Kenikmatan yang dikecapi oleh penyokong-penykong PAS zaman dahulu, zaman Fadzil Noor dan Asri telah berkecai satelah Timbalan Presidennya Mat Sabu dipilih. Naib-Naib Presidennya Mahfuz, Husam dan Salahuddin dipilih. Mereka tidak saorang pun ilmuan Islam. Ilmuan Islam di terajang keluar saperti mereka membuang barang busuk.

Mat Sabu mencari populeriti sokong BERSIH 0.2 dan Kominis. Tiga Naib Presiden pula takut Mat Sabu berusaha bagai nak mati mesti sokong Mat Sabu yang membuat kenyataan gila-gila.

Nik Aziz belum lagi buat komen sokong Mat Sabu bermati-matian,begitu juga Azizan Razak. Rasa-rasanya Mat Sabu akan terjun dengan labunya dah.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates