Selasa, 25 Oktober 2011

Nak Laksana Hudud? Depa ni?

1. Apabila Najib dituduh membunuh altantuya, Pembangkang telah membuktikannya dengan sekeping gambar yang diedit taraf budak sekolah oleh Tian Chua. Maka dijajalah siang malam, dalam semua ceramah parti itu, bahawa Najib tidak layak menjadi perdana menteri kerana membunuh. Pembuktiannya hanyalah dengan gambar superimpose kartun. Gambar kanan menjadi sembahan pembangkang, terutamanya pengikut PAS.

2. Apabila Rahim Tambi Chik dituduh menodai budak bawah umur, tiada satu bukti pun dikeluarkan, malah Lim Guan Eng yang lebih-lebih kononnya hendak membela budak bawah umur. Bukti yang kukuh tidak pernah dibawa kepada pihak berkuasa, melainkan dimainkan dalam ceramah.

3. Begitulah juga ribuan lagi tuduhan seperti Cincin 24 Juta USD Rosmah, tuduhan rasuah terhadap Dr. Mahathir. Samada dibuktikan dengan hanya paparan skrin kastam, atau tidak pernah dinayatakan langsung buktinya, namun tuduhan terus dilakukan.

4. Tapi apabila perlantikan Arifahmi oleh Nik Aziz yang terang-terang bercanggah dengan etika dan ternyata terdapat kepentingan peribadi, tidak pula pembangkang bangkang.

5. Malah pembabitan Anwar dalam aktiviti seks dengan pelacur, dibuktikan dengan video yang 99.99% wajah Anwar, tidak pula diterima oleh pembangkang.

6. Bila aktiviti pemurtadan terbukti dilakukan di negeri pemerintahan pembangkang, malah pihak berkuasa pula disalahkan. Walhal memang terdapat bukti risalah, ucapan dan usaha memurtadkan umat Islam disebuah geraja haram. Lebih teruk lagi, Sultan pun disanggah.

7. Yang jelas, mereka tidak pernah konsisten dalam apa saja, yang penting menjaga kelompok pembangkang, waima agam sekalipun digadaikan.

8. Mereka inilah yang nak laksana hudud. Perkara asas pun gagal,


1 comments:

Tanpa Nama berkata...

PUAK NI MEMANG KEPALA OTAK DEPA SUDAH DIAJAR NAMPAK BURUK ORANG SAJA. PAKAI KOPIAH PUTIH TAPI HATI DEPA HITAM DAN BUSUK. DEPA MENGAKU PARTI ISLAM TAPI YANG ISLAM SURUH TENGOK DIRI DULU SEBELUM MENGATA ORANG TAK PERNAH MEREKA BUAT PUN. HARI-HARI ITULAH KERJA MEREKA. CARI CERITA BURUK ORANG. BUSUK TAHIK ORANG DEPA JAJA TAPI DEPA LUPA DALAM PERUT DEPA PUN PENUH TAHIK YANG BILA KELUAR LEBIH BUSUK LAGI.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates