Selasa, 4 Oktober 2011

Duit JKR jadi duit MKK


RM154 Juta disalurkan Kerajaan Persekutuan kepada JKR Kedah untuk kerja-kerja penyelenggaraan jalanraya dan bangunan milik kerajaan di Negeri Kedah pada 2011. Tetapi hanya RM34 Juta saja yang dibelanjakan.

Mengikut Exco Phahrolrazi, duit penjimatan tersebut digunakan untuk membayar elaun pegawai-pegarai Kerajaan Kedah serta kepada MKK seluruh negeri Kedah.

Wah jika benarlah apa yang dikatakan, RM 100 juta digunakan untuk projek politik. Apa sudah jadi?

Tak hairan lah jika jalan-jalan milik negeri amat daif tidak diselenggara serta bangunan-bangunan yang nampak lapok dan berlumut. Apa sudah jadi?

Kami rakyat yang membayar cukai jalan terpaksa menggunakan jalan-jalan yang berlubang. Sudahlah harga petrol naik, tayar keretapun asyik pecah.

KEdah sejahtera ..... dengar kata lori air JKR pun dicat dengan logo SADA, betul ka?


DUN Kedah : Azizan mengamuk bila ditanya kemana wang peruntukan dari kementerian kerja raya kepada JKR kedah bagi maksud kerja-kerja penyelenggaraan bangunan-bangunan kerajaan dan jalan-jalan raya di negeri Kedah. Rakyat kedah kecewa kerana jalan-jalan raya yang tidak pernah di baik pulih dan di selengarakan dengan baik di seluruh negeri Kedah. Sana sini jalan-jalan raya berlubang-lubang sejak PRU 2008. 

Bangunan-bangunan dan  pejabat-pejabat kerajaan kelihatan buruk dan banyak peralatan yang sepatutnya di selenggarakan, telah di abaikan oleh kerajaan negeri pimpinan Azizan. 

Akhirnya, Azizan akui ..." saya simpan wang peruntukan tersebut RM100 juta kedalam tabung YAYASAN MENTERI BESAR ...  hanya RM34 juta sahaja yang di belanjakan sejak januari 2011 " 

Dari jumlah RM154 peruntukan kerajaan persekutuan untuk kesejahteraan rakyat negeri Kedah, Azizan juga menambah ..." RM20 juta lagi diagih-agihkan kepada ADUN-ADUN PR Kedah ...  Rakyat kena tanya ADUN-ADUN PR apa yang mereka buat, saya tak tahu "

5 comments:

Tanpa Nama berkata...

sepatutnya kerajaan persekutuan awal2 lagi dah tubuhkan jabatan pembangunan persekutuan di negei yg diperintah pembangkang utk mengelakkan perkara sebegini berlaku.... silap siapa? duit dah masuk poket dia, dia punya suka la nak buat ape... yg ternganga adalah rakyat kedah..

Tanpa Nama berkata...

nampak sangat salah guna kuasa

Tanpa Nama berkata...

saya tak tau....ni kena tanya depa.......

1 Melayu berkata...

Padan muka orang Kedah yang dengan gah dan sanggup bermati matian mengundi PAS,YOU DESERVE IT KEDAHAN,YOU VOTE FOR MONKEY ,YOU GET PEANUT !

Tanpa Nama berkata...

jalan berlubang sana sini

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates