Khamis, 8 September 2011

PEREBUTAN KUASA?

Walaupun agak terlewat dalam memperkatakan isu ini, tapi mungkin tidak terlewat untuk Kedah Times mendoakan semoga MB Kedah sihat sepenuhnya dan kembali menjalankan tugas seperti waktu sihat dulu. 

Kalau kita baca blog pro PAS atau PR, mereka hanya meletakkan ayat yang sama sahaja iaitu mendoakan agar MB sembuh dan kembali seperti dulu. Cuma Kedah Times nak tanya, apa kata mereka jika ada pemimpin UMNO yang sakit sebegitu?

Walaubagaimanapun, didalam tempoh MB Kedah berada di IJN, sudah kedengaran ura-ura yang jawatan beliau akan diambil alih oleh beberapa pemimpin yang dikatakan layak.

Pokok tidak akan bergoyang jika tiada angin! Persoalannya dari manakah angin-angin ini datang? Dari UMNO atau dari dalaman PAS dan PR sendiri?

Tiada apa-apa untungnya jika UMNO yang memulakan angin itu kerana UMNO tak boleh perintah Kedah Pun jika jawatan MB kosong. 

Tapi yang pastinya jika jawatan tersebut kosong, maka sudah tentu pemimpin-pemimpin dalaman PAS dan PR yang merasakan mereka layak teringin atau berharap mereka dipilih. Dan adalah logik jika dikatakan angin tersebut disebarkan oleh totok-totok mereka sendiri yang sedang menghitung keuntungan yang bakal diperolehi jika pemimpin pilihan mereka dipilih.

Jika TIGA nama yang diwar-warkan layak, maka sudah tentu ada 3 kem sekarang ini yang begitu beriya-iya menonjolkan pemimpin pilihan mereka. Kem Amirudin, Taulan Rasul dan Pharolrazi ....

Maka kemungkinan besar angin tersebut lahir dari kem-kem ini! Jika ini benar, maka sudah ada angin-angin perebutan kuasa di negeri Kedah.

Kita tunggu dan lihat ...


Kesihatan Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak yang dimasukkan di Institut Jantung Negara (IJN) di Kuala Lumpur untuk menjalani rawatan serta pemeriksaan jantung, tidak membimbangkan dan berada dalam keadaan stabil.

Menurut Setiausaha Akhbar beliau, Mohd Helmi Khalid, Azizan yang menghidap penyakit darah tinggi dimasukkan ke IJN Jumaat lalu selepas mengadu sakit jantung.

“Doktor yang memeriksa beliau mendapati satu saluran ke jantungnya ada masalah (tersumbat) dan menasihatkan Menteri Besar tinggal lebih lama untuk dirawat, selain bagi menstabilkan tekanan darahnya.

“Kesihatan Menteri Besar dalam keadaan stabil sekarang, tetapi saya tidak tahu bila doktor akan membenarkan beliau keluar dari IJN,” katanya ketika dihubungi.

Mohd Helmi berkata doktor juga tidak membenarkan Azizan menerima pelawat bagi mengelak gangguan terhadap proses rawatan dan membolehkan tekanan darah beliau kembali normal dengan lebih cepat.

Bagaimanapun, beliau berkata Sultan dan Sultanah Kedah serta beberapa anggota Exco kerajaan negeri itu sempat menziarahi Azizan di IJN hari ini1 comments:

Tanpa Nama berkata...

DOSA PAS TERHADAP ISLAM - Menipu rakyat disebalik jubah dan serban
Berikut diperturunkan dosa - dosa PAS terhadap Islam sehingga mencemarkan kesucian Islam di negara ini. Diatas kecemaran Islam inilah puak - puak kafir yang dahulunya penentang utama PAS telah mengambil kesempatan keatas PAS untuk terus mencemarkan Islam yang suci ini demi sebuah episod politik yang tiada kesudahannya.
Apa pun dosa - dosa ini tidak tertanggung lagi oleh PAS, Sampai bilakah PAS akan menjunjung dosa - dasa ini? Mampukah doasa - dosa ini dibasuh dengan tujuh air lautan untuk menyucikan segala kekotoran yang melekat disetiap jiwa yang tidak memahami erti perjuangan sebenar.
1. PAS PARTI SERPIHAN UMNO
Keluar dari UMNO pada 25 Ogos 1951 kerana tidak dapat menerima Islam yang digubal oleh UMNO untuk perjuangan rakyat. Maka Tuan Haji Ahmad Fuad ketika itu Pengerusi Biro Agama UMNO bertanding melawan Tunku Abdul Rahman kononya untuk menegakkan Islam dalam UMNO. - Bukankah itu hipokrit namanya.

2. PENYERTAAN PAS DALAM BN
Menyertai semula BN selepas peristiwa 13 Mei 1969 kerana PAS takut kepada politik orang Cina ketika itu. Kemasukkan kononnya untuk memperjuangkan Orang Melayu dari dihina oleh Orang Cina yang ingin berkuasa ketika itu. PAS sedar bahawa kemasukkan nya pada masa itu adalah wayang sahaja demi menyelamatkan diri dan menarik orang - orang melayu dari dalam untuk menyertai PAS. Walaubagaimana pun 1977 PAS keluar semula BN kerana mereka telah yakin bahawa mereka tidak perlu lagi bantuan BN dan bagi mereka menggangap BN tidak relevan lagi untuk orang Melayu kerana tidak Islamik. - Pemimpin talam dua muka, dayus dan penakut.

3. SINGKIR ASRI KERANA KEPIMPINAN ULAMA
Pemimpin PAS sanggup menyingkir Yang DiPertua PAS ketika itu Datuk Asri kerana YDP nya itu tidak Islamik dan lebih kepada perjuangan bangsa. Maka timbullah puak - puak yang mengelarkan dirinya Kepimpinan Ulama yang terdiri daripada Nik Aziz, Haji Hadi, Hj.Yusof Rawa dan Hj. Fhadhil Nor. - Sanggup bunuh rakan demi jawatan

4. PEMALSUAN KERANA AQIDAH
Apabila Agenda politik menjadi teras utama dalam perjuangan maka Aqidah telah digadaikan dan dicampuradukkan demi pangkat dan darjat. Apa yang dilakukan sehingga tidak dapat membezakan antara Aqidah dan politik, Aqidah itu Aqidah dan Politik itu Politik. Mereka telah memalsukan Aqidah yang sebenarnya sehingga sanggup mengkafirkan sesama Islam sekiranya tidak sehaluan dan sanggup mengubah hukum Ciptaan Allah untuk memenuhi nafsu politik mereka. - Sesat lagi menyesatkan.

5. MEMBINA PEMIKIRAN PELAMPAU DAN TAKSUB
PAS telah membina pemikiran yang terlampau dengan memulaukan Islam sesama Islam dan mengkafirkan yang tidak sehaluan dengan mereka. Mereka telah mencipta ideologi baru dengan melabelkan pemerintah sebagai Jahiliyah yang boleh diperangi pada bila - bila masa. - Ramai yang telah rosak Aqidah kerana PAS, tapi masih belum sedar.

6. BERTOPENGKAN ISLAM UNTUK ATASI UMNO
Dengan strategi bertopengkan Islam untuk mengagalkan UMNO, PAS telah mengemukakan dasar - dasar perjuangan Islam Palsu seperti Ekonomi Islam, Politik Islam,Pemerintahan Islam Hukum Hudud,Pendidikan Islam dan Sosial pun Cara Islam. Tetapi malangnya hanyalah slogan yang manis dibibir tetapi tidak mampu dilaksanakan. PAS hanya pandai bercakap untuk memerangkap orang - orang jahil supaya menyokong PAS. Maka hari ini kalau dilihat pemimpin PAS semuanya jahil tetapi berlagak Ulama untuk kepentingan politik. - Ulama terompah

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates