Ahad, 2 Oktober 2011

Ustazah Nurul vs Ustaz Kazim : Zina

Kedah Times ingin mengajak pembaca semua meluangkan masa untuk melihat dan mendengar hujah-hujah yang dibentangkan dalam video dibawah ini.

Ustazah Nurul Izzah dengan hujah dan penerangannya tentang keperluan 4 saksi untuk sebarang kes zina. Dia tidak pernah sentuh soal keadilan yang sering disebutkan Allah dalam AlQuran. Tetapi asyik meng'quote' apa yang dipesan oleh Yussof AlQardawi. Walhal Yusof AlQardawi tidak pernah diberi gambaran sebenar apa yang berlaku.

Ustazah baru PKR ini begitu lantang ingin membersihkan Islam yang sedang dikotori terutamanya tentang keperluan 4 saksi dalam kes Zina.

Sebaliknya Ustaz Kazim menerangkan secara terperinci hukum-hukum yang wujud untuk kes zina. Yang menunjukkan keadilan yang diletakkan begitu tinggi oleh Islam. 

Mari kita tonton dan dengar. Apakah ustazah Nurul Izzah betul atau Ustaz Kazim yang salah?

 

3 comments:

Tanpa Nama berkata...

mafhum hadis,apa bila ada pihak yang tidak layak mengendalikan satu urusan maka akan berlakullah kebinasaan.harap semua pihak ambil iktibar dari wasiat baginda ini,lebih-lebih lagi dalam perkara-perkara agama ,mudamudahan kita semua perolehi rahmat,aamin-aamin.

Tanpa Nama berkata...

Siapa yang percayakan ustazah politik in memang bodoh...

usin berkata...

minta ampun dan maaf terlebih dahulu. kalau2 terkasar bahasa. ustazah baca buku ni lebih sibuk membacakan apa hukuman kepada penuduh yg tidak mengemukakan 4 saksi. mengapa tidak langsung dihuraikan bagaimana jika ada kes jenayah yg langsung tidak ada saksi. contohnya kes rogol, dimana nk dpt 4 saksi? kes pecah rumah, di mana 4 saksi? kes bunuh, siapa yg ada untuk menjadi saksi? ustazah baca buku ini hanya pandai bercakap spt bapanya ttp kosong ilmu. jangan bercakap sesuatu yg tidak kita fahami. bak kata org, org bodoh yg diam itu nampak lebih cerdik dari org bodoh yg berlagak cerdik...

Catat Ulasan

DISCLAIMER

Assalamualaikum.

Segala Komen atau kritikan adalah atas tanggungjawab pemberi komen sendiri.

Buat masa kini komen boleh diberikan atas nama Anon, tetapi pihak Kedah Times masih terpaksa menapis komen-komen yang tidak bertanggungjawab.

Harap maklum.

Sekian, terima kasih.

 

Dari Mana Mereka

Pelawat sejak 18-04-2010

free counters

Arkib

Pengikut 2

Pengikut

© 2010 Laman Kedah Times Copyright by Kedah Times | Courtesy of Three Column Templates