Selasa, 27 September 2011

Lompat

1. September 2008, Anwar Ibrahim mempelopori lompat parti dengan begitu hebat sekali, mengajak ahli Parlimen BN untuk lompat parti bagi menjatuhkan kerajaan BN. Tiada komen tentang moral dan juga isu pengkhianatan mahu pun rasuah. Lompat Parti pada waktu itu adalah sesuatu yang suci dan afdal.

2. Apabila Seorang ADUN Umno Perak melompat parti kepada PR, Nizar mengalu-alukan lompatan tersebut denga pujian. Tiada isu moral atau etika dibangkitkan oleh sesiapa, waima yang bertaraf Tok Guru Murshid tentang hukum atau etika apabila menukar arah perjuangan. Lompat parti kini disahkan sebagai perbuatan suci dan digalakkan oleh PR sendiri.

3. Beberapa hari kemudian, 3 ADUN PR Perak pula melompat kepada Bebas, secara tiba-tiba lompat parti menjadi sesuatu yang sangat busuk. Pelbagai fatwa, hukum, tuduhan dibuat bagi menunjukkan betapa buruk, jijik, haram dan hinanya melompat parti. Lompat parti menjadi haram seharam-haramnya.

4. Dua minggu yang lalu, Anwar Ibrahim sekali lagi mewar-warkan bahawa terdapat 3 ADUN Umno Perak akan melompat parti kerana tidak berpuas hati dengan Menteri Besar Perak. Tidak ada satu fatwa, isu moral, isu etika dibangkit oleh pemimpin malahan mereka dari kelompok "pemfatwa-pemfatwa" dalam PAS, PKR dan DAP yang menentang lompat parti. Lompat Parti adalah sesuatu yang suci dan halal sehalal-halalnya.

5. Dua hari yang lepas, ADUN Malim Nawar melompat keluar DAP dan menjadi Bebas. Maka, secara tiba-tiba, soal moral, janji, pengkhianatan dibangkitkan. Lompat Parti kembali menjadi sesuatu yang kotor dan jijik sejijik-jijiknya dan haram seharam-haramnya.

6. Jika perkara asas dan telus sebegini mereka boleh amalkan dwi-standard sebegini, bagaimana tentang perkara-perkara yang tidak telus.

7. Anwar ada kes video lucah dan kes liwat Saiful tapi beliau tidak pernah menyentuh tentang moral.

8. Mat Sabu dengan penghinaan ke atas polis-polis yang mempertahankan keamanan negara. Tiada isu moral disentuh , hatta beliau ditangkap berdua-duaan dengan Normah dalam bilik hotel.

9. Kini PAS dan Anwar dengan sikap flip-flopnya. Sekejap ada hudud, sekejap tiada. Sekejap menyokong hudud, sekejap menyokong pendirian DAP. Sekejap negara Islam, sekejap negara berkebajikan. Tiada isu moral dibangkitkan.

10. Rakyat tentu boleh berfikir sebelum menyerahkan kuasa kepada mereka.

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates