Jumaat, 14 Oktober 2011

Selamat Pengantin Baru YB Dato' Dr. Hayati

Selamat Pengantin Baru kami ucapkan kepada YB Dato' Dr. Mohd Hayati, ahli parlimen Pendang. Kami minta maaf kerana agak terlambat mengucapkan tahniah atas pembukaan satu lagi "cawangan" baru. Kami terpaksa ikut hieraki, dan kami mulakan ucapan kepada Dato' IR Amiruddin dulu.

Selepas Dato Ir. Amiruddin membuka cawangan (baca sini), kini giliran YB Dato' pula. Kami tumpang bangga pemimpin kami mempunyai kemampuan dari pelbagai segi, bukan setakat memimpin masyarakat, malah memimpin keluarga yang berbilang.

Apatah lagi kebijaksanaan pemimpin kami memilih isteri kedua juga amat tepat dari segi logistik dan kemudahan memandangkan dari pekerja klinik YB Dato' sendiri. Ini juga strategik dari segi penjimatan kos operasi klinik YB Dato'.

Cuma keperluan untuk mendapatkan kelulusan dari "ibu pejabat" tidak patutlah di bypass. Nak bina masjid ni perkara baik, namun kena juga minta kelulusan melainkan kena bina di luar negara la. Memanglah peribahasa moden dalam soal poligami ni ada berkata " Meminta maaf lebih mudah dari minta izin", tetapi setakat meminta maaf bukan bermakna maaf sudah diberi.

Walaubagaimanapun Tahniah sekali lagi dari kami atas pembukaan "cawangan" baru YB!!!

6 comments:

hangkedee berkata...

Ingat Pas Ingat Mat Sabu..rit.bulu mah masuk hidung,zina dan tambah BINI.Kedah tabah bini baru selesa.ganti kedah sejahtera.

Tanpa Nama berkata...

Islam tidak mensunnahkan poligami, ia cuma boleh saja, bukan sunnah, ini adalah pendapat para ulama ahli sunnah.
Pas dah mcm arqam, suka bab seks. Kasihan isteri-isteri, mereka kurang belaian bila suami pasang lagi satu. Tak heranlah muslimat Pas yang dipoligami bnyk yg gersang.. melancap sendiri.

1 Melayu berkata...

Tahniah !Tahniah dan Tahniah YB Ahli Parlimen Pendang,Ybhg Tun Dr Mahathir amat berbangga dengan YB kerana amat prihatin dengan seruan beliau untuk menambah 70 juta penduduk Malaysia akan tercapai pada 2020.Masih ada lagi dua kuota,guna jangan tak guna !

1 Melayu berkata...

Bapak Borek Anak Rintik 'Like Father Like Son'kalau Bapak dah pasang tiga,anak pasang dua ,kira ok la ! MB Azizan kalau tak kena Heart attack diberitakan akan pasang satu lagi menjadikan yang ke....,anyway Tahniah kepada Ustz Azizan,Ustz Ir Amiruddin dan Ustz Dr Hayati anda telah menunaikan tanggugjawab anda sebagai seorang Muslim yang baik !

ccz berkata...

Wah!!!PAS memang parti meriah ler...Nik Aziz tak nak tambah cawangan ker?

Tanpa Nama berkata...

Pemimpin PAS Kedah dlm program tambah bini......lepaih tu tambah anak.....lepas tu tambah bini lagi.....lepaih tu tambah anak......lepaih tu......cukup 5 tahun PAS tumbang..... sekurang-kurangnya ada juga kenangan masa depa jadi pemimpin negeri Kedah.....untuk tatapan anak cucu tengok album gambaq.

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates