Isnin, 19 September 2011

KCX 8 atau KCK 8

KEdah Times terkejut juga melihat gambar yang dipaparkan oleh Blog Cucu Tok Selampit. Jika benarlah apa yang dikatakan oleh Cucu Tok Selampit tu, maka hebatlah MB Kedah Sejahtera. Dalam diam-diam Merc Besar juga menjadi pilihan. Maklumlah banyak lebihan duit hasil dari penjimatan kos penyelenggaraan JKR sangat banyak.
 
Tetapi jika pemandu kereka pandu dari Alor Mengkudu sehingga ke Begia melalui jalan Sg Tiang, Pedang dan Gajah Putih, semua akan dapat merasa nikmat penjimatan tersebut. Berani kata kenderaan anda akan jatuh lubang dan sebagainya. JKR Jimat, MB dapat Nikmat.

Tetapi apa yang Cucu Tok Selampit dedahkan ialah sebuat Mercedes 350 didaftar atas pendaftaran KCX 8. Tetapi apabila MB melenting saja, maka dia menafikan yang kereta KCK 8 bukan miliknya. 

Kalau macam tu BENARLAH seperti kata Cucu Tok Selampit, KCX 8 dibeli dengan harga RM600,000 untuk kegunaan MB yang nampaknya semakin bernafsu besar hasil dari penjimatan duit penyelengaraan jalan dan juga penebangan Balak yang berlebihan. Dan kenderaan ber plate KCK 8 bukan miliknya.

Nampaknya kantoi lagi MB PAS yang nampaknya amat baik dan rakyat serta ahli PAS tertipu dek penonjolannya. 

Kedah Times ucapkan Bersejahteralah MB Kedah dengan KCX 8 tu. Apa salahnya kalau naik kereta ke majlis-majlis rasmi. Rakyat pun nak tengok juga Mercedes besar. Nak jumpa Merc 350 ni agak susah juga di Kedah ni.

7 comments:

Tanpa Nama berkata...

tak payah nak perkisah sgt hal MB. Lagipun dia MB. P check Adun Belantik ngn Keta-keta baru dia. Rumah baru di cinta syg no. 100

mana dia dpt duit beli keta-keta.

Ni dok kata kat PAS, org BN pun salah guna kuasa yang ada. Prahhhhhh

Nayan berkata...

Tanpa nama koner baring nampak?

Tanpa Nama berkata...

biasa la tu...bila kena tang puak dia boleh aje! Ibarat wal halal ku wal haram mu

Tanpa Nama berkata...

Yg ADUN BN tu mmg dah tau korup yg YAB MB pun ikut sama pasai pa??

Tanpa Nama berkata...

biasala,,depa maksum...apa depa wat suma baik..depa dah dijamin syorgaa beb..

Anti PAS

Tanpa Nama berkata...

kan Tun Dr Mahatdir dah naik keta tu masa majlis rasmi.......... kcx 8, kan tu kereta kerajaan rasmi. kck 8 tu keta org lain , tu personal punya, pengaraj JPJ negeri baru bg tau smalam... KCK 8, pemilik siapa?...........

Tanpa Nama berkata...

Yg dok suruh pi check keta orang, rumah orang tu, awat tak pi repot kat SPRM teruih, awat dok suruh orang lain pi check. Cor pi repot tengok, biaq orang selidik tengok lagu mana. Pasai MB tu tak pa, nanti ada la jugak orang akan pi repot tu nanti...PM pon pakai Perdana saja, depa nak rasa jugak merc...patut orang yg kononnya alim & warak ni, hidup bersederhana saja, tak boleh membazir, tu kan amalan syaitan..

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates