Ahad, 23 Oktober 2011

JANGAN BIAR MEREKA TERLEPAS..


WATAN BERTINTA

1. Apa pun jua penyelewengan dari sudut hilangnya RM4 juta duit rakyat yang hilang akibat kepandaian MB membuat pelaburan di Papua New Guinea, rakyat Kedah jangan biarkan kerajaan PAS dan PAKATAN DI KEDAH terlepas.

2. Apa pun jua, sebarang salah laku Jahubar Sathik, sahabat baik AMIRUDDIN ROMEO di BDB, dan kes penyelewengan pemberian tender kepada syarikat Cina IJM dalam prorjek KUIN, rakyat Kedah wajib menuntut siasatan dan jangan biarkan LEBAI-LEBAI KUYUP ini terlepas.

3. Apapun jua, amalan kronisme di KHTP, YAYASAN ISLAM, STDC, MBI dimana AZIZAN, PAHROLROZI dan LEBAI KUYUP PAS menempatkan saudara mara mereka dan menjadi lubuk bagi mereka merompak duit rakyat, masyarakat di Kedah ingatlah jangan biar PUAK INI TERLEPAS. Selain penghakiman di Mahsyar kita wajib hakimi mereka di mahkamah dunia.

4. Apapun jua, kelemahan, sikap kelolo AZIZAN dan konconya melayan rakyat, mengabaikan isu pelaksanaan undang-undang Islam, dasar-dasar Islam dan juga mengalpakan, kebajikan rakyat, kemiskinan umat, kedhaifan pelajar miskin, OKU, peneroka tanah, rakyat KEDAH jangan lupakan. MB dan konco PAS yang memerintah wajib bertanggungjawab kerana 'kepimpinan adalah amanah' tetapi mereka selalu buat tak endah sebab MBnya dan barisan EXCOnya sering sahaja memberi jawapan, 'SAYA TAK TAU, BELUM TERIMA LAPORAN' dan 'kita akan siasat'. PASTIKAN, JANGAN BIARKAN mereka ini TERLEPAS. 

5. APAPUN JUA, ingatlah beribu janji puak LEBAIK KUYUP INI sama ada yang terkandung dalam MANIFESTO KEDAH SENGSARA, SEMUANYA AUTA ataupun janji yang didendangkan semasa kempen CERAMAH PILIHANRAYA lalu, PENGUNDI DAN RAKYAT KEDAH WAJIB menuntutnya, jangan biarkan MEREKA INI TERLEPAS, kerana JIKA BERANI BERJANJI, beranilah PENUHI, beranilah MENGOTAKANNYA. Jika tidak puak LEBAI KUYUP ini boleh kita GELAR, SI DAYUS TUA, TELUR BERCABANG TIGA, LIDAH IBARAT BIAWAK GILA, PANDAI BERKATA-KATA TETAPI SEMUANYA BOHONG BELAKA DAN BIKIN RAKYAT SENGSARA.

6. INGATLAH.. JANGAN BIARKAN MEREKA INI TERLEPAS.. Hukum mereka di hari pilihanraya, sebelum kita seret mereka ke mahkamah dunia dan yang dizalimi berdoalah moga puak LEBAI KUYUP ini tidak
akan terlepas dari diadili oleh MAHKAMAH RAOBBUL JALIL.

7. RAKYAT TIDAK PERLU TAKUT KEPADA LEBAI KUYUP KAKI AUTA INI, MEREKALAH YANG PATUT TAKUT DENGAN TUNTUTAN DAN DESAKAN DARI RAKYAT. DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT DEMI MENCAPAI KEREDHAAN ALLAH S.W.T.

4 comments:

Brader Vo berkata...

Masalah AYIAQ di Kulim semakin kronik sejak SADA mangambilalih peranan JBA/JKR Air Kedah. Nampak sangat exco bertanggungjawab gagal bertanggungjawab.

Makan gaji buta dan selalu auta rakyat. Yang depa pandai cuma cerahkan segala hutan balak yang ada. Di Kulim, keadaan bukit di bahagian selatan bandar kulim dah cerah. Dulu nampak hijau .. la ni nampak oren tanah saja.

Aku rasa kalau PRU13 kedah dapatkan penyamun ni lagi ...bukit tu pun nanti hilang.

YA ALLAH SELAMATKANLAH NEGERI KEDAH DARIPADA GOLONGAN MUNAFIK YANG SEDANG MEMUSNAHKAN BUMIMU INI.

Tanpa Nama berkata...

BETUL..GOLONGAN MUNAFIK DAN KAKI PUTAR BELIT YANG BERSELINDUNG DISEBALIK KOPIAH PUTIH, JUBAH DAN LEBAI KODOK NI TAPI BERHATI IBLIS WAJIB DI HUKUM..APA YANG MEREKA buat semua HALAL, ORANG LAIN BUAT SEMUANYA HARAM DAN SALAH..

Perantau kaki gunung berkata...

Kalau nak adil tolong siasat sama pelbagai wang kerajaan masuk akuan ketua bahagian apa hal pula.Katanya berjuta seperti mayang.ini lah cakap cakap orang umno sendiri.Ketua bahagian hidup mewah betul sejak PAS jadi kerajaan.UMNO jadi pembangkang.Pengundi sudah terhidu semua ini.Nak harap PAS pun tarbus.Nak harap UMNO jadi kawak.Rakyat jadi mangsa keluar mulut naga masuk mulut harimau.Itulah kisahnya politik Kedah.Yang kalah pun poket ketat.Yang menang pun poket ketat.Aaaaaa mari kita tengok rentak mereka dulu.

Tanpa Nama berkata...

Waaaa cerita Perantau kaki Gunung: cukup fantastik.Pak Lebai PAS dgn Pak Lebai UMNO sedang berentap isi poket.Politik bijak mereka.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates