Jumaat, 30 September 2011

TUNJUKKAN AKU SATU BLOGGER CINA YANG SOKONG BN

PancungRapat hari ni nak memancung belia-belia Cina.

Nama pun pancung, mesti pancung sampai rapat...takdak lapik-lapik punya.

Kalau hangpa tengok kemeriahan blog politik, sahih hangpa nampak, punya la banyak blog-blog budak Melayu yang kerja dia dok hentam kerajaan BN. Tapi semenjak Tun Dol letak jawatan, aku nampak lebih banyak meriam dok tala balik kat pembangkang. Nampak ada keseimbangan la antara pro dan kontra orang Melayu. Boleh nampak la politik orang Melayu, termasuk dalam cyber pun tidak berdasarkan perkauman.

Kalau hangpa perhati tengok pula dalam blog-blog dan forum kaum Cina, lagi sahih hangpa nampak punya la dok gasak kerajaan BN 24 jam sehari, 365 hari setahun. Dan dalam setiap posting depa pasti depa dok sindir orang Melayu. Cuma beza yang ketara ialah, takdak nampak satu pun blog atau forum puak-puak ni yang pro BN.

Pasai harga kereta, minyak enjin, spare part kereta dan apa saja isu... dan kalau boleh, bulu depa hak tak dan cukur pun, depa nak tuduh kerajaan BN punya salah, dan kalau tak hentam BN tak hentam Melayu sekali, tak cukup Malaysian katanya. Nak jadi Malaysian, kena boleh cakap orang putih sikit-sikit dan yang penting mesti hentam kerajaan.

Tengok benda-benda macam ni aku heran la juga, ada satu parti yang namanya Gerakan, dan satu lagi parti namanya MCA, depa ni buat apa? Buat tempat nak tadah jawatan dari kuota kaum saja ka? Dah dapat jawatan taraf Menteri walaupun tak menang kerusi parlimen, kena la sedag sikit. Belajar la berterima kasih, jangan dok jadi tukang tuntut ikut selera chauvinis DAP saja. 

Belia-belia Cina kena diberi kesedaran, bahawa tok nenek moyang depa mai tanah Melayu dulu tu bukan la sebab nak bangunkan Tanah Melayu, tapi depa dulu nak cari kehidupan yang lebih baik. Maknanya, duduk bawah kerajaan yang diperintah Cina di China tu lebih teruk keadaannya. Kalau tak percaya, pi la pindah balik dok sana kat Negara China nun, tempat yang tak buruk dan dajal macam Malaysia ni. Awat dok tunggu? Mau apa lagi kat sini?

Orang Melayu kena sedar la, jangan dok ikut Melayu Haprak yang dok kempen bagi DAP menang tu, hancur bangsa. Belia Cina lagi dok syok kata Melayu boleh diperbodohkan, belia Melayu  pakatan masih dok perasan kata depa tu berfikiran terbuka konon.

PancungRapat

0 comments:

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates