Sabtu, 8 Oktober 2011

Anwar - Tak Liwat Cuma 'BK' Masuk Salah Tempat


Belanjawan Tok Najib memang mengujakan. Dari ke nelayan sampai ke ahli Parlimen dapat manfaat. Kakitangan Kerajaan dan guru-guru tersenyum lebar. Anggota polis dan tentera juga akan dapat unit-unit baru dan kemudahan pinjaman perniagaan bila bersara. Tok Najib tanya, adakah Kerajaan BN tidak mengamalkan negara kebajikan? 


Bagi rakyat, tak dapat dinafikan memang Kerajaan BN adalah yang terbaik dan sudah sekian lama mengamalkan konsep negara berkebajikan.

Tetapi sekarang kita dengar alasan 'mangkuk' dari pembangkang. Punyalah berlambak yang Tok Jib umum yang beri manfaat kepada rakyat, mereka hanya ulas beberapa ayat yang mampu menjadi lagu popular ahli-ahli pembangkang yang buta perut untuk memberi komen terhadap bajet ini.

Anwar, The Never Ending Action Sodom Hero mengatakan elaun Ahli Parlimen yang diumumkan bukanlah satu keperluan. Yang lebih utama adalah rakyat didahulukan. Yang lain pun berkokok sama. Macam ayam jantan yang saling bersahutan kokokan bagi mengatakan ' Aku lagi jantan!' 

Hehehehe.. Itu ayam tetapi kalau dibandingkan ahli-ahli Parlimen pembangkang, yang paling jantan mestilah Anwar. Aci lawan?

Senang je nak layan alasan bodoh Anwar and The Gang Of Lembu Kena Cucuk Hidung.

Tak payahlah setuju elaun ahli Parlimen dinaikkan. Kita minta nanti Nazri Aziz yang terkadang mulut terbabas sila senaraikan tandatangan semua ahli Parlimen yang setuju dan yang tak setuju dengan pelarasan elaun baru tersebut. Kan Tok Jib kata kenaikan itu bersandarkan kepada kedua-dua pihak setuju. Kalau naik juga tu kita bolehlah fikir-fikir sendiri.

Kalau dalam yang bersetuju tu ada tandatangan Anwar, Din Puduraya dan Lim Guan Eng, eloklah kita berikan cenderamata berbentuk b&^*^* k^%#  kepada mereka terutamanya Anwar dan Din Puduraya. Hehehehehe.. 

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

Saya tak setuju lah dengan PM kita nih! Semua rakyat dapat faedah dari bajet ni, tapi kenapa TIADA PERUNTUKAN UNTUK SAKIT TULANG BELAKANG DAN KOTE TAK BOLEH NAIK? Camana ni? Macamana saya nak menyondol lagi dari belakang nih? Tak adil betullah kerajaan BN ni... patut kasi lah sikit elaun untuk meringankan beban orang yang akan ke BAMBOO RIVER NI.... apalah....

Tanpa Nama berkata...

Kalau dia org berfikiran positif, terima aje lepas tu istihar yang lebihan elaun tu akan di salurkan ke kawasan masing2....tentu dapat kredit...tapi masalahnya dia org ni negative memanjang tak pandai nak gunakan kelebihan yg ada.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates